Μπράουνσβαϊγκ - Ανόβερο: Ντέρμπι μίσους σε... απόλυτη ησυχία - Οι οπαδοί τους άφησαν την έχθρα και τα έβαλαν με την Υπουργό

Μπράουνσβαϊγκ - Ανόβερο: Ντέρμπι μίσους σε... απόλυτη ησυχία - Οι οπαδοί τους άφησαν την έχθρα και τα έβαλαν με την Υπουργό

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπράουνσβαϊγκ ανακοίνωσαν ότι το ντέρμπι μίσους κόντρα στο Ανόβερο θα γίνει χωρίς τη στήριξή τους, αντιδρώντας στις απαγορεύσεις που οδήγησαν «τους απέναντι» να μην κατέβουν για το ματς

Braunschweig-Hannover
Ντέρμπι μίσους στην Κάτω Σαξονία στις 6 Οκτωβρίου για τη Bundesliga 2 και οι οπαδοί της Μπράουνσβαϊγκ αλλά κι αυτοί του Ανόβερο περίμεναν να δώσουν σκληρή μάχη στις δύο εξέδρες για το ποιος θα ακουστεί περισσότερο, και ίσως ποιος θα κερδίσει κι άλλες... μάχες, όπως έγινε στα προηγούμενα μεταξύ τους ντέρμπι.

Η μάχη της εξέδρας ήταν πολυαναμενόμενη, ωστόσο αποφασίστηκε από... κοινού να μην δοθεί, μετά τις αποφάσεις της Ντανιέλα Μπέρενς για αυστηρά μέτρα στο ντέρμπι της περιοχής. Η Γερμανίδα υπουργός ανακοίνωσε αρχικά ότι απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση από το ένα γήπεδο στο άλλο, αλλά εν τέλει πείστηκε από τις εγγυήσεις των δύο συλλόγων, διατάσσοντας ωστόσο τη μείωση των εισιτηρίων των φιλοξενούμενων κατά 40% ενώ απαγόρευσε τις χορογραφίες (κορεό) πριν την έναρξη του αγώνα!

«Είναι στο χέρι των συλλόγων. Το θέμα είναι απλό. Είναι η τελευταία ευκαιρία. Η τελευταία όλων. Οι σύλλογοι κι οι οπαδοί κρατούν στο χέρι τους τα δεδομένα για ένα ειρηνικό ματς και η βία σίγουρα δεν είναι μέρος αυτού.

Οι χούλιγκανς δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα ματς ως δικαιολογία για τις βιοπραγίες τους. Πέρυσι ξεπεράστηκαν τα όρια με τις πυροτεχνίες που έγιναν όπλο και τους βανδαλισμούς που έθεσαν σε κίνδυνο αθώους θεατές. Πολλοί τραυματίστηκαν και ευτυχώς τα πράγματα δεν έγιναν ακόμη πιο σοβαρά», ανέφερε από την πλευρά της η ίδια, ικανοποιώντας τα δύο κλαμπς, όχι όμως και τους οπαδούς τους.

Κόντρα, λοιπόν, με την επίσημη στάση της Μπράουνβαϊγκ, που εν ολίγοις έκανε λόγο για αναγκαίο κακό ή στο... περίπου τέλος πάντων, οι οπαδοί της είχαν αντίθετη άποψη, ενστερνιζόμενοι αυτή εκείνων του Ανόβερο, που ανακοίνωσαν πως δεν θα κατέβουν έτσι κι αλλιώς στο ματς γιατί δεν θέλουν να κάνουν το χατίρι στη Μπέρενς την οποία κατηγορούν για στυγνό εκβιασμό.

«Το ντέρμπι ήταν προ των πυλών και αποτελούσε λόγο για να χτυπήσει δυνατά η καρδιά κάθε οπαδού. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε αυτή την άνευ προηγουμένου εμπλοκή και χωρίς όρους των πολιτικών στην οπαδική κουλτούρα. Σε τόσο κρίσιμους καιρούς πολιτικά δεν περιμέναμε κάποια τέτοια κίνηση, ακόμη κι από την υπουργό εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια συζήτηση με δεδομένα ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους θα προσέφερε περισσότερες λύσεις από τον εκβιασμό των πολιτικών. Παρά τις διαφωνίες και τις έχθρες, θα ξεκινήσουμε εκστρατεία για να υπάρξουν κορεό και τουλάχιστον 10% αντίπαλων οπαδών στην εξέδρα, για το ματς του δεύτερου γύρου», ανέφερε συνοπτικά η μακροσκελής ανακοίνωση των οπαδών του Ανόβερο.

Κλείσιμο
Διάβασαν την ανακοίνωση αυτή οι οργανωμένοι της Μπράουνσβαϊγκ κι αντί να χαρούν για την έμμεση νίκη τους, πέταξαν κάτω τις σημαίες και τα κασκόλ και ανακοίνωσαν πως δεν θα κατέβουν οργανωμένα στο ντέρμπι, παρά προτιμούν να παραμείνουν σιωπηλοί και να διοργανώσουν διαμαρτυρία τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Καλούμε όλους τους οπαδούς της Άιντραχτ να δείξουν αλληλεγγύη στον μεγαλύτερο εχθρό μας. Πιασμένοι ώμο με ώμο, οι οπαδοί της Μπράουνσβαϊγκ και του Ανόβερο θα πάρουν δραστικά μέτρα κόντρα στον υπ' αριθμόν ένα νέο μας εχθρό, την Υπουργό Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, Ντανιέλα Μπέρενς. Αυτό το θέμα είναι μεγαλύτερο από ένα απλό παιχνίδι», αναγραφόταν σε φυλλάδιο που μοιράστηκε πριν από το ματς κόντρα στη Γκρόιτερ Φιρτ το σαββατοκύριακο, προμηνύοντας ένα ματς χωρίς σημαίες, συνθήματα και κορεό, την ώρα που στη Γερμανία λένε πως δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια κοινή πορεία πριν το ματς!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης