ΑΕΚ - Φενέρμπαχτσε 75-85: Εξαιρετική η Ένωση για τρία δεκάλεπτα, δεν άντεξε ως το φινάλε

Η ΑΕΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση για τριάντα λεπτά αλλά η Φενέρ πάτησε γκάζι στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και επικράτησε στο φιλικό ματς στη Φυλής

Εξαιρετικό δείγμα για την ΑΕΚ για τρία δεκάλεπτα κόντρα στη Φενέρ. Η ομάδα του Σάκοτα πάλεψε το ματς μέχρι το 30', αλλά στη συνέχεια το σύνολο του Σάρας έδειξε την ποιότητα του, πάτησε γκάζι και επικράτησε με 85-75 σε φιλικό ματς που οι φίλαθλοι της Ένωσης δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Για την ΑΕΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκόλντεν με 15 πόντους, ενώ από την άλλη ο Ζάγκαρς είχε 13 πόντους

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης η ΚΑΕ ΑΕΚ τίμησε τον τεράστιο Θωμά Μαύρο που αποθεώθηκε από τον κόσμο, ενώ το ίδιο έγινε και για τους Νίκο Μπαμπανικολό, Τάσο Μπουλμέτη και Χρήστο Παππού, αλλά και Σκότι Γουίλμπεκιν.

Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ είναι κοντά στην μπασκετική αφού το ματς είδαν από κοντά οι Πέτρος Μάνταλος, Γεράσιμος Μήτογλου και Σωτήρης Τσιλούλης.



Το ματς
Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς και δεν άφησε την Φενέρ να ξεφύγει. Ο Κουζέλογλου έκανε το 14-15 με δύο βολές, ενώ ο Γκόλντεν δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα των Τούρκων, έχοντας από νωρίς στο δεκάλεπτο δέκα πόντους. Ο Ζάγκαρς πλήγωσε την άμυνα της Βασίλισσας στα πρώτα λεπτά. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε στο 21-23 υπέρ της Φενέρ.

Ο Μπράις με ωραίο σουτάκι μέσης απόστασης έκανε το 25-27 στο 12΄. Η Ένωση πέρασε μπροστά με τον Πάρκερ για το 29-27 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Η ομάδα του Σάκοτα συνέχισε να δείχνει καλά στοιχεία και στις δύο μεριές του παρκέ και ο Πάρκερ με εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το 31-31 στο 17'. O Xαμπ τρύπησε την άμυνα της Φενέρ και ισοφάρισε σε 37-37.


Ο Μπράις έγραψε το 47-49 με τρίποντο από τη γωνία, ενώ ο Κουζμίνσκας κάρφωσε εντυπωσιακά για το 55-55 στο 27'. Ο Κόλσον απάντησε άμεσε με τρίποντο, ενώ ο Κουζμίνσκας ξανά έκανε το 57-58 στο 28΄.

H Φενέρ ξέφυγε με 61-70 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και ανάγκασε τον Σάκοτα να καλέσει timeout. Ο Πάρκερ μείωσε σε 63-75 στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Ο Γουίλμπεκιν έκανε το 71-81 στο 38΄και κλείδωσε τη νίκη των Τούρκων.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 39-44, 61-65, 75-85

ΑΕΚ: Σκορδίλης 2, Χαμπ 4, Καράμπελας 1, Φλιώνης 2, Μπράις 5, Φίλλιος, Πάρκερ 8 , Κουζμίνσκας 8, Νετζήπογλου 11, Αλέιν 11, Κουζέλογλου 8, Γκόλντεν 15.

Φενέρ: Μπιρσέν 6, Γουίλμπεκιν 12, Μέλι 12, Σανλί 9, Μαχμούτογλου 2, Χέις-Ντέιβις 3, Χολ, Πιέρ, Γκούντουριτς 10, Ζάγκαρς 13, Κόλσον 12, Μπιρτς 4.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μέση Ανατολή - Χεζμπολάχ για τις εκρήξεις με τους βομβητές: «Εξ ολοκλήρου υπεύθυνο το Ισραήλ, θα πληρώσει»

Κύπρος: Πράσινο φως για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα

Ηράκλειο: Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο - Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr