FIBA για το τρίποντο του Διαμαντίδη στο Ελλάδα - Γαλλία: Είναι το μεγαλύτερο σουτ στην ιστορία του Eurobasket; - Βίντεο

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια ο Δημήτρης Διαμαντίδης «σκοτώνει» με τρίποντο την Γαλλία και στέλνει την Ελλάδα στον τελικό του Eurobasket του Βελιγραδίου

Το ημερολόγιο έγραφε 24 Σεπτεμβρίου 2005 και η Ελλάδα έπαιζε στον ημιτελικό του Eurobasket 2005 στο Βελιγράδι με την Γαλλία του Τόνι Πάρκερ. 

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε αποκλείσει στον προημιτελικό την Ρωσία και η Γαλλία τη Λιθουανία. Οι Γάλλοι είχαν σπουδαία ομάδα εκείνη την εποχή αλλά η Ελλάδα ήταν έτοιμη να πρωταγωνιστεί όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. 



Στα 13'' πριν από το φινάλε του ημιτελικού η Γαλλία του Πάρκερ και του Ριγκοντό ήταν στο +3 (65-62). Η Ελλάδα μειώνει στον πόντο με δύο βολές του Θοδωρή Παπαλουκά και εν συνεχεία ο Έλληνας βγαίνει από τον αγώνα με 5 φάουλ. Ο Ριγκοντό ευστοχεί στη μια από τις δύο βολές και γράφει το 66-64. Απομένουν 10''. 

Ο Νίκος Ζήσης παίρνει τη μπάλα διασχίζει όλο το γήπεδο φτάνει στη γραμμή των βολών και στέλνει τη μπάλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος εκτελεί στα 3''! Ο Έλληνας γκαρντ ευστοχεί. Από την ΕΡΤ και από τον Βασίλη Σκουντή έχει ακουστεί ήδη η φράση «Βάλτο αγόρι μου» και ο άσος του ΠΑΟ που έκανε τη χάρη. 

Τον Διαμαντίδη μάρκαρε ο Πάρκερ αλλά δεν μπόρεσε να τον σταματήσει. 

Η Ελλάδα κερδίζει 67-66 και περνάει στον τελικό όπου νικά και τη Γερμανία. 

Με αφορμή την συμπλήρωση 19 ετών από την μέρα που ο Διαμαντίδης έγινε ήρωας στο Βελιγράδι, η FIBA γύρισε τον χρόνο πίσω και αναρωτήθηκε. «Είναι το μεγαλύτερο σουτ στην ιστορία του Eurobasket;».




Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται ψυχρό μέτωπο από την Κυριακή - Δείτε χάρτες με τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ζελένσκι: Ο πόλεμος με τη Ρωσία βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος απ' ό,τι πολλοί πιστεύουν - Τι απάντησε το Κρεμλίνο


Δυσαρεστημένη η Μαρινέλλα με τον Χρήστο Μάστορα - Τον έθεσε εκτός της συναυλίας της επειδή δεν πήγε στη δεύτερη πρόβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr