Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 75-88: Τον... προσγείωσαν οι Ισραηλινοί - Δείτε βίντεο

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 75-88: Τον... προσγείωσαν οι Ισραηλινοί - Δείτε βίντεο

Ο Παναθηναϊκός AKTOR παρουσίασε τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό κόντρα στην Μπάγερν και γνώρισε την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τελευταίο ματς του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» - Αστοχία σε τρίποντα (3/18), ξεχώρισαν οι Γιούρτσεβεν (12π., 5ριμπ.) και Μπράουν (14π., 5ασ., 2ριμπ.)

6311764
Οι «πράσινοι» δεν ήταν το ίδιο «φρέσκοι» και «ορεξάτοι» όπως στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπάγερν. Και η ήττα από τη Μακάμπι ήρθε φυσιολογικά βάσει και της εικόνας των δύο ομάδων στο τελευταίο ματς για το τουρνουά στην Κύπρο.

Μπορεί να μην αγωνίστηκε ο Κέντρικ Ναν για προληπτικούς λόγους ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει το βάθος προκειμένου να ανταποκριθεί στις δυσκολίες οποιουδήποτε αγώνα. Σίγουρα ωστόσο σε περίοδο προετοιμασίας είναι λογικά και τα σκαμπανεβάσματα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d47xfr3hq60p)


Κλείσιμο
Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Αταμάν παρουσιάστηκε με έλλειμα ενέργειας, πολλώ δε μάλλον όταν στην αντίπερα όχθη του παρκέ υπήρχε μια ομάδα που βασίστηκε στις επαφές και στο physical game. Μια ομάδα η οποία παράλληλα έπαιξε καλύτερο μπάσκετ σε αυτό το ματς, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, βρήκε ελεύθερα σουτ και έφτασε μια δίκαιη επικράτηση με τον Σόρκιν να κάνει εξαιρετικό ματς με 18 πόντους (6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ άστοχοι έξω από τα 6.75 μέτρα με 3/18 τρίποντα ενώ για ένα ακόμα ματς ο Όσμαν έδειξε να βρίσκεται πίσω και ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο προσαρμογής. Αντίθετα ο Όμερ Γιούρτσεβεν μπορεί να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακός αλλά συνέχισε με την ίδια σταθερότητα (12π., 6/10δίπ., 0/1τρ.) ενώ ο Λορέντζο Μπράουν ήταν ο κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό με 14 πόντους, 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 2 λάθη σε 22 λεπτά.

Το ματς: Παναθηναϊκός – Μακάμπι
Το παιχνίδι δεν θύμισε καθόλου την προηγούμενη αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου. Εκτός του ότι ο Αταμάν επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τελείως διαφορετική πεντάδα (Σλούκας, Γκραντ, Όσμαν, Ερνανγκόμεθ Γιούρτσεβεν) σε σχέση με το πρώτο ματς του «Νεόφυτος Χανδριώτης» (σ.σ. Μπράουν, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Λεσόρ), τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα τα είχε υπολογίσει ο Τούρκος προπονητής. Κακές αντιδράσεις στην άμυνα (ή... μη αντιδράσεις) με αποτέλεσμα η Μακάμπι να βρει πολλά ελεύθερα σουτ και να τα εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Μετά το αρχικό 10-7 υπέρ των «πρασίνων» η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική. Τα τρίποντα των Γιουκουμπάιτις έδωσαν το έναυσμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν οι Ισραηλινοί επιμέρους σκορ 16-4 για το 14-23 πριν από το τέλος της α' περιόδου (22-30). Κοινώς ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ είχε δεχθεί μόλις 8 στο ίδιο διάστημα του αγώνα με την Μπάγερν. Η Μακάμπι είχε 5/6 τρίποντα και 8 ασίστ για 2 λάθη, ενώ το «τριφύλλι» είχε αντίστοιχα 2/8 τρίποντα, 4/8 βολές και μόλις 2 ασίστ.

Η διαφορά έφτασε τρεις φορές και στο +11 για λογαριασμό της ομάδας του Όντεντ Κάτας (19-30, 22-33 και 24-35 στο 13') ωστόσο υπήρξε αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού. Πρωταγωνιστής ήταν ο Λορέντζο Μπράουν (10π.) για το 11-0 σερί και την ισοφάριση στους 35 πόντους (35-35 στο 16') για να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα στο 44-47 υπέρ των Ισραηλινών. Ο Όσμαν εκμεταλλεύτηκε το «κάθετο» παιχνίδι του και πήρε φάουλ φτάνοντας στους 8 πόντους με 6/9 βολές, ενώ 6 πόντους και 3 ριμπάουντ είχε και ο Γιούρτσεβεν.

Οι άμυνες (και η... αστοχία) είχαν την τιμητική τους στην 3η περίοδο του αγώνα με αποτέλεσμα το σκορ να ήταν πολύ χαμηλό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιμέρους σκορ ήταν 11-11 με αποτέλεσμα να κλείσει η 3η περίοδος στο 55-58. Η Μακάμπι είχε βάλει δύσκολα στην ομάδα του Αταμάν χάρη στο «physical» παιχνίδι οδηγώντας τους «πράσινους» σε αρκετές βιαστικές επιθέσεις και πολλά λάθη. Ο Λεσόρ χρεώθηκε γρήγορα με 4 φάουλ και ο Τούρκος προπονητής έκανε πολλές... αλχημείες στα σχήματα.

Τα αίματα άναψαν στην τελευταία περίοδο με τον Αταμάν να διαμαρτύρεται έντονα για μια φάση (σ.σ. χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ ο Όσμαν), να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές και τη Μακάμπι να το εκμεταλλεύεται από τη γραμμή των βολών και να προηγείται εκ νέου με +8 πόντους (57-65) στο 31'. Ο δείκτης του σκορ έφτασε εκ νέου στο +11 για λογαριασμό των Ισραηλινών (59-70 στο 34') αλλά οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν παράτησαν το ματς, αλλά μπήκαν σε διαδικασία... ανατροπής, σαν να έπαιζαν σε κανονικό ματς για την Euroleague.

Αν και μείωσαν τη διαφορά στους πέντε πόντους (65-70 στο 36') ακολούθησαν δύο σερί τρίποντα από Σόρκιν και Γιοκουμπάιτις για το 65-76 και ουσιαστικά έπεσαν οι τίτλοι τέλους σ' ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο. Για την ακρίβεια ακριβώς το αντίθετο σε σχέση με αυτό κόντρα στην Μπάγερν αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Τόσο στην άμυνα, κάτι που αποτυπώθηκε και από τους 88 πόντους παθητικό, όσο και στην επίθεση με 25/57 σουτ στο σύνολο.

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 44-47, 55-58, 75-88.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Πώς ξεσκέπασαν το κύκλωμα που έκλεψε εκατομμύρια από τον ΕΟΠΥΥ - Εντοπίσαμε ασυνήθιστη συνταγογράφηση, λέει η διοικήτρια

Καιρός - Κολυδάς: Φθινοπωρινή εβδομάδα με βροχές - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Απόστολος Λύτρας: Στα μπουζούκια μετά την αποφυλάκισή του - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης