Premier League: Ο Χάαλαντ πέταξε την μπάλα στο κεφάλι του Γκαμπριέλ αλλά γλυτώνει την τιμωρία

Premier League: Ο Χάαλαντ πέταξε την μπάλα στο κεφάλι του Γκαμπριέλ αλλά γλυτώνει την τιμωρία

Ο Νορβηγός επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής του επεισοδιακού ματς ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, καθώς πέρα από το 100ο του γκολ με την φανέλα της Σίτι ενεπλάκη σε διαμάχη με τον Γκαμπριέλ και έγινε viral

haaland_gabriel_xr
Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Premier League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ προσέφερε ένα ματς γεμάτο ένταση, δυνατές μονομαχίες και παράπονα. Οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 2-2, με τη Σίτι να ισοφαρίζει στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων χάρη σε κεφαλιά του Τζον Στόουνς.

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ: 2-2 (MD 5, 22/09/2024)


Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, με τη Μάντσεστερ Σίτι να ανοίγει το σκορ στο 9ο λεπτό με γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σαβίνιο και πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0. Ο Νορβηγός επιθετικός σημείωσε το 100ό του γκολ με τη φανέλα της Σίτι, έχοντας συμπληρώσει μόλις 105 εμφανίσεις με την ομάδα, σπάζοντας άλλο ένα ρεκόρ στην Premier League.


Κλείσιμο

Η Άρσεναλ, παρά την πίεση, αντέδρασε δυναμικά και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα και να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ, με τη Σίτι να κυνηγάει την ισοφάριση μέχρι το τελευταίο λεπτό.



Η λύτρωση για τους «Πολίτες» ήρθε στο 90+7’, όταν ο Στόουνς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Το γκολ πυροδότησε μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο, με τον Χάαλαντ να προβαίνει σε μια αψυχολόγητη ενέργεια, πετώντας την μπάλα στο κεφάλι του Γκαμπριέλ της Άρσεναλ, γεγονός που προκάλεσε σύρραξη μεταξύ των παικτών.



Η Premier League διερεύνησε το περιστατικό μέσω βίντεο για να αποφασίσει αν απαιτείται τιμωρία για τον Χάαλαντ. Παρά την κόντρα και την ένταση, ο επιθετικός της Σίτι απέφυγε οποιαδήποτε ποινή, καθώς το περιστατικό εξετάστηκε από το VAR εκείνη τη στιγμή, αλλά επέλεξε να μην παρέμβει καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν πράξη βίαιης συμπεριφοράς για να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα.



Ο πρώην διαιτητής της Premier League, Μαρκ Χάσλεϊ, δήλωσε ότι ο Χάαλαντ ήταν «πολύ τυχερός» που το περιστατικό δεν τιμωρήθηκε εντός γηπέδου καθώς το συμβάν δεν έγινε αντιληπτό από το διαιτητή.

Αμέσως μετά τη σέντρα για το 2-2, ο Νορβηγός επιθετικός συνέχισε τις προκλήσεις, «ισοπεδώνοντας» τον 17χρονο Μάιλς Λιούις-Σκέλι, που είχε μόλις περάσει ως αλλαγή για τους «κανονιέρηδες».

Η ενέργεια του Χάαλαντ προκάλεσε την αντίδραση των παικτών της Άρσεναλ, με τους συμπαίκτες του νεαρού να σπεύδουν να ζητήσουν τον λόγο από τον Νορβηγό επιθετικό. Ο ίδιος ο Λιούις-Σκέλι αντέδρασε, ωστόσο ο Χάαλαντ απευθύνθηκε στον πιτσιρικά με απαξιωτικό ύφος, λέγοντας «...εσύ ποιος διάολο είσαι;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης