Αγγλία: Χορηγική συμφωνία ρεκόρ του γυναικείου πρωταθλήματος με την τράπεζα Barclays

Η χορηγία ανέρχεται στο ύψος των 36 εκατομμυρίων ευρώ και σηματοδοτεί μία νέα εποχή για το γυναικείο ποδόσφαιρο

Συχνά γίνεται λόγος για την βιωσιμότητα και τα χρηματικά έσοδα του γυναικείου ποδοσφαίρου. Η Αγγλία, κάνει την αρχή, λοιπόν, υπογράφοντας μία πολύ προσοδοφόρα εμπορική συμφωνία. 

Η «Women Super League» και η «Women Championship» εξασφάλισαν τη μεγαλύτερη εμπορική τους συμφωνία μέχρι στιγμής, υπογράφοντας τριετή συμφωνία χορηγίας ονοματοδοσίας με την τράπεζα «Barclays», η οποία σύμφωνα με τον «Guardian» είναι αξίας άνω των 36 εκατομμυρίων ευρώ. 


Αν και τα ακριβή ποσά δεν έχουν ανακοινωθεί, η «Barclays» επιβεβαίωσε ότι διπλασιάζει την αξία της προηγούμενης επένδυσής της. Σύμφωνα με πηγές του «Guardian», η νέα συμφωνία θα φέρει τουλάχιστον 10 έως 11 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν για τις δύο κορυφαίες κατηγορίες γυναικείου ποδοσφαίρου μόνο από τα δικαιώματα της ονοματοδοσίας, ενώ τα υπόλοιπα εμπορικά έσοδα θα εκτινάξει τη συνολική αξία της συνεργασίας στα περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ (για την τριετία).


Το 2021, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία με την «Barclays» για την περίοδο 2022-2025, η FA δήλωσε ότι η τράπεζα έκανε μια επένδυση ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Μεγάλο μέρος της  αφορούσε τη συνεργασία με τα σχολεία, αλλά από τότε η αξία της χορηγίας έχει αυξηθεί σημαντικά, όπως και ο αριθμός των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (από 3.000 το 2019 σε 20.000 φέτος).


Η ίδια τράπεζα ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα το πρωί ότι έχει επεκτείνει τη συμφωνία της ως συνεργάτης και της Premier League για τέσσερα ακόμη χρόνια, έως το 2029. Υπενθυμίζεται ότι η Barclays αποτελούσε τον βασικό χορηγό της Πρέμιερ Λιγκ από το 2007 έως και το 2016, όταν το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είχε την επωνυμία Barclays Premier League.

Ο πρώην επιθετικός της Άρσεναλ και της Εθνικής Αγγλίας, Ίαν Ράιτ, ο οποίος είναι πρεσβευτής της τράπεζας, δήλωσε: «Συζητάμε συνεχώς για τη βιωσιμότητα του γυναικείου ποδοσφαίρου και την ανάγκη αυξημένων επενδύσεων και μακροχρόνιων συνεργατών για να επιταχύνουμε πραγματικά την ανάπτυξη. Η Barclays ηγείται για άλλη μια φορά με τη δέσμευσή της. Αυτή η επένδυση είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το γυναικείο ποδόσφαιρο όχι μόνο για να συνεχιστεί η ανάπτυξη αλλά και για να εξασφαλιστεί ότι το παιχνίδι θα είναι βιώσιμο για τις επόμενες γενιές».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της γυναικείας λίγκας (και πρώην διευθύντρια της Nike), Νίκι Ντουσέτ, πρόσθεσε: «Αυτή η πολυετής επένδυση δείχνει μακροχρόνια δέσμευση και είναι σημαντική επειδή παρέχει θετική επικύρωση και αυξημένη υποστήριξη για όσα προσπαθούμε να επιτύχουμε».




Ειδήσεις σήμερα:

Πιο φθηνό το γρήγορο Ίντερνετ και ελεύθερο WiFi στο δίκτυο του μετρό

Μπεκτασήδες: Η μυστικιστική ισλαμική αίρεση που θα αποκτήσει αυτόνομο κράτος στην Αλβανία

Καβγάς on air Γκλέτσου-Καινούργιου: Είσαι ομοφοβική για να κάνεις τηλεθέαση - Δεν σου επιτρέπω, σε είχα για τζέντλεμαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr