Τζόρτζιο Κιελίνι: Επενδύει σε πρότζεκτ 100 εκατ. δολαρίων στο γυναικείο ποδόσφαιρο με τον όμιλο Mercury 13

Ο 40χρονος πρώην σταρ της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας γνώρισε στις ΗΠΑ τη δυναμική του γυναικείου ποδοσφαίρου και αποφάσισε να επενδύσει σε πρόγραμμα που αφορά ομάδες στις πέντε κορυφαίες Ευρωπαϊκές λίγκες

Το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκει στον ανδρικό χώρο έναν πολύτιμο σύμμαχο για την ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξής του. Ο Τζόρτζιο Κιελίνι, πρώην αρχηγός της ιταλικής εθνικής ομάδας και της Γιουβέντους, έκανε το επόμενο βήμα και αποφάσισε να επενδύσει μέρος της περιουσίας που απέκτησε στα γήπεδα, στο Mercury 13, όμιλο ιδιοκτησίας συλλόγων που εστιάζει στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ο 40χρονος πρώην σταρ της Γιουβέντους, ο οποίος επέστρεψε στη Γηραιά Κυρία την περασμένη εβδομάδα με νέο στρατηγικό ρόλο, έχει συνδεθεί με τον επενδυτικό όμιλο που έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια για τα Ευρωπαϊκά του σχέδια.

Ο Κιελίνι κρέμασε τα παπούτσια του πριν λίγους μήνες στις ΗΠΑ, όπου αγωνιζόταν με τη Los Angeles FC. Εκεί, δεν γνώρισε μόνο από πρώτο χέρι τη δυναμική του γυναικείου ποδοσφαίρου σε μία από τις κορυφαίες λίγκες του κόσμου, τη National Women’s Soccer League (NWSL), αλλά είδε και την ταχύτατη ανάπτυξη μιας από τις νεότερες ομάδες που εντάχθηκαν στη διοργάνωση, το Angel City FC.

Αυτή η ομάδα, ιδρύθηκε το 2022 από διασημότητες όπως η τενίστρια Σερένα Ουίλιαμς και η ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν, και στην δεύτερη σεζόν της έφτασε στους προημιτελικούς του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Η επιτυχία αυτής της ομάδας ενέπνευσε τον Κιελίνι να επενδύσει στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Μετά την απόσυρσή του, συναντήθηκε με τη Βικτουάρ Κογεβίνα Ρέιναλ, συνιδρύτρια και συνδιευθύνουσα σύμβουλο του Mercury 13, και από τότε έχει γίνει μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του Common Goal, μια πρωτοβουλία που προωθείται από τον Χουάν Μάτα και υποστηρίζεται επίσης από τον Ιταλό πρώην ποδοσφαιριστή.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο Mercury 13 ως επενδυτής. Είναι ένα ταμείο που επικεντρώνεται στην υποστήριξη και την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά από τον χρόνο μου στις ΗΠΑ, είδα τις απίστευτες προόδους που σημειώνει το γυναικείο ποδόσφαιρο εκεί και το πόσο δυναμικό έχει ακόμη να απελευθερωθεί στην Ευρώπη.

Αυτή η εμπειρία με ενέπνευσε, και είμαι περήφανος που αποτελώ μέρος ενός έργου που στοχεύει στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τις αθλήτριες και στην αναβάθμιση του αθλήματος σε διεθνές επίπεδο», εξήγησε ο ποδοσφαιριστής.

Η φιλοδοξία του Mercury 13 είναι να αποκτήσει έναν σύλλογο στις πέντε κύριες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές χώρες –Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία– μέσα σε δύο χρόνια και η αρχή έγινε με την εξαγορά της Ιταλικής Κόμο.


Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρει η φωτογραφία με τα τραύματα του 16χρονου μετά την επίθεση από ομάδα ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

Δείτε την τελευταία φωτογραφία της 64χρονης πριν μπει στον θάλαμο Sarco για να αυτοκτονήσει στην Ελβετία


Reuters: Πάνω από 1.500 μέλη της Χεζμπολάχ τυφλώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν από τις επιθέσεις με τους βομβητές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr