Κύπελλο Ιταλίας: Το ντέρμπι της Γένοβας είχε πολύ... ξύλο στο τρίτο ημίχρονο - Δείτε βίντεο

Η Σαμπντόρια απέκλεισε με 6-5 στα πέναλτι τη Τζένοα, ωστόσο ο τελικός απολογισμός των συγκρούσεων των χούλιγκαν των δύο ομάδων, κατέγραψε 38 τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές - Παρουσία και οπαδών της Μαρσέιγ τα επεισόδια

Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια Σαμπντόρια και Τζένοα βρέθηκαν αντιμέτωπες σε αγώνα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ιταλίας και το αποτέλεσμα ήταν η πόλη της Γένοβας να ζήσει μια πραγματική νύχτα τρόμου...



Από τον περασμένο Μάιο, όταν οπαδοί της Σαμπντόρια είχαν μαχαιρώσει οπαδό της μισητής συμπολίτισσας και ως απάντηση είχαμε την κλοπή σε γραφεία λέσχης φίλων της Σαμπ η ένταση είχε χτυπήσει κόκκινο και παρόλο που  όλη η αστυνομική δύναμη της πόλης ήταν σε κατάσταση συναγερμού δεν μπόρεσε να αποτρέψει τα ραντεβού για ξύλο!


Από το μεσημέρι όταν οι αντίπαλοι οπαδοί βρέθηκαν στο γήπεδο για να κρεμάσουν τα πανό ξεκίνησαν οι αντιπαραθέσεις, που συνεχίστηκαν όσο πλησίαζε η ώρα για τη σέντρα, ενώ στη διάρκεια του αγώνα οι εντάσεις στην κερκίδα είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών ανθρώπων.



Ωστόσο το μεγάλο πανηγύρι των χούλιγκανς ακολούθησε τις μεταμεσονύχτιες ώρες όταν οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης... Κι οι μάχες διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τον αρχικό απολογισμό να κάνει λόγο για 38 τραυματίες, 26 εκ των οποίων είναι άνδρες της αστυνομίας και 12 από τους... μαχητές των δρόμων.




Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων με τον έναν να είναι οπαδός της Σαμπντόρια και τους άλλους δύο να είναι Γάλλοι οπαδοί της Μαρσέιγ, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Τζένοα και ήρθαν ως... ενισχύσεις για το ντέρμπι.




Κάποια στιγμή η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα ειδικά οχήματα (σαν την αντίστοιχη ΑΥΡΑ της ΕΛ.ΑΣ.) για να διαλύσει τις συμπλεκόμενες ομάδες με τις εκτιμήσεις των αρχών να αναφέρουν ότι συνολικά 500 άτομα συμμετείχαν στα επεισόδια.

Ήδη πάντως εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες και όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές μέσα στις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει μπαράζ συλλήψεων.






Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Ο Μητσοτάκης στη συνάντηση της Νέας Υόρκης για την Ουκρανία με Μπάιντεν, φον ντερ Λάιεν, Ζελένσκι, Στάρμερ

Ο Φάμελλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Οφείλουμε να περάσουμε από το εγώ στο εμείς»


Σταθερή η Μαρινέλλα λένε οι γιατροί και περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr