Παναθηναϊκό στάδιο: Η μέρα που μπήκε στα ρεκόρ Guinness με την παρουσία 80.000 θεατών στο ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας

Παναθηναϊκό στάδιο: Η μέρα που μπήκε στα ρεκόρ Guinness με την παρουσία 80.000 θεατών στο ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας

Το Παναθηναϊκό Στάδιο κατέχει το απόλυτο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα μπάσκετ, επίτευγμα που χρονολογείται από τον θρυλικό τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1968, όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Σλάβια Πράγας

aek-slavia-

Το Παναθηναϊκό Στάδιο, αποτέλεσε για ακόμα μια φορά σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο μπάσκετ, καθώς η μεγάλη γιορτή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» έφερε ξανά το θρυλικό στάδιο στο επίκεντρο της προσοχής. Με 42.000 θεατές να γεμίζουν τις εξέδρες, το Καλλιμάρμαρο φιλοξένησε έναν ιστορικό αγώνα μπάσκετ σε ένα από τα πιο εμβληματικά στάδια του κόσμου, αναβιώνοντας μνήμες από το ένδοξο παρελθόν του.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο κατέχει το απόλυτο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα μπάσκετ, επίτευγμα που χρονολογείται από τον θρυλικό τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1968, όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Σλάβια Πράγας.



Την 4η Απριλίου εκείνης της χρονιάς, 80.000 θεατές κατέκλυσαν το στάδιο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, γράφοντας μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του αθλητισμού. Αυτός ο αριθμός θεωρείται ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί σε αγώνα μπάσκετ παγκοσμίως και έχει αναγνωριστεί από τα Ρεκόρ Guinness το 1993.

Η ατμόσφαιρα στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» ήταν εξίσου μαγική, με τον κόσμο να απολαμβάνει όχι μόνο το θέαμα, αλλά και τη μοναδικότητα του χώρου. Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, της Παρτιζάν και της Αναντολού Εφές δημιούργησε ένα ανεπανάληπτο σκηνικό, σε έναν χώρο που έχει φιλοξενήσει μερικές από τις πιο ιστορικές στιγμές του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού.



Ειδήσεις σήμερα:

Ζωγράφου: Θύμα απατεώνων 13χρονος - Άγνωστη παρίστανε τη μητέρα του στο τηλέφωνο και απέσπασε €2.500, κοσμήματα και ρολόγια

Σεισμός στο Άγιο Όρος - Παπαζάχος: Δεν αποκλείεται να «σπάσει» το ρήγμα με δόνηση 6 Ρίχτερ

Premier League: Ντέρμπι και στις εξέδρες - Οι WAGs δίνουν άλλο χρώμα στο Σίτι-Άρσεναλ - Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης