Ολυμπιακός: Στον τελικό του τουρνουά της Κρήτης, 78-66 τη Βίρτους Μπολόνια - Βίντεο

Ολυμπιακός: Στον τελικό του τουρνουά της Κρήτης, 78-66 τη Βίρτους Μπολόνια - Βίντεο

Κορυφαίος ο Πίτερς, πρώτοι πόντοι για Φουρνιέ με την φανέλα του Ολυμπιακού - Την Κυριακή (20:30) για την κούπα με τη Φενέρ

foyrnie_
Το αποτέλεσμα των φιλικών αγώνων είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους προπονητές αφού προτιμούν να βλέπουν σε αυτά πως λειτουργεί η ομάδα τους τη συγκεκριμένη περίοδο. Ολυμπιακός και Βίρτους απέχουν αρκετά από την εικόνα που θέλουν να παρουσιάσουν το χειμώνα, ωστόσο δεν μπορεί να μην αναφερθεί η επικράτηση των «ερυθρόλευκων» με 78-66.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σίγουρα είδε πράγματα που του άρεσαν όπως και αρκετά που χρίζουν διόρθωση. Κορυφαίοι των νικητών οι Βεζένκοβ (15π.), Πίτερς (16π.), Βιλντόζα (8π.), Ράιτ (12π.) και Ντόρσεϊ (10π.).


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d469o08kzm69)


Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d469ddx4do5t)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d466vsj3dpgh)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4670nk0t455)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4672o0hkmzl)


Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό των οπαδών του που σχεδόν γέμισαν το γήπεδο, αλλά παρά τις επιθετικές αρετές των Φοουρνιέ, Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ, η Βίρτους σκόραρε εύκολα και με πρωταγωνιστές τους Κλάιμπερν και Ζίζιτς προηγήθηκε 11-15 (5’). Οι αλλαγές των προπονητών ήταν λογικές, αλλά δεν διαφοροποίησαν την εικόνα της εναρκτήριας περιόδου με αποτέλεσμα να διατηρούν το προβάδισμα οι Ιταλοί (20-26, 10’).


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d468lvjbhrdl)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4689hejfyex)


Τα δύο τρίποντα του Πίτερς άλλαξαν κάπως την κατάσταση, αλλά οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να μείνουν ψύχραιμοι και βρίσκοντας λύσεις με τους Μόργκαν, Σενγκέλια και Κορντινιέ ξέφυγαν πάλι (28-40, 17’). Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν την άμυνά τους μέχρι να πάνε στο ημίχρονο, ο Βιλντοζα άλλαξε τον ρυθμό και με πόντους του Βεζένκοβ κυρίως το ημίχρονο έληξε 38-42.

Στο τρίτο δεκάλεπτο Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ συνδέθηκαν από τα 6.75 ισοφαρίζοντας αρχικά για την ομάδα τους και εν συνεχεία μπήκαν και μπροστά στο σκορ (48-47, 24’). Το παιχνίδι ήταν επιπέδου Euroleague, ωστόσο ακόμη οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας κι έτσι ακολούθησε ένα διάστημα με κακό ρυθμό (57-56, 30’).

Το βάθος του πάγκου του Μπαρτζώκα είναι τεράστιο και οι λύσεις πολλές. Αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα της κρίσιμης (αν και αναφερόμαστε σε φιλικό) τελευταίας περιόδου. Η άμυνα κυριάρχησε, τα ριμπάουντ κατέληγαν σε «ερυθρόλευκα» χέρια και ο Πίτερς με τον Βιλντόζα ανέλαβαν το σκοράρισμα (62-56, 33’). Η άνοδος της απόδοσης του Ράιτ αποδείχτηκε κομβική για την εξέλιξη της αναμέτρησης με τον Αμερικανό να παίζει εξαιρετικά και στις δύο πλευρές. Η κούραση όμως άρχισε να κάνει εμφανή τα σημάδια της, τα λάθη έγιναν αρκετά από πλευράς Ολυμπιακού και η Βίρτους πλησίασε σε 67-66 (37’). Στο τελευταίο τρίλεπτο η άμυνα των «ερυθρόλευκων» επέστρεψε στα γνωστά της στάνταρ με το δίδυμο «Πίτερς – Βιλντόζα» να συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ιταλική άμυνα δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό με 78-66.


Στον τελικό του τουρνουά ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε (20:30, 15/09)

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 38-42, 57-56, 78-66


Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Νέες αποκαλύψεις και μαρτυρίες από άνδρες που κατηγορούν τον πρώην CEO της Abercrombie & Fitch για σεξουαλικές επιθέσεις

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη γυναίκα που ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδελφό της στη Νέα Σμύρνη

«Θολό» το τοπίο σχετικά τη χρήση πυραύλων Storm Shadow από το Κίεβο μετά τη συνάντηση Μπάιντεν-Στάρμερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης