Super League 1: Ματσάρα στις Σέρρες, ο Λεβαδειακός επέστρεψε από το 0-2 και έφυγε με βαθμό (2-2) κόντρα στον Πανσερραϊκό - Δείτε τα γκολ

Πανσερραϊκός και Λεβαδειακός έμειναν στο 2-2 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής και πήραν από ένα βαθμό - Είχαν από ένα ημίχρονο, σε αυτά πέτυχαν από δύο γκολ - Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με Σαλαζάρ και αυτογκόλ Τσοκάι αλλά οι Βοιωτοί έφεραν το ματς στα ίσα με Μπάλτσι, Ρόμο

Το ίσως συναρπαστικότερο μέχρι στιγμής παιχνίδι της σεζόν στη Super League 1 διεξήχθη (15/9) στις Σέρρες, όπου μετά από μία αναμέτρηση στην οποία… έσπασαν καρδιές ο Πανσερραϊκός και ο Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 και έτσι αναζητούν ακόμη την πρώτη τους νίκη στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γκουγκεσασβίλι στα γκολπόστ, τους Κουτσογούλα, Μπέργκστρομ, Πεταυράκη, Φαρές τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Στάικο, Λιάσο στον άξονα, τους Σαλαζάρ, Ντέλετιτς στα άκρα και τον Τομάς πίσω από τον φορ Μπετανκόρ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γκαραβέλης κάτω από τα δοκάρια με τους Τσάπρα, Παπαδόπουλο, Λιάγκα, Βήχο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάι, Μορέιρα στα χαφ και τους Γιόκε, Μπάλτσι, Πεντρόσο μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον στράικερ Οζμπολτ.


Άμεσες και μακρινές μεταβιβάσεις οι μεν, safe, κοντινή και κάθετη ανάπτυξη οι δε

Σέντρα λοιπόν σε ένα ματς όπου υπήρχε μεγάλο διακύβευμα, παρότι βρισκόμαστε νωρίς στη σεζόν. Στα πρώτα του λεπτά αποτυπώθηκε, σε μεγάλο βαθμό, το πώς θα παίξουν οι δύο ομάδες, αφού οι μεν γηπεδούχοι έδειξαν διατεθειμένοι να απλώνουν γρήγορα το παιχνίδι τους και να βαίνουν άμεσα στη μετάβαση ακόμη και με μακρινές μεταβιβάσεις, οι δε φιλοξενούμενοι πήγαιναν πιο safe και από τον άξονα.

Μόλις στο 6’ το «στυλ» προσέγγισης των «λιονταριών» τους έφερε φάτσα με το 1-0, όταν μετά από 30άρια μπαλιά του Ντέλετις σε φάση όπου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την κατοχή στο δικό τους μισό και έπαιξαν άμεσα, ο Μπετανκόρ βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και απέναντι από τον Γκαραβέλη αλλά η τελική του πέρασε άουτ. Στο 13’ ήταν η σειρά των «πράσινων» να «φλερτάρουν» με το γκολ όταν οι Μπάλτσι, Οζμπολτ «βρέθηκαν» ωραία σε κοντινή απόσταση, ο Αργεντινός έπαιξε κάθετα για τον Σλοβένο στράικερ αλλά ο Γκουγκεσασβίλι έβγαλε, με τη βοήθεια του δοκαριού, το σουτ του από πλάγια θέση.

Κυρίαρχος ο Πανσερραϊκός με «μπροστάρηδες» τους Τομάς, Σαλαζάρ, Ντέλετιτς, Κουτσογούλα

Μετά το 20’-25’ όμως οι «ερυθρόλευκοι» που ούτως ή άλλως έδειχναν πιο δραστήριοι πήραν τον έλεγχο και πάτησαν… γκάζι. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου έβγαζαν περισσότερη ένταση/ενέργεια, έπαιρναν τις περισσότερες δεύτερες μπάλες, έπαιζαν από τα άκρα (σ.σ. «συμπαραστάτης» των Σαλαζάρ, Ντέλετιτς ήταν και Κουτσογούλας) και το κυριότερο διέθεταν ταχύτητα στις αποφάσεις τους.

Στο 27’ μάλιστα άνοιξαν το σκορ, όταν ο Τομάς βρήκε όμορφα τον Σαλαζάρ που πήγε στο 1 vs 1, πάτησε στα αντίπαλα καρέ και με μία «βολίδα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ομορφο γκολ σε εκτέλεση και δημιουργία που αυτόματα έβαλε νέα δεδομένα στην αναμέτρηση.

Τα πόδια των γηπεδούχων «λύθηκαν» και συν τοις άλλοις συνέχισαν σε ανάλογο τέμπο, καθώς δημιουργούσαν συνεχώς «ρήγματα» στην άμυνα των αντιπάλων τους. Στο 30’ ο Τσόκαϊ έκανε κομβικό stop μετά από ωραία ενέργεια του Τομάς, στο 31’ ο Γκαραβέλης μπλόκαρε το σουτ του Ουρουγουανού και ναι μεν κάπου εκεί οι Βοιωτοί πάτησαν ξανά με αξιώσεις στα καρέ του Γεωργιανού πορτιέρε και θέλησαν να του βάλουν «δύσκολα» (σ.σ.με σουτ των Τσάπρα, Τσόκαϊ), ήταν φανερό πως ο Πανσερραϊκός έλεγχε τον ρυθμό και είχε επιβάλει τους «όρους» του.

Μάλιστα πήγε στην ανάπαυλα με αέρα δύο τερμάτων, αφού στο 44’ και ύστερα από στατικό του Τομάς που κόντραρε και εκείνος πήρε εκ νέου την κατοχή, ο 23χρονος μπήκε στο «κουτί» των Βοιωτών με ωραία ατομική προσπάθεια και έβγαλε την παράλληλη, η μπάλα βρήκε στον Τσόκαϊ που άθελά του και ενώ ήθελε να την απομακρύνει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Πρέσινγκ, υπεροχή και μείωσε ο Λεβαδειακός

Το δεύτερο μισό άρχισε χωρίς εκατέρωθεν αλλαγές (οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να διαφοροποιήσουν πράγματα από το ημίωρο με την είσοδο του Ζίνι), όμως με το «καλημέρα» ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε καλύτερος.

Οχι μόνο κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά την ίδια στιγμή «μπλόκαρε» με πρέσινγκ τα μεσοεπιθετικά ατού των αντιπάλων του (σ.σ. έκλειναν πολλοί παίκτες σε λίγα τετραγωνικά) , καθώς οι ακραίοι του αλλά και ο Τομάς δεν έβρισκαν χώρους. Στο 47’ο Βήχος απείλησε τον Γκουγκεσασβίλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και μετά την ανάπαυλα ήταν ξεκάθαρο πως βλέπαμε άλλο ματς.

Μάλιστα η υπεροχή των Βοιωτών «εξαργυρώθηκε» σχετικά νωρίς, αφού στο 55’ μείωσαν σε 2-1 μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Πεντρόσο από τα δεξιά, όπου «γύρισε» στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Μπάλτσι έστειλε αμαρκάριστος την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα (59’) ο ίδιος βρήκε ένα καλό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και ο αγώνας πήρε μία… άγρια ομορφιά.

Αλλαγή αριστερής πλευράς οι γηπεδούχοι, «νέο αίμα» στα φορ οι φιλοξενούμενοι

Πλέον η αναμέτρηση είχε νέα δεδομένα και στο 62’ ο Πανσερραϊκός θέλησε να «απαντήσει» στην υπεροχή του Λεβαδειακού. Τότε άλλαξε την αριστερή του πλευρά όπου ο Πεντρόσο έβρισκε χώρους (μπήκαν Ντάβιντσον, Τέρζιτς), ενώ οι «πράσινοι» φρέσκαραν, με την είσοδο του Ρόμο, τη γραμμή κρούσης τους.

Λάθος ελέω πίεσης, τέσσερις παίκτες μέσα στο «κουτί» και 2-2

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο της κανονικής διάρκειας, ενώ και οι αριθμοί «φωτογράφιζαν» την αλλαγή εικόνας της αναμέτρησης. Στο πρώτο μισό οι τελικές ήταν 6-3 για τον Πανσερραϊκό και στο 70’ ο Λεβαδειακός είχε «μειώσει» σε 7-6, καθώς στα 25’ του δεύτερου μισού ήταν 3-1 υπέρ του. Η «σκακιέρα» από τους πάγκους συνεχίζονταν και στο 75’ οι Βοιωτοί έφεραν τον αγώνα στα ίσα, με «όπλο« αυτό που έκαναν μετά την ανάπαυλα, το πρεσάρισμά τους ψηλά.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να «χτίσουν» την επίθεσή τους από την άμυνα όμως ο Λιάσος πιέστηκε μέσα στο «κουτί» του, θέλησε να γυρίσει παρακινδυνευμένα προς τα πίσω και ο Γιαννιώτας το εκμεταλλεύτηκε. Οχι μόνο πήρε την κατοχή σε πλεονεκτικό σημείο αλλά επειδή η ομάδα του ήταν «πάνω» έβγαλε άμεσα πολλούς παίκτες μέσα στα αντίπαλα καρέ, ο Κωστή την πέρασε στον Μπάλτσι που με τη σειρά του έστρωσε στον Ρόμο που πλάσαρε εύστοχα.

Με 10 οι Βοιωτοί και νέα «δεδομένα»

Πλέον ο αγώνας ξεκίνησε από το «μηδέν», ενώ υπήρχαν πολλά να μας… διηγηθεί. Στο 78’ και σε ένα χρονικό σημείο όπου οι «πράσινοι» διέθεταν το momentum έμειναν με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Μορέιρα με 2η κίτρινη κάρτα. Οι Βοιωτοί «γύρισαν» σε ένα 4-3-1-1 και παράλληλα στην «εξίσωσή» τους μπήκε ο όρος «σκοπιμότητα».

Η κατοχή πέρασε στους γηπεδούχους που διέθεταν το πλεονέκτημα και ναι μεν πίεσαν αλλά δεν έβγαλαν «καθαρή» φάση, ενώ οι αντίπαλοί τους ήταν εμφανές που τους έδωσαν χώρο και έψαχναν την «κόντρα». Μάλιστα σε μία αντίστοιχη φάση στο 90’ ο Ζίνι βγήκε στην αντεπίθεση, απέφυγε έναν αντίπαλό του όμως ο Μπέργκστρομ του έκανε κομβικό stop.

Μεγάλη ευκαιρία για το 2-3 ο Κωστή

Ετσι μπήκαμε στα 6 λεπτά των καθυστερήσεων, όπου ο Λεβαδειακός «άγγιξε» την ολική ανατροπή. Στην αρχή του έξτρα χρόνου έπαιξε γρήγορα στο τρανζίσιον και μάλιστα με πλεονέκτημα 2-1. Ο Κωστή «έτρεξε» πολλά μέτρα με την μπάλα στα πόδια και «τελείωσε» ο ίδιος τη φάση, όμως το σουτ του πέρασε λίγο άουτ και την ίδια στιγμή ο Γιαννιώτας που ήταν δίπλα του αμαρκάριστος του έδειχνε πως είχε την πάσα για εκείνον. Στο 90’+8’ ο Μπέργκστρομ σε στατικό θέλησε με κεφαλιά να «γράψει» το 3-2, δεν τα κατάφερε και το 2-2 παρέμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα.

MVP: Ο Τομάς ήταν «μέσα» και στα δύο γκολ του Πανσερραϊκού, όπως έπραξε και ο Μπάλτσι στα αντίστοιχα του Λεβαδειακού. Αυτόματα παίρνουν τα credits.

Στο ύψος του: Ο Σαλαζάρ ήταν πάρα πολύ δραστήριος και εκ των σκόρερ των γηπεδούχων, ο Πεντρόσο… ανέβασε στροφές στο δεύτερο μισό για λογαριασμό των φιλοξενουμένων.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γιόκε. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού δεν «φάνηκε» δημιουργικά/εκτελεστικά, ενώ αντιμετώπισε πολλά ανασταλτικά προβλήματα ελέω των «ανεβασμάτων» που έκανε ο Κουτσογούλας.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 2-2 οι γηπεδούχοι απώλεσαν την κατοχή μέσα στην περιοχή τους (!), δεν απομάκρυναν έστω όπου-όπου και έτσι έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν.

Το «στραγάλι»: Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το φάουλ από το οποίο ξεκίνησε η φάση για το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων. Ο Μορέιρα αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο 79’.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Πόσο ωραίο παιχνίδι ήταν το συγκεκριμένο; Πόσο; Φάσεις, γκολ, αγωνία… Εσπασαν καρδιές. Οι ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, καθώς ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο και ο Λεβαδειακός στο δεύτερο.

Πανσερραϊκός (Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Πεταυράκης, Κουτσογούλας (83' Δεληγιαννίδης), Μπέργκστρομ, Φαρές (62' Ντάβιντσον), Στάικος, Λιάσος, Σαλαζάρ (62' Τέρζιτς), Ντέλετιτς, Τομάς (72' Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (72' Γκίγκιτς).

Λεβαδειακός (Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Τσάπρας, Παπαδόπουλος (74' Γιαννιώτας), Λιάγκας, Βήχος, Μορέιρα, Τσοκάι (74' Κωστή), Πεντρόσο (74' Κάσσος), Μπάλτσι, Γιοκέ (31' Ζίνι), Όζμπολτ (63' Ρομό).
Πηγή:gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr