Financial Times: «Στο 1 δισ. η αξία των μετοχών της Euroleague, ενδιαφέρον από funds από Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ και Μ. Βρετανία»

Financial Times: «Στο 1 δισ. η αξία των μετοχών της Euroleague, ενδιαφέρον από funds από Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ και Μ. Βρετανία»

Οι Financial Times αναφέρουν πως, αν και δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο 

6231642
Η EuroLeague έχει ξεκινήσει διαδικασία να πουλήσει μερίδιο των μετοχών της με Σαουδάραβες, Αμερικανούς και Βρετανούς να ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. 

Σύμφωνα με τους Financial Times, ενδιαφέρον από την Σαουδική Αραβία υπάρχει από την SURJ Sports Investment, που διοικείται από το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της χώρας (Public Investment Fund - PIF).

Κλείσιμο
Η PIF έχει αποκτήσει, επίσης,τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομάδας Newcastle United και δημιούργησε την περίφημη LIV Golf League, ενώ ενδιαφέρεται και για την αγορά του συνόλου των τουρνουά τένις της ATP και της WTA.

Το εν λόγω δημοσίευμα, αναφέρει  ότι η συνολική αξία των μετοχών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κοστολογείται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ!

Στην κούρσα για την αγορά περίπου του 1/3 των μετοχών της EuroLeague βρίσκεται και ένα fund από την Αμερική, ονόματι General Atlantic, ωστόσο, βασικός ανταγωνιστής της SURJ Sports Investment φέρεται να είναι οι BC Partners από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η EuroLeague Commercial Assets επιδιώκει να πουλήσει περίπου το ένα τρίτο της συνολικής επιχείρησης, που περιλαμβάνει τόσο την EuroLeague όσο και το EuroCup. 

Μάλιστα, οι Financial Times αναφέρουν πως, αν και δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, μετά και την ανάθεση, από πλευράς Euroleague, στην επενδυτική τράπεζα LionTree, της σχετικής διαδικασίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία συνάντησε ο Μητσοτάκης - «Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε»

Ηλιόπουλος σε Μαρσιάλ: «Έλα να σου δείξω τη δική μου μαγεία, δέσε ζώνες»! - Δείτε βίντεο


«Η ιδιοκτήτρια του σκύλου μου φώναξε να τρέξω», λέει η 39χρονη που δέχθηκε επίθεση από το ζώο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης