Μάρτα Γκαλιμάνι: Απίθανη Ισπανίδα δρομέας έτρεξε, δύο ημέρες πριν γεννήσει, σε αγώνα 10,5 χιλιόμετρων

Μάρτα Γκαλιμάνι: Απίθανη Ισπανίδα δρομέας έτρεξε, δύο ημέρες πριν γεννήσει, σε αγώνα 10,5 χιλιόμετρων

Στις 9 Σεπτεμβρίου έτρεξε και στις 11 του ίδιου μήνα έφερε στον κόσμο τον Έρικ

mart11
Πριν απο δεκαετίες η εγκυμοσύνη σήμαινε το τέλος της καριέρας μίας αθλήτριας, σήμερα όλο και περισσότερες αθλήτριες αντιμετωπίζουν τη μητρότητα ως μια παρένθεση στην διαδρομή τους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Μάρτα Γκαλιμάνι



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARCA (@marca)


Οι γιατροί λένε στις εγκύους που είναι στον μήνα τους να περπατάνε και να κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις για να κατέβει το μωρό, η συγκεκριμένη αθλήτρια το παράκανε λίγο...

Η μαραθωνοδρόμος ανακοίνωσε τον Μάρτιο την εγκυμοσύνη της και λόγω αυτού δεν μπορούσε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Παρ'όλαυτα στις 9 Σεπτεμβρίου, έτρεξε 10,5 χλμ με ρυθμό 4:54 ανά χιλιόμετρο.

Κλείσιμο

Η Γκαλιμάνι δεν εγκατέλειψε ποτέ την προπόνηση καθ' όλη τη διάρκεια της κύησης. Αλλά αυτή ήταν είχε κάτι ιδιαίτερο γιατί δύο μέρες αργότερα, στις 11 Σεπτεμβρίου, γέννησε το πρώτο της παιδί, τον Έρικ.

Δεν είναι πλέον εξαίρεση γιατί πολλές αθλήτριες, σε ορισμένα αθλήματα, αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο ενώ περιμένουν παιδί. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η Αιγύπτια σκοπεύτρια Νάντα Χάφεζ αγωνίστηκε στον έβδομο μήνα της κύησής της. «Βλέπεις δύο αθλήτριες σε αγώνα, στην πραγματικότητα ήταν τρεις! Ήμασταν εγώ, η αντίπαλός μου και το μωρό μου, που δεν έχει έρθει ακόμα στον κόσμο!», δήλωσε η Χάφεζ.



Λίγες εβδομάδες αργότερα, στους Παραολυμπιακούς της γαλλικής πρωτεύουσας, η Βρετανίδα τοξότρια Τζόντι Γκρίνχαμ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, όντας επτά μηνών έγκυος. «Θέλω να πουν, όταν με δουν: "Ουάου, μια έγκυος γυναίκα μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και να κερδίσει μετάλλιο". Έχω αποδείξει ότι όλα είναι δυνατά», δήλωσε η Γκρίνχαμ.




Ειδήσεις σήμερα:

My Style Rocks: Ποιες είναι οι 8 fashionistas που μπαίνουν την πρώτη διαγωνιστική εβδομάδα

Δένδιας: Αλλαγές στην εφεδρεία με την «Ατζέντα 2030»

Θεσσαλονίκη: 23χρονος κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες, έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης