Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Τσάιλς κατέθεσε προσφυγή και ζητά να της επιστραφεί το μετάλλιο στη γυμναστική

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Τσάιλς κατέθεσε προσφυγή και ζητά να της επιστραφεί το μετάλλιο στη γυμναστική

Η Τζόρνταν Τσάιλς άσκησε έφεση κατά της απόφασης που οδήγησε στην αφαίρεση του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου - Οι δικηγόροι της ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στο Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας

29085433

Οι δικηγόροι της Αμερικανίδας γυμνάστριας Τζόρνταν Τσάιλς κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ελβετίας για να αμφισβητήσουν την αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου που αρχικά είχε απονεμηθεί στην αθλήτρια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η 23χρονη Τσάιλς είχε τερματίσει τρίτη χάρη στην αναθεώρηση της βαθμολογίας της, που της επέτρεψε να προσπεράσει την Ρουμάνα Άνα Μπαρμπόσου. Η ρουμανική ομάδα αμφισβήτησε την απόφαση ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) και κέρδισε, υποστηρίζοντας ότι η Τσάιλς είχε ζητήσει επαναξιολόγηση της βαθμολογίας της τέσσερα δευτερόλεπτα αργότερα από τον προκαθορισμένο χρόνο.

Κατά συνέπεια, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επέστρεψε το χάλκινο μετάλλιο στην Μπαρμπόσου. Οι δικηγόροι της Τζόρνταν Τσάιλς ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στο Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας, λέγοντας ότι έχουν αποδείξεις βίντεο ότι η Αμερικανίδα υπέβαλε έγκαιρα το αίτημά της.

Καταγγέλλουν επίσης μια «σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων» υπέρ της Μπαρμπόσου, ισχυριζόμενοι ότι ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής που χειρίστηκε την υπόθεση είχε εργαστεί για αρκετά χρόνια ως σύμβουλος για τη Ρουμανία.

«Υπό το φως αυτών των αναμφισβήτητων στοιχείων, η Τσάιλς ζητά από το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο να αποκαταστήσει τη βαθμολογία που έλαβε νόμιμα στον τελικό των ασκήσεων εδάφους», αναφέρουν οι δικηγόροι της από την εταιρεία Gibson Dunn.

Η προσφυγή της Τσάιλς υποστηρίζεται από την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θεώρησε την αφαίρεση του μεταλλίου της «άδικη».


Ειδήσεις σήμερα

Μέση Ανατολή - Χεζμπολάχ για τις εκρήξεις με τους βομβητές: «Εξ ολοκλήρου υπεύθυνο το Ισραήλ, θα πληρώσει»

Κύπρος: Πράσινο φως για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα

Ηράκλειο: Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο - Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο - Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης