Αντσελότι για Champions League: Το σύστημα αλλάζει, τα φαβορί παραμένουν τα ίδια - Τι ζητάει από τους ηγέτες του ποδοσφαίρου

Αντσελότι για Champions League: Το σύστημα αλλάζει, τα φαβορί παραμένουν τα ίδια - Τι ζητάει από τους ηγέτες του ποδοσφαίρου

«Μειώστε τους αγώνες για καλύτερο ποδόσφαιρο και λιγότερους τραυματισμούς» ζήτησε από UEFA και FIFA ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης

ancelotti_new

Το νέο Champions League κάνει σέντρα αύριο (17/9) και ο Κάρλο Αντσελότι, ο Ιταλός προπονητής της κατόχου του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να απευθύνει έκκληση στους ηγέτες του ποδοσφαίρου να μειώσουν τον αριθμό των αγώνων, οι οποίοι χρόνο με το χρόνο αυξάνονται.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (17/9) αγώνα της Ρεάλ με τη Στουτγάρδη ρώτησαν τον Αντσελότι για τους πολλούς τραυματισμούς που πλήττουν την ομάδα του κι η απάντηση ήταν άμεση:

«Είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Προσπαθούμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, το ημερολόγιο είναι πολύ απαιτητικό. Αύριο ξεκινά μία νέα διοργάνωση και θα δούμε πώς θα πάει, ίσως θα είναι πιο διασκεδαστική από πριν, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο μια βεβαιότητα, ότι πρέπει να παίξουμε άλλα δύο παιχνίδια. Αν τα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου δεν αρχίσουν να πιστεύουν ότι οι παίκτες τραυματίζουμε επειδή παίζουν πολύ, έχουμε πρόβλημα. Τους ζητώ να σκεφτούν τη μείωση του αριθμού των αγώνων για να έχουμε πιο ελκυστικές διοργανώσεις».

Και αμέσως μετά προχώρησε σε ένα πρακτικό παράδειγμα. «Κάποτε είχαμε 5 εβδομάδες το καλοκαίρι για να δουλέψουμε με τους παίκτες και να τους προετοιμάσουμε σωματικά για τη σεζόν. Φέτος είχαμε τυς παίκτες στις 9 Αυγούστου, λίγες μέρες πριν την πρώτη επίσημη συνάντηση. Από τις 9 Αυγούστου λήγουν οι 5 εβδομάδες αυτές τις μέρες οπότε τελειώνουμε την προετοιμασία, μόνο που σε αυτές τις 5 εβδομάδες έχουμε παίξει ήδη 6 παιχνίδια.

Είμαι ικανοποιημένος, ίσως χάνουμε λίγους βαθμούς στη La Liga, αλλά είμαστε καλοί και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα μπορούσαμε να είχαμε άλλους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα, αλλά είμαστε εκεί που θέλαμε. Κερδίσαμε τον πρώτο τίτλο της σεζόν και ήταν προβλέψιμο ότι θα είχαμε προβλήματα επειδή οι παίκτες έφτασαν στις 9 Αυγούστου.».

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε και για τα φαβορί στη να διοργάνωση:

«Το σχήμα αλλάζει, αλλά τα φαβορί είναι πάντα τα ίδια, συμπεριλαμβανομένης της Ρεάλ Μαδρίτης. Υπάρχουν και άλλοι. Αυτό το Champions League θα είναι μια άλλη ιστορία και ελπίζω να φτάσουμε στον τελικό όπως πέρσι», είπε, ενώ μιλώντας για τον ενθουσιασμό του μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, τόνισε:

Κλείσιμο

«Είναι το ίδιο όπως στην αρχή γιατί αυτή η διοργάνωση είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα, όχι μόνο για τον σύλλογο. Η καθημερινή δουλειά, το να είμαι εδώ, να προετοιμάζομαι για προπόνηση, να υπομένω τα καθημερινά προβλήματα. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ υπομονετικό γιατί κάθε μέρα υπάρχει ένα πρόβλημα προς επίλυση, αν και μερικές φορές είναι ανοησίες που θεωρούμε προβλήματα, όπως στη ζωή.»

Eπίσης ο Ιταλός προπονητής αναφέρθηκε στην επιστροφή «δύο σημαντικών» παικτών στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον αυριανό αγώνα:

«Ο Μπέλινγκχαμ είναι καλά, όπως και ο Τσουαμένι, το ίδιο και ο Μιλιτάο. Δεν προπονήθηκε σήμερα γιατί χρειαζόταν μια επιπλέον ημέρα αποκατάστασης, αλλά θα είναι 100% αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Τσακάλι βρέθηκε σε κατοικημένη περιοχή έξω από τη Λάρισα - Δείτε φωτογραφίες


Μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει από τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του σε δύο μήνες; Τι απαντούν CNN, Sky News και BBC

Shōgun, Bear και Baby Reindeer στους μεγάλους νικητές της βραδιάς των Emmys 2024

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης