Αντονί Μαρσιάλ: Το βράδυ στην Ελλάδα για την ΑΕΚ - Η επίσημη ανακοίνωση του «Δικεφάλου»

Αντονί Μαρσιάλ: Το βράδυ στην Ελλάδα για την ΑΕΚ - Η επίσημη ανακοίνωση του «Δικεφάλου»

Το τριετές συμβόλαιό του στην ΑΕΚ θα ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ συνολικά καθώς οι ετήσιες απολαβές του θα ανέρχονται στα 3,5 εκατ. ευρώ

martial
Η απόλυτη υπέρβαση έγινε και η ΑΕΚ φέρνει στην Ελλάδα τον Αντονί Μαρσιάλ! Οι κιτρινόμαυροι πυροδοτούν τη μεγαλύτερη «βόμβα» του καλοκαιριού φτάνοντας σε συμφωνία με τον 28χρονο Γάλλο επιθετικό, ο οποίος θα προσγειωθεί απόψε στην Αθήνα για λογαριασμό της Ένωσης. Το τριετές συμβόλαιό του στην ΑΕΚ θα ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ συνολικά καθώς οι ετήσιες απολαβές του θα ανέρχονται στα 3,5 εκατ. ευρώ με τον Μάριο Ηλιόπουλο να κάνει μια τρομερή οικονομική υπέρβαση, ντύνοντας στα κιτρινόμαυρα έναν παίκτη με world class προφίλ!

Όπως ανακοίνωσε η ΑΕΚ, η άφιξη του Μαρσιάλ στο «Ελ. Βενιζέλος» έχει προγραμματιστεί για τις 20:40.  «Έρχεται ο μάγος» αναφέρει στην ανάρτησή της η κίτρινη ΠΑΕ.



Από τη Μονακό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 60 εκατ. ευρώ

Κλείσιμο
Για χάρη του Μαρσιάλ, όταν εκείνος ακόμα ήταν μόλις 20 ετών, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε από τα ταμεία της 60 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μονακό. Οι Μονεγάσκοι δύο χρόνια νωρίτερα είχαν δει το ταλέντο του έφηβου Μαρσιάλ στη Λυών και μέσα σε δύο χρόνια με 15 γκολ και οκτώ ασίστ, ο Μαρσιάλ θα βρισκόταν στο Όλντ Τράφορντ φορώντας τη φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων». Στην Premier League τα... σπάει με τη μια καθώς στην πρώτη του σεζόν σκοράρει 18 γκολ και βγάζει δέκα ασιστ παίζοντας υπό τις οδηγίες του Λουίς φαν Χάαλ. Το επόμενο καλοκαίρι αναλαμβάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο ο Μαρσιάλ δεν τα πήγε καλά θεωρώντας πως δεν τον σεβάστηκε. Οι αριθμοί του πέφτουν σκοράροντας οκτώ και 11 γκολ στις δύο σεζόν που ακολούθησαν.

Στη συνέχεια έρχεται ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ με τον οποίο ο Μαρσιάλ παίρνει ξανά μπρος και πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του με τη Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2019-2020 σκοράροντας 23 γκολ με 11 ασίστ. Όμως, όπως αποκάλυψε αργότερα, την περίοδο του Νορβηγού στον πάγκο, αγωνιζόταν ακόμα και τραυματίας. Οι αριθμοί του παρουσιάζουν κατακόρυφη πτώση, πηγαίνει δανεικός στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2021-2022 στη Σεβίλλη χωρίς να εντυπωσιάσει και από τότε δεν κατάφερε να ξαναβρεί τη φόρμα του εν μέσω και τραυματισμών τις τελευταίες δύο σεζόν στη Γιουνάιτεντ με τον Ερικ τεν Χαγκ.

Anthony Martial / All 90 Goals for Man United


Ο τίτλος του «νέου Τιερί Ανρί» στην Premier League

Όταν το καλοκαίρι του 2015 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άδειαζε τα ταμεία της για να αποκτήσει τον Μαρσιάλ από τη Μονακό, ο Γάλλος φορ έφερε στο Νησί τον τίτλο του «νέου Τιερί Ανρί». Κάτι η χώρα προέλευσης και οι ρίζες από τη Γουαδελούπη, κάτι το στυλ του παιχνιδιού του αλλά και η θέση που αγωνιζόταν μέσα στο γήπεδο, κάτι το γεγονός ότι έπαιζε στη Μονακό και μπροστά του ανοιγόταν η καριέρα στα αγγλικά γήπεδα ήταν λογικό να του κολλήσουν αυτή την ετικέτα. Ο ίδιος μάλιστα ο Ανρί μιλώντας για τον Μαρσιάλ, ενώ ο τελευταίος αποτελούσε ήδη μια διετία παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ είχε πει: «Ο Μαρσιάλ είναι πολύ καλύτερος από ότι ήμουν εγώ στην ηλικία του. Μπορεί να γίνει ένας σταρ παγκοσμίου επιπέδου». Η καριέρα στα αγγλικά γήπεδα δεν είχε την ίδια λάμψη με εκείνη του άσου της Άρσεναλ, ωστόσο πολλοί είχαν αναφερθεί στο φοβερό ταλέντο που κουβαλούσε με τον τεράστιο Σερ Αλεξ Φέγκιουσον να πλέκει το εγκώμιό του.

Ο Αντονί Μαρσιάλ μέσα από το Wyscout

Το ότι είναι ένας γρήγορος δεξιοπόδαρος επιθετικός με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση είναι πάνω-κάτω γνωστά χαρακτηριστικά. Τι στατιστικά έχει όμως στο Wyscout συνολικά στην καριέρα του μέχρι σήμερα; Ο Μαρσιάλ διαθέτει αποτελεσματικότητα καθώς μετράει μέσο όρο 0,36 γκολ με τα xGoals του, δηλαδή τα τέρματα που θα «έπρεπε» να είχε σκοράρει βάσει των θέσεων από τις οποίες εκτελεί, να είναι στο 0,32. Σουτάρει 2,13 φορές ανά ματς βρίσκοντας εστία στο 45,9% των περιπτώσεων, επιχειρεί αρκετές προσωπικές ενέργειες με 6,15 ντρίμπλες μέσο όρο με επιτυχία 51%, έχει 4,18 επαφές με την μπάλα μέσο όρο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με 2,31 προωθητικές ενέργειες ανά παιχνίδι και 37,4% κερδισμένες επιθετικές μονομαχίες.

Στις μεταβιβάσεις έχει ακρίβεια 82%, οι προωθητικές του μπαλιές έχουν επιτυχία 74,2%, οι πάσες μέσα στην αντίπαλη περιοχή ακρίβεια 60,6%, οι πάσες στο τελευταίο τρίτο επιτυχία 78,8%, με 1,69 σέντρες μέσο όρο με 30,7% ευστοχία, ενώ όταν επιχειρεί βαθιές μπαλιές έχει ακρίβεια 57,2% με 36,1% επιτυχημένες πάσες στην πλάτη της άμυνας. Όσο για τη συμμετοχή του στην ανασταλτική λειτουργία, έχει μέσο όρο 2,28 ανακτήσεις, με 1,58 κοψίματα, 3,4 εναέριες μονομαχίες με 32,9% επιτυχία και 2,65 διεκδικήσεις σε δεύτερες μπάλες με 28,6% εξ αυτών κερδισμένες, ενώ συνολικά παίρνει το 54,9% των αμυντικών μονομαχιών που δίνει.

Γιατί έχει να αγωνιστεί εδώ και εννιά μήνες;

Το τελευταίο παιχνίδι του Μαρσιάλ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν στις 9 Δεκεμβρίου του 2023 στην εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Μπόρνμουθ όταν ο Γάλλος επιθετικός είχε αγωνιστεί για 56 λεπτά. Αυτή ήταν και η τελευταία του παρουσία στα εννιά χρόνια που βρέθηκε στο Όλντ Τράφορντ. Γιατί όμως έπειτα δεν αγωνίστηκε με συνέπεια να μείνει ανενεργός μέσα στο 2024 μέχρι σήμερα; Μετά από εκείνο το ματς λόγω ίωσης έχασε τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Έπειτα έμεινε εκτός αποστολής από τα επόμενα δύο και ακολούθως αποφασίστηκε με το ιατρικό επιτελείο της Γιουνάιτεντ να περάσει τον Ιανουάριο την πόρτα του χειρουργείου για να αποκαταστήσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στους προσαγωγούς. Αυτό θα τον άφηνε δεδομένα εκτός για περίπου δυόμιση με τρεις μήνες με αποτέλεσμα ουσιαστικά να χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν που μας πέρασε. Έτσι αποχώρησε ως ελεύθερος καθώς οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν ενεργοποίησαν την οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμα ένα χρόνο.

Anthony Martial - Season Highlights | 2024


Το restart μπορεί να το βρει στην ΑΕΚ;

Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Μαρσιάλ έχει πανηγυρίσει όλα τα τρόπαια στο Νησί πλην του τίτλου της Premier League, ενώ έφτασε και στην κατάκτηση του Europa League με τους «Κόκκινους Διαβόλους» το 2017, μετρώντας συνολικά 317 συμμετοχές με 90 γκολ και 47 ασίστ. Στην καλύτερή του σεζόν στο Όλντ Τράφορντ (2019-2020) αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς από τους συμπαίκτες του, ενώ με την Εθνική Γαλλίας, στην οποία η τελευταία παρουσία ήταν προ τριετίας, μετράει 30 συμμετοχές με δύο γκολ και οκτώ ασίστ. Μιλάνε από μόνα τους όσα έχει πετύχει ο 28χρονος Γάλλος επιθετικός, ωστόσο από τα 25 του μέχρι σήμερα τα 28 του, την τελευταία τριετία δηλαδή, η καριέρα του ενώ θα έπρεπε να είναι στο peak της, έχει πάρει την κατιούσα.

Ο ίδιος όλο το καλοκαίρι περίμενε να βρει την καλύτερη δυνατή πρόταση από κάποιο εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Δεν τα κατάφερε, έφτασε σε πολύ προχωρημένες επαφές με τη Φλαμένγκο στη Βραζιλία, αλλά το deal δεν έκλεισε και τελικώς είπε το «ναι» στην ΑΕΚ που τον είχε προσεγγίσει και νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα ψάχνει το restart και όντας στα 28 η λογική λέει πως και ο ίδιος θα θέλει να αποδείξει ακόμα πράγματα. Με την ποιότητά του μπορεί να κάνει θραύση στην Ελλάδα ακόμα κι αν δεν επιστρέψει στον πραγματικό του εαυτό. Δεδομένα πάντως θα χρειαστεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να αγωνιστεί καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που δεν έχει κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία ενώ έχει να παίξει επίσημο ματς εδώ και εννιά μήνες.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ξεκινά το πρόγραμμα «Gigabit Voucher» με voucher 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Θρίλερ με τους βομβητές που έγιναν βόμβες κατά της Χεζμπολάχ - Είχαν κατασκευαστεί στην Ευρώπη;

Ρεκόρ από τη Μπάγερν, 9-2 τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σπουδαίο διπλό η Λίβερπουλ στο Μιλάνο - Δείτε τα 28 γκολ της πρεμιέρας του νέου Champions League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης