Κύπρος: Επεισόδια, δακρυγόνα και αναβολή στο ντέρμπι της Λεμεσού

Κύπρος: Επεισόδια, δακρυγόνα και αναβολή στο ντέρμπι της Λεμεσού

Η αναμέτρηση Απόλλων Λεμεσού - ΑΕ Λεμεσού δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω των επεισοδίων που προκλήθηκαν από τους φιλοξενούμενους οπαδούς και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών

astinomia-1920x1300
Ένα ακόμη περιστατικό οπαδικής βίας σιγμάτισε το κυπριακό ποδόσφαιρο με την Αστυνομία να δίνει την εντολή να αναβληθεί το μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού.

Ο Απόλλων έπρεπε να υποδεχθεί την ΑΕΛ αλλά περίπου μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του ματς προέκυψε ένταση μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν εκτεαμένη χρήση δακρυγόνων έξω από το γήπεδο με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και οι παράγοντες των ομάδων να κάνουν λόγο για τραυματισμό οπαδών που έτρεχαν για να σωθούν.

Εικόνες χάους στη Λεμεσού μετά την αναβολή του ντέρμπι


Κλείσιμο
Ωστόσο με την αναστάτωση που προκλήθηκε οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι μια μεγάλη μερίδα οπαδών μπήκε στο γήπεδο χωρίς τον παραμικρό έλεγχο. Στις 18:00 ζητήθηκε από τους φίλους της ΑΕΛ να αποχωρήσουν από το γήπεδο ώστε να ελεγχθούν ξανά όλοι, αλλά παρόλο που στις 19:30 είχαν μείνει ελάχιστοι στο γήπεδο (και γινόταν έλεγχος από τους αστυνομικούς) στις 19:52 ανακοινώθηκε η οριστική αναβολή του αγώνα καθώς οι αρχές δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

«Πριν απ' το παιχνίδι ευρέθηκε τσάντα με πυρσούς και μολότοφ. Οι οπαδοί της ΑΕΛ μπήκαν στις κερκίδες χωρίς να δεχθούν έλεγχο ρίχνοντας σπρέι στους αστυνομικούς και τους επιτηρητές και κάθισαν στις κερκίδες. Θέλοντας να προβούμε στον κατάλληλο έλεγχο, ζητήσαμε να βγουν όλοι έξω, να γίνει έλεγχος και να ξαναμπούν στο γήπεδο. Δυστυχώς αυτό κράτησε μέχρι τις 8 παρά. Αρχικά βγήκαν έξω κάποιοι απ' αυτούς, κάποιοι δεν πέρασαν από έλεγχο και άρχισαν να επιστρέφουν πίσω. Εκ των πραγμάτων, επαναλάβαμε στον διαιτητή ότι αυτός ο αγώνας δεν μπορούσε να αστυνομευθεί με ασφάλεια. Είναι αυτά που η πολιτεία απεύχεται.», δήλωσε ο ο αρχηγός της αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, εξηγώντας τους λόγους της απόφασης.

Η οριστική αναβολή του αγώνα έφερε νέα ένταση έξω από το γήπεδο και σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία πέρα από τις υλικές ζημιές (κυρίως σε σταθμευμένα αυτοκίνητα) τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί (ο ένας από φωτοβολίδα) οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο...

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του κυπριακού πρωταθλήματος έχουν ως εξής:
Καρμιώτισσα-ΑΠΟΕΛ 0-3

Πάφος-Ανόρθωση 3-1

Εθνικός Αχνας-Νέα Σαλαμίνα 2-3

Ομόνοια 29M-ΕΝΠ 0-1

Απόλλωνας-ΑΕΛ 15/9

Ομόνοια Αραδίππου-Αρης 15/9

Ομόνοια-ΑΕΚ 16/9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
Άρης Λεμεσού 6
ΑΕΛ Λεμεσού 6
Ομόνοια Λευκωσίας 6
Πάφος FC 6
Νέα Σαλαμίνα 3
Εθνικός Άχνας 3 -3αγ.
Απόλλων Λεμεσού 3
ΑΕΚ Λάρνακας 3
Καρμιώτισσα Πολεμιδιών 3 -3αγ.
ΑΠΟΕΛ 3
Ένωση Νέων Παραλιμνίου 3
Ανόρθωση 1 -3αγ.
Ομόνοια Αραδίππου 1
Ομόνοια 29ης Μαΐου 0 -3αγ.

Πηγή φωτογραφίας: goal.philenews.com

Ειδήσεις σήμερα

ΠΑΣΟΚ: Πρόβα εκλογών για τους έξι υποψήφιους - Επόμενο κρίσιμο ορόσημο το τηλεοπτικό ντιμπέιτ

Ο Τραμπ ξεσπαθώνει κατά της Τέιλορ Σουιφτ: Τη μισώ, έγραψε

Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης