Europe Cup, Πέγια - Μαρούσι 81-106: Άνετη πρόκριση στους ομίλους

Το Μαρούσι «διέλυσε» την Πέγια στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» με σκορ 106-81 και βρίσκεται πλέον με κάθε επισημότητα σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 14 χρόνια

Το Μαρούσι υποδέχθηκε για δεύτερη φορά τη Πέγια από το Κόσοβο στο κλειστό του «Αγίου Θωμά», με την εξέλιξη του αγώνα να μην διαφέρει πολύ από αυτήν του πρώτου αγώνα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν νωθρά το ματς, με πολλά προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία, μετά το πέρας του πρώτου ημιχρόνου όμως αποκαταστάθηκε η τάξη.



Η ομάδα του Νίκου Βετούλα «ζέστανε» τις μηχανές της στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και «ξέφυγε» από την Πέγια, παρότι πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 53-50 υπέρ των Κοσοβάρων.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού απέκτησε «τυπικό» χαρακτήρα, με το Μαρούσι να πραγματοποιεί μια ακόμα κυριαρχική εμφάνιση. Παρά την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, δεν παύει το Μαρούσι να βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας. Ακόμα και έτσι όμως παρουσιάζει υψηλά επίπεδα ετοιμότητας, κάτι το οποίο προκύπτει και από τις 5 νίκες του στα 6 φιλικά που έδωσε.

Τη διαφορά έκανε η εξαιρετική εικόνα στο κομμάτι της δημιουργίας από πλευράς Αμαρουσίου, καθώς η ομάδα των Αθηνών ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 27 ασίστ για μόλις 9 λάθη, τη στιγμή που η ομάδα του Κοσόβου μοίρασε 19 ασίστ για 16 λάθη αντίστοιχα.

«Διαστημικός» για το Μαρούσι ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος ο οποίος θυμίζει παλιό καλό κρασί. Ο πολύπειρος γκαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας στην στατιστική του 29 πόντους και 5 ριμπάουντ με 7/9 τρίποντα και συνολική ευστοχία 82%.

Σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκε επίσης ο Έλβαρ Φρίντρικσον που πέτυχε 22 πόντους, μοίρασε 9 ασίστ, μάζεψε 3 ριμπάουντ ενώ έκανε και 1 κλέψιμο.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 53-50, 66-82, 81-106

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Ο Μητσοτάκης στη συνάντηση της Νέας Υόρκης για την Ουκρανία με Μπάιντεν, φον ντερ Λάιεν, Ζελένσκι, Στάρμερ

Ο Φάμελλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Οφείλουμε να περάσουμε από το εγώ στο εμείς»


Σταθερή η Μαρινέλλα λένε οι γιατροί και περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr