Super League 1, ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 0-0: Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι κράτησαν το μηδέν στην Τούμπα - Δείτε βίντεο

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, είχε τις ευκαιρίες του στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός - Ξεχώρισαν οι δύο τερματοφύλακες - Παρέμεινε στην κορυφή ο πρωταθλητής μαζί με τον Ολυμπιακό

Το πρώτο ντέρμπι της Super League 1 δεν έβγαλε νικητή κι αυτό κυρίως οφείλεται στους δύο τερματοφύλακες Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι, οι οποίοι στις λίγες φάσεις που χρειάστηκε ήταν ανίκητοι.

Για τον ΠΑΟΚ αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών στη σεζόν, με τους πρωταθλητές να μην εκμεταλλεύονται το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο όπου έπαιξαν μονότερμα τον αντίπαλο τους, ωστόσο δεν βρήκαν τρόπο να νικήσουν τον Ντραγκόφσκι.

Για τον Παναθηναϊκό, το γεγονός ότι δεν έχασε (και δεν βρέθηκε στο -8 από την κορυφή) είναι σημαντικό, ωστόσο στα πρώτα 45 λεπτά ήταν σα να μην υπήρχε στο γήπεδο (έχοντας την πρώτη ευκαιρία στο... 45'). Στο δεύτερο η εικόνα του βελτιώθηκε, αλλά έκλεψε ελάχιστες μπάλες πιέζοντας ψηλά, έχοντας ωστόσο την τεράστια ευκαιρία στο 90'+3' με τον Κοτάρσκι να λέει όχι στον Ιωαννίδη.

Δείτε ΕΔΩ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα. 

Κυριάρχος ο ΠΑΟ στο πρώτο ημίχρονο
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις οι ενδεκάδες των δύο προπονητών με τον Δικέφαλο να χάνει λίγο πριν το ματς τον Τισουντάλι (λόγω ενοχλήσεων πήρε τη θέση του ο Σαμάτα), ενώ ο Αλόνσο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στον άξονα Αράο, Μαξίμοβιτς αφήνοντας στον πάγκο τον Τσέριν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο πήρε τα ηνία του αγώνα και μέχρι το 17' είχε τρεις καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη ήταν κλασική με τον Κωνσταντέλια να βγάζει μαγική μπαλιά στον Μπάμπα που γύρισε στο σημείο του πέναλτι με τον Σβαμπ να πλασάρει στην κίνηση και τον Ντραγκόφσκι να διώχνει εκπληκτικά με το ένα χέρι.

Στο 14' ο Τσάλοφ από την κακή απομάκρυνση του τερματοφύλακα των πράσινων σούταρε βιαστικά από τη γραμμή της περιοχής πάνω στον Πολωνό, ενώ τεράστια ήταν κι η χαμένη ευκαιρία του 17'.

Από το κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στη μικρή περιοχή με τον Τσάλοφ να καταφέρνει να τη στείλει άουτ κι ενώ ο Οζντόεφ ήταν μόνος του ακριβώς από πίσω του.

Η ομάδα του Λουτσέσκου χτυπούσε συνεχώς από τα αριστερά με Μπάμπα, Τάισον, ο ΠΑΟ δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και να την κυκλοφορήσει έχοντας πάντως την πρώτη του τελική στο 18' με το σουτ του Τετέ.

Αυτή η φάση όμως δεν ήταν ικανή να αλλάξει την εικόνα του αγώνα καθώς όλο το πρώτο ημίχρονο κύλησε σ' αυτόν τον ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί αλλά να μην βρίσκει το γκολ για να φτάσουμε στο 45'. Ο Ιωαννίδης, στη μοναδική φορά που βρήκε λίγα μέτρα, έκανε μια εκπληκτική κούρσα παρασύροντας Κεντζιόρα, Σβαμπ και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πελίστρι ο οποίος αστόχησε από τα πέντε μέτρα.

Ισορροπία στο δεύτερο
Με την έναρξη του Β' ημιχρόνου είχαμε μεγαλύτερη ισορροπία με τον ΠΑΟ να μη χάνει τόσο εύκολα τη μπάλα, τουλάχιστον κοντά στην περιοχή του και τον Δικέφαλο να έχει αρκετές ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες (ειδικά με τον Κωνσταντέλια που σπατάλησε δυο, τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις).

Γενικότερα κι οι δύο ομάδες απέφυγαν να ρισκάρουν και από το 65' και μετά άρχισε να μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα και ο παράγοντας κούραση. Ο Λουτσέσκου έκανε πρώτος τις κινήσεις του, βάζοντας Σαμάτα αντί Τσάλοφ και λίγο αργότερα τους Καμαρά, Ντεσπόντοφ αντί των Κωνσταντέλια, Σβαμπ.

Στο 68' είχαμε εκατέρωθεν φάσεις με τον ΠΑΟ στο μοναδικό κλέψιμο που έκανε ψηλά να βλέπει τον Κοτάρσκι να διώχνει το σουτ του Τετέ κι αμέσως στην κόντρα του ΠΑΟΚ ο Ντραγκόφσκι απογειώθηκε για να απομακρύνει το σουτ του Σβαμπ...

Η απάντηση του Αλόνσο ήρθε με Ουναχί, Τζούρισιτς, Μαντσίνι σε μια προσπάθεια να βάλει φρέσκα πόδια για να πιέσει και να γίνει πιο επιθετικός ο ΠΑΟ.

Η αλήθεια είναι ότι με τα νέα πρόσωπα στο ματς, ο ΠΑΟ έδειξε καλύτερη εικόνα, ο ΠΑΟΚ, που γενικά δεν είχε την ίδια ορμή στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ακίνδυνος επιθετικά και οι πράσινοι λίγο έλειψε να... κλέψουν το διπλό με τον Κοτάρσκι στο 90'+3' να διώχνει εκπληκτικά με το ένα χέρι το γυριστό σουτ του Ιωαννίδη.

Κι αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα με το σφύριγμα του Βίντσιτς να ακολουθεί δευτερόλεπτα αργότερα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76’ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (88’ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (67’ Σαμάτα)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ινγκασον, Γεβντάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Τετέ (79’ Ουνάι), Μπακασέτας (78’ Τζούρισιτς), Πελίστρι (78’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ειδήσεις σήμερα:

My Style Rocks: Ποιες είναι οι 8 fashionistas που μπαίνουν την πρώτη διαγωνιστική εβδομάδα

Δένδιας: Αλλαγές στην εφεδρεία με την «Ατζέντα 2030»

Θεσσαλονίκη: 23χρονος κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες, έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr