Champions League: Η Σέλτικ 5-1 την Σλόβαν, τριάρα η Ντόρτμουντ στη Μπριζ, στο 90' η Παρί - Δείτε τα γκολ

Η Παρί τα ... χρειάστηκε απέναντι στην πρωτάρα Τζιρόνα και πήρε τη νίκη στο 90' από λάθος του Γκαζανίγκα - Τριάρα για Ντόρτμουντ απέναντι στην Μπριζ του Τζόλη, το σκορ της βραδιάς η Σέλτικ

Mε το δεύτερο ...πιάτο συνεχίζεται η δράση στην 1η αγωνιστική του Champions League το οποίο ξεκίνησε δυναμικά την Τρίτη με 28 γκολ.

Στη μάχη την Τετάρτη μπαίνει η Παρί Σεν Ζερμέν που εξ ορισμού σε κάθε διοργάνωση περιλαμβάνεται στις ομάδες που αναμένεται να ξεχωρίσουν, χωρίς να καταφέρνει πάντα να δικαιώνει τις προσδοκίες.


Παρί Σεν Ζερμέν- Τζιρόνα (22:00)

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπαίνει σε μια νέα εποχή, μετά την αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να φαίνεται έτοιμη για τις προκλήσεις της φετινής σεζόν. Η αναμέτρηση απέναντι στην Τζιρόνα στην πρεμιέρα της ευρωπαϊκής της πορείας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η Παρί, μετά την εξαιρετική της έναρξη στο γαλλικό πρωτάθλημα, καλείται να αποδείξει πως μπορεί να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό και στην Ευρώπη.

Χωρίς τον μεγάλο της αστέρα, η ομάδα φαίνεται να έχει «αναγεννηθεί», με τους Μπαρκολά και Ντεμπελέ να ανταποκρίνονται άριστα στις αυξημένες απαιτήσεις. Ο Λουίς Ενρίκε έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που, παρά τις ανακατατάξεις, αποδίδει εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο. Η Παρί έχει δείξει σταθερότητα και δυναμική στα πρώτα της παιχνίδια στη Ligue 1, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Ωστόσο, η κλήρωση για τους ομίλους δεν ήταν ευνοϊκή για τους Παριζιάνους. Αντιμέτωποι με ομάδες όπως η Μπάγερν και η Άρσεναλ, η Παρί γνωρίζει πως κάθε νίκη μετράει, και τα «δικά της» ματς είναι απαραίτητο να τα κερδίσει. Έτσι, η πρεμιέρα απέναντι στην πρωτάρα Τζιρόνα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η Τζιρόνα, που συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση, σίγουρα θα αντιμετωπίσει την πρόκληση με ενθουσιασμό και δίχως φόβο. Οι Καταλανοί μπορεί να μην έχουν φτάσει ακόμα στα επίπεδα απόδοσης της περασμένης χρονιάς, όμως αυτή η «άγνοια κινδύνου» ίσως τους καταστήσει απρόβλεπτους και επικίνδυνους. Για την Παρί, η προσοχή και η σοβαρότητα είναι απαραίτητες για να ξεκινήσει με το δεξί στη διοργάνωση και να θέσει τα θεμέλια για μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, η αναμέτρηση αυτή αναμένεται να αποτελέσει ένα πρώτο δυνατό τεστ για τη «νέα» Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει πως μπορεί να παραμείνει δυνατή και ανταγωνιστική, ακόμα και χωρίς τον Εμπαπέ, απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Μπριζ – Ντόρτμουντ (22:00)

Η Ντόρτμουντ, η περσινή φιναλίστ του Champions League, επιστρέφει φέτος στη διοργάνωση με υψηλούς στόχους και προσδοκίες. Αν και η περυσινή της πορεία ήταν εντυπωσιακή, η γερμανική ομάδα έφτασε κοντά στο βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά οι συγκυρίες δεν της το επέτρεψαν. Υπό την καθοδήγηση του Νούρι Σαχίν, η Ντόρτμουντ προσπαθεί να εξελίξει το αγωνιστικό της προφίλ, αναζητώντας μια νέα δυναμική που θα την οδηγήσει ξανά σε μια αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία.

Η πρώτη της πρόκληση στη φετινή διοργάνωση είναι η αναμέτρηση με την Μπριζ, ομάδα του Έλληνα διεθνή, Χρήστου Τζόλη. Η βελγική ομάδα, αν και ξεκίνησε τη σεζόν άσχημα, φαίνεται να έχει βρει τα πατήματά της, θέτοντας στόχο να φτάσει στην πρώτη 24άδα του Champions League. Με τον Τζόλη να αποτελεί βασικό πυλώνα στην επιθετική της γραμμή, η Μπριζ ελπίζει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να δυσκολέψει τη γερμανική ομάδα.

Σέλτικ - Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:00)

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας του Κυριάκου Σαββίδη ήταν η ευχάριστη έκπληξη των φετινών προκριματικών του Champions League, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τη θέση της στη φάση των ομίλων ως αουτσάιντερ. Με το εισιτήριο στα χέρια, η σλοβάκικη ομάδα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, και παρά την πρόκληση που έχει μπροστά της, μπαίνει στη διοργάνωση χωρίς φόβο, αλλά με όρεξη να κυνηγήσει την τύχη της.

Πρώτος της αντίπαλος είναι η Σέλτικ, μια ομάδα με πλούσια ιστορία και δυναμική στην Ευρώπη. Οι Κέλτες έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της Σκωτίας τα τελευταία χρόνια και διαθέτουν το ρόστερ και την ποιότητα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με παίκτες-κλειδιά και ένα γεμάτο ρόστερ, η Σέλτικ στοχεύει όχι μόνο να είναι ανταγωνιστική στους ομίλους, αλλά και να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο μακριά.


Το σημερινό πρόγραμμα, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι αγώνες της Πέμπτης και η βαθμολογία της 1ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 18/9
19:45 Μπολόνια - Σαχτάρ
19:45 Σπάρτα Πράγας - Σάλτσμπουργκ

22:00 Κλαμπ Μπριζ - Ντόρτμουντ
22:00 Σέλτικ - Σλόβαν Μπρατισλάβας
22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν- Τζιρόνα

Πέμπτη 19/9
19:45 Ερυθρός Αστέρας - Μπενφίκα
19:45 Φέγενορντ - Λεβερκούζεν

22:00 Αταλάντα - Άρσεναλ
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης- Λειψία
22:00 Μονακό - Μπαρτσελόνα
22:00 Μπρεστ - Στουρμ Γκρατς

Τρίτη 17/9
Γιουβέντους - Αϊντχόφεν 3-1 (21' Γιλντίζ, 27' ΜακΚίνι, 52' Ν. Γκονζάλες - 90'+3 Σαϊμπαρί)

Γιουνγκ Μπόις - Άστον Βίλα 0-3 (27' Τίλεμανς, 38' Ράμσεϊ, 86' Ονάνα)

Μπάγερν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 9-2 (20' πεν, 58', 73' πεν, 78' πέν. Κέιν, 33' Γκερέιρο, 38', 61' Ολίσε, 88' Σανέ, 90'+2 Γκορέτσκα - 49' Πέτκοβιτς, 51' Ογκιβάρα)

Μίλαν - Λίβερπουλ 1-3 (3' Πούλισικ - 23' Κονατέ, 41' Φαν Ντάικ, 67' Σομποσλάι)

Ρεάλ Μαδρίτης - Στουτγάδη 3-1 (46' Εμπαπέ, 83' Ρούντιγκερ, 90'+5 Εντρικ - 68' Ούνταβ)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Λιλ 2-0 (38' Γιόκερες, 65' Ντεμπαστ)

Βαθμολογία
Μπάγερν 3
Άστον Βίλα 3
Γιουβέντους 3
Λίβερπουλ 3
Ρεάλ Μαδρίτης 3
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3
Λιλ 0
Στουτγάρδη 0
Μίλαν 0
Αϊντχόφεν 0
Γιουνγκ Μπόις 0
Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0
Μπολόνια -
Σαχτάρ -
Σπάρτα Πράγας  -Σάλτσμπουργκ -
Κλαμπ Μπριζ -
Ντόρτμουντ -
Σέλτικ -
Σλόβαν Μπρατισλάβας -
Μάντσεστερ Σίτι -
Ίντερ -
Παρί Σεν Ζερμέν -
Τζιρόνα -
Ερυθρός Αστέρας -
Μπενφίκα -
Φέγενορντ -
Λεβερκούζεν -
Αταλάντα -
Άρσεναλ -
Ατλέτικο Μαδρίτης -
Λειψία -
Μονακό -
Μπαρτσελόνα -
Μπρεστ -
Στουρμ Γκρατς -


Ειδήσεις σήμερα:

BAC Consulting KFT: Η εταιρεία φάντασμα που κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Άννα Σόροκιν: Με βραχιολάκι στο πόδι στο Dancing with the Stars η «κληρονόμος» που εξαπάτησε μεγιστάνες

Titan: Βίντεο δείχνει το κατεστραμμένο υποβρύχιο στον βυθό του ωκεανού

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr