Premier League, Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 2-2: Αλύγιστη Σίτι, ηρωική Άρσεναλ και μοιρασιά στο Etihad - Δείτε τα γκολ

Η Σίτι προηγήθηκε στο 9' με τον Χάαλαντ, κυριάρχησε πλήρως, αλλά στο 20' έχασε τον Ρόδρι και η Άρσεναλ έφερε τούμπα το ματς από το ημίχρονο (22' Καλαφιόρι, 45'+1' Γκάμπριελ) για να μείνει στο 45'+8' με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Τροσάρ) - Λυτρωτής για τη Σίτι ο Στόουνς που ισοφάρισε στο 90'+8'

Μετά από 8 χρόνια (από τον Ιανουάριος 2015) η Άρσεναλ βρέθηκε δευτερόλεπτα από το πρώτο της διπλό στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, όμως ο... απο μηχανής Θεός Στόουνς γλίτωσε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα από την ήττα και την κράτησε μόνη στην κορυφή της Premier League.

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής δεν είχε καλό θέαμα (με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά), αλλά ήταν μια απίστευτη μάχη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα...

Η Άρσεναλ επιβεβαίωσε ότι και φέτος θα είναι διεκδικήτρια του τίτλου, αντέχοντας για 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο, η Σίτι φάνηκε ότι χωρίς τον Ντε Μπρόινε δεν μπορεί να διασπάσει κλειστές άμυνες, αλλά δεν τα παρατά ποτέ. Κι η μάχη για τον φετινό τίτλο δείχνει εξαιρετικά αμφίρροπη με έξι ομάδες σε απόσταση τριών βαθμών.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα.

Το ματς
Με το που ξεκίνησε ο αγώνας είχαμε και την πρώτη διακοπή με τη σύγκρουση Ρόδρι, Χάβερτς και τον πρώτο στο χορτάρι... Ο Ισπανός προσπάθησε να κλείσει τον διάδρομο στον Γερμανό ο οποίος έπεσε πάνω του (μη δείχνοντας καμία διάθεση να τον αποφύγει) και η κερκίδα πήρε φωτιά,

Αυτό βοήθησε τους γηπεδούχους να ξεκινήσουν την πίεση από νωρίς κι αφού ο Γκουϊντογκάν στο 7' έχασε σπουδαία ευκαιρία, στο 9' από την ασίστ του Σαβίνιο ο Χάαλαντ έκανε το 1-0.

Αυτό ήταν το 100ο γκολ του Νορβηγού με τη φανέλα της Σίτι σε 104 ματς, επίδοση που ισοφάρισε το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο (με τη Γιουνάιτεντ).

Δείτε ΕΔΩ το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν, είδαν τον Γκουϊντογκάν να σημαδεύει το δοκάρι του Ράγια στο 15' με απευθείας εκτέλεση φάουλ για να φτάσουμε στο 20'. Η Σίτι κέρδισε κόρνερ, ο Ρόδρι προσπάθησε να κινηθεί στο πρώτο δοκάρι, αλλά βρέθηκε στο χορτάρι με τους συμπαίκτες του να ζητούν άμεσα την είσοδο του ιατρικού τιμ. Ο Ισπανός σηκώθηκε αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει και πριν τελειώσει το ημίχρονο το ματς είχε έρθει τούμπα.

Στο 22' από τη γρήγορη εκτέλεση φάουλ (ενώ ο διαιτητής είχε φωνάξει τους δύο αρχηγούς για να ζητήσει να ηρεμήσουν όλοι) ο Καλαφιόρι με απίστευτο σουτ έκανε το 1-1.

Δείτε ΕΔΩ το 1-1.

Το γκολ έδωσε ηρεμία στην Άρσεναλ, με την Σίτι να έχει πάντα τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να μην είναι το ίδιο απειλητική. Οι «κανονιέρηδες» έβγαιναν περισσότερες φορές στην κόντρα κι αφού προειδοποίησαν στο 41' με την άστοχη κεφαλιά του Γκάμπριελ στο 45'+1' ο ίδιος παίκτης πάλι από εκτέλεση κόρνερ έκανε την ανατροπή για το 1-2.

Δείτε ΕΔΩ το 1-2.

Κι ενώ όλα έδειχναν ιδανικά για τους κανονιέρηδες ήρθε στο 45'+8' (!) η αποβολή του Τροσάρ (με 2η κίτρινη) για να αλλάξει και πάλι τις ισορροπίες.

Όπως αναμενόταν στο Β' ημίχρονο ο αγωνιστικός χώρος έμοιαζε με... μονόδρομο καθώς η μπάλα ήταν συνεχώς έξω από την περιοχή της Άρσεναλ. Η πρώτη γραμμή της άμυνας της ήταν στα... δύο μέτρα έξω από την περιοχή της, με τον Ράγια να έχει πολύ δουλειά και να δείχνει οτι είναι σε τρομερή κατάσταση.

Μέσα σε ένα δεκάλεπτο ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις δίνοντας κουράγιο στους συμπαίκτες του και αυξάνοντας το άγχος στους «πολίτες».

Οι παίκτες του Αρτέτα βγάζοντας απίστευτο ηρωισμό, κάλυπταν κάθε διάδρομο, με τη Σίτι να μην έχει τρόπο και χώρο για να περάσει μία σωστή τελική πάσα με τα μακρινά σουτ να μη βρίσκουν στόχο.

Το μοναδικό που πήγε στην εστία ήταν αυτό του Γκβάρντιολ στο 87' αλλά και πάλι ο Ράγια αντέδρασε σωστά...

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Άρσεναλ μετά από 8.5 χρόνια θα έφευγε με το τρίποντο και θα ήταν μόνη πρώτη στην κορυφή, στο 90'+8' από τη γρήγορη εκτέλεση του κόρνερ και το σουτ του Κόβατσιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Στόουνς που πλάσαρε στην κενή εστία διαμορφώνοντας το 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (για να προκύψει μεγάλη ένταση μεταξύ των πάγκων).

Δείτε ΕΔΩ το 2-2.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Όλιβερ σφύριξε τη λήξη του αγώνα με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια...


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 0-3 (4΄, 18΄ Τζάκσον, 47΄ Πάλμερ)



Άστον Βίλα-Γουλβς 3-1 (73΄ Γουότκινς, 89΄ Κόνσα, 90+5΄ Ντουράν - 25΄ Κούνια)



Φούλαμ-Νιούκαστλ 3-1 (5΄ Χιμένες, 22΄ Σμιθ Ρόου, 90+2΄ Νέλσον - 46΄ Μπαρνς)

 

Λέστερ-Έβερτον 1-1 (73΄ Μαβιντιντί - 12΄ Εντιαγέ)

 

Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 3-0 (26΄, 28΄ Ντίας, 37΄ Νούνιες)



Σαουθάμπτον-Ίπσουιτς 1-1 (6΄ Ντίμπλινγκ - 90+5΄ Μόρσι) 



Τότεναμ-Μπρέντφορντ 3-1 (8΄ Σολάνκε, 28΄ Τζόνσον, 85΄ Μάντισον - 1' Εμπεμό)



Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γ. 0-0 



Μπράιτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-2 (43' Χάινσχελγουντ, 45' Γουέλμπεκ - 13' πεν. Γουντ, 70΄ Σόσα) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 2-2 (9' Χάαλαντ, 90'+8' Στόουνς - 22' Καλαφιόρι, 45'+1' Γκάμπριελ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
Μάντσεστερ Σίτι 13
Λίβερπουλ 12
Αστον Βίλα 12
Αρσεναλ 11
Τσέλσι 10
Νιούκαστλ 10
Μπράιτον 9
Νότιγχαμ Φόρεστ 9
Φούλαμ 8
Μάντσεστερ Γιουν. 8
Τότεναμ 7

Μπρέντφορντ 6
Μπόρνμουθ 5
Γουέστ Χαμ 4
Κρίσταλ Πάλας 4
Λέστερ 3
Ίπσουιτς 3
Σαουθάμπτον 1
Έβερτον 1
Γουλβς 1

Ειδήσεις σήμερα:

Ζωγράφου: Θύμα απατεώνων 13χρονος - Άγνωστη παρίστανε τη μητέρα του στο τηλέφωνο και απέσπασε €2.500, κοσμήματα και ρολόγια

Σεισμός στο Άγιο Όρος - Παπαζάχος: Δεν αποκλείεται να «σπάσει» το ρήγμα με δόνηση 6 Ρίχτερ

Premier League: Ντέρμπι και στις εξέδρες - Οι WAGs δίνουν άλλο χρώμα στο Σίτι-Άρσεναλ - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr