Europa League: Έφυγε με άδεια χέρια από τη Γαλλία ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 2-0 από τη Λιόν - Δείτε τα γκολ

Με το... αριστερό στo Europa League ο Ολυμπιακός που είχε τις φάσεις του αλλά όχι το γκολ στη Γαλλία - Τσερκί (65') και Μπενραχμά (71') σκόραραν για τη Λιόν που είχε και δοκάρι με τον Λακαζέτ 

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον ιστορικό θρίαμβο στην OPAP Arena και την κατάκτηση του Conference League, η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και δη στο Europa League συνδυάστηκε με ήττα και μέτρια εμφάνιση.

Αν και οι ερυθρόλευκοι είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ και να πάρουν αυτοί το προβάδισμα (πριν δηλαδή σκοράρει στο 65’ ο Τσερκί), εν τούτοις η γενικότερη παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο ήταν κατώτερη του αναμενόμενου (όπως και στους αγώνες με Παναιτωλικό και Άρη που είχαν προηγηθεί).



Ο Ολυμπιακός ψάχνεται ακόμη για να βρει αγωνιστική ταυτότητα, έχει πάρει ελάχιστες βοήθειες από τις μεταγραφές και συμπληρώνοντας ένα σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη, πλέον νιώθει την πίεση να μεγαλώνει, ενώ ακολουθεί ένα δεκαήμερο φωτιά με Ατρόμητο (εντός), Μπράγκα (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).

Το ματς
Τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών δικαιώθηκαν με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για πρώτη φορά στην ερυθρόλευκη καριέρα του ξεκίνησε ένα ματς με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, έχοντας όμως στο βασικό σχήμα (και ως αρχηγό μάλιστα) τον Παναγιώτη Ρέτσο στην πρώτη φετινή εμφάνιση του Έλληνα διεθνή αμυντικού.

Θεωρητικά ο Ολυμπιακός μ’ αυτόν τον σχηματισμό θα μπορούσε να ελέγξει καλύτερα την επιθετικότητα των Γάλλων ωστόσο στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα αυτό δεν αποτυπώθηκε στο χορτάρι.

Η Λιόν κυκλοφορούσε με ταχύτητα τη μπάλα, έφτανε με άνεση έξω από την ερυθρόλευκη περιοχή με τον Λακαζέτ να απειλεί στο 3’, τον Κάρμο να διώχνει σωτήρια τη σέντρα του Τσερκί που μπήκε στην περιοχή αποφεύγοντας τον Ελ Κααμπί (;) , ενώ στο 13’ πάλι ο Τσερκί απείλησε με το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει και να περνά κόρνερ.



Στο 20λεπτο η κατοχή ήταν στο 70-30 υπέρ των Γάλλων, με τον Τζολάκη στο 26’ να διώχνει σωτήρια με το πόδι το πλασέ του Τολισό.



Κάπου εκεί η… καταιγίδα κόπασε, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να κρατήσει για λίγο τη μπάλα στα πόδια του, αλλά κυρίως να πιέσει για πρώτη φορά σωστά ψηλά και να απειλήσει με τον Ροντινέι.

Από το κλέψιμο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον Ροντινέι που ελίχθηκε και έπιασε το εξαιρετικό σουτ με το αριστερό, όμως ο Περί άπλωσε το κορμί του και έστειλε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα σε κόρνερ.



Αυτή η ευκαιρία και δύο, τρεις ακόμη επιθέσεις στο επόμενο πεντάλεπτο δημιούργησαν την αίσθηση της εμφάνισης των ερυθρόλευκων στην εξίσωση του αγώνα, αλλά γρήγορα επανήλθαμε στο σκηνικό των πρώτων λεπτών με τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ να αδυνατούν να κρατήσουν τη μπάλα, τη Λιόν να κάνει δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και τον Τζολάκη με τους αμυντικούς του να κρατάνε το μηδέν….

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν το Β’ ημίχρονο χωρίς να αλλάξουν κάτι στις ενδεκάδες τους και το ματς άρχισε ξανά με δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 48’ ο Λακαζέτ σούταρε ανενόχλητος με τον Πιρόλα να γυρίζει το σώμα του και να βρίσκει τη μπάλα με το μηρό στέλνοντας την στο κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.



Ο αόρατος Ντάνι Γκαρθία εμφανίστηκε στον αγώνα στο 49’ περνώντας μια εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ορτέγκα που γύρισε τη μπάλα σωστά αλλά ο Γιάρεμτσουκ κατάφερε από τα 2 μέτρα να σημαδέψει τον Ελ Κααμπί που ήταν δίπλα του και να χάσει την ευκαιρία.



Στο επόμενο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι έζησαν πάλι μια νέα πολιορκία βγάζοντας ηρωικές άμυνες για να απαντήσουν στο 60’ με την εξαιρετική σέντρα του Ροντινέι, με τον Ελ Κααμπί να μην προλαβαίνει για λίγο τη μπάλα.



Αυτές οι σποραδικές επιθέσεις του Ολυμπιακού έδειχναν ότι μπορούσε και έπρεπε να πιέσει περισσότερου τους ευάλωτους αμυντικά Γάλλους για να βρει το γκολ, όμως έγινε το αντίθετο.

Στο 64’ ο Τζολάκης βγήκε νικητής κι από το τετ α τετ με τον Τολισό, ωστόσο οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα που έφτασε στον Τσερκί με τον τελευταίο να κεραυνοβολεί τον ερυθρόλευκο τερματοφύλακα ανοίγοντας το σκορ.





Ο Μεντιλίμπαρ, που είχε ήδη περάσει τον Κωστούλα στο ματς, έριξε αμέσως και τους Γουίλιαν, Στάμενιτς αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-4-2, είδε τον Κωστούλα στο 69’ να μην μπορεί να βάλει το γκολ της χρονιάς αστοχώντας στο ψαλιδάκι και στο 71’ ήρθε το 2-0.



Η μπάλα χάθηκε στη μεσαία γραμμή, ο Ζαχά έβγαλε την ασίστ στον Μπενραχμά κι ο τελευταίος με το… μυτάκι νίκησε τον Τζολάκη. Το δεύτερο γκολ των «λιονέ» έσβησε το ματς, με τον Ολυμπιακό να μη δείχνει ότι έχει τον τρόπο να επιστρέψει στο ματς.



Κι όταν αυτό έγινε αναπάντεχα στο 88’ με το απίθανο αυτογκόλ του Τσάλετα – Τσαρ (έστειλε τη μπάλα με καταπληκτική κεφαλιά στο παραθυράκι του Περί) ήρθε το VAR να το ακυρώσει καθώς στην αρχή της φάσης η… φτέρνα του Γουίλιαν ήταν εκτεθειμένη.



Η τελευταία ελπίδα του Ολυμπιακού είχε σβήσει με το τελευταίο σφύριγμα του Βέλγου διαιτητή Φίσερ να βρίσκει τη Λιόν να πανηγυρίζει την κατάκτηση των τριών βαθμών και τους ερυθρόλευκους να προβληματίζουν και πάλι...

ΛΙΟΝ (Πιέρ Σαζ): Περί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ομάρι, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (67΄ Τέσμαν), Τολισό, Νουαμά, Σερκί (67΄ Μπενραχμά), Φοφανά (67΄ Ζαχά), Λακαζέτ (75΄ Μικαουτάτζε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος (83΄Ντόι), Κάρμο, Πιρόλα (68΄ Στάμενιτς), Ροντινέι, Τσικίνιο (83΄ Φέλντε), Ντάνι Γκαρθία (68΄ Γουϊλιαν), Εσε, Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ (60΄ Κωστούλας), Ελ Κααμπί


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Ο Μητσοτάκης στη συνάντηση της Νέας Υόρκης για την Ουκρανία με Μπάιντεν, φον ντερ Λάιεν, Ζελένσκι, Στάρμερ

Ο Φάμελλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Οφείλουμε να περάσουμε από το εγώ στο εμείς»


Σταθερή η Μαρινέλλα λένε οι γιατροί και περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr