Γκουαρντιόλα: «Ρήξη χιαστού ο Ρόδρι, υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν»

Γκουαρντιόλα: «Ρήξη χιαστού ο Ρόδρι, υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν»

«Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε τα χειρότερα, αλλά αυτά συμβαίνουν. Θα είμαστε εκεί για να τον υποστηρίξουμε στην ανάρρωσή του βήμα-βήμα», είπε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι για τον άτυχο συμπατριώτη του

pep

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα μαντάτα για τον τραυματισμό του αμυντικού μέσου της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόδρι, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Άρσεναλ στο αγγλικό πρωτάθλημα και δεν θα αγωνιστεί ξανά στη σεζόν.

«Έκανε χειρουργική επέμβαση σήμερα το πρωί, η σεζόν του τελείωσε, θα επιστρέψει για την επόμενη», δήλωσε ο Ισπανός προπονητής σε συνέντευξη Τύπου.

«Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε τα χειρότερα, αλλά αυτά συμβαίνουν. Θα είμαστε εκεί για να τον υποστηρίξουμε στην ανάρρωσή του βήμα-βήμα», πρόσθεσε.

Ο Ισπανός μέσος τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας 2-2 της ομάδας με την Άρσεναλ στην Premier League την Κυριακή.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με 13 βαθμούς ενόψει της αυριανής (28/9) αναμέτρησης με τη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ.

Κλείσιμο

Ο τραυματισμός έφτασε λίγες ημέρες μετά αφότου ο 28χρονος Ρόδρι προειδοποίησε για απεργία από τους παίκτες λόγω του εξαντλητικού ημερολογίου.

Ο Ρόδρι θεωρείται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» αφού οδήγησε τη Σίτι σε έναν τέταρτο συνεχόμενο τίτλο στην Premier League και στη συνέχεια αναδείχθηκε παίκτης της διοργάνωσης για το Euro 2024.

«Αυτό που μας δίνει, δεν έχουμε παρόμοιο παίκτη. Αλλά οι άλλοι μπορούν όλοι μαζί να αντικαταστήσουν αυτό που έχει δώσει ο Ρόδρι από την άφιξή του σε εμάς. Θα πρέπει να το κάνουμε ως ομάδα και να βρούμε έναν τρόπο να παίξουμε πολλά ματς χωρίς σημαντικό παίκτη για εμάς», συμπλήρωσε ο Γκουαρντιόλα.

Ο Ρόδρι τραυματίστηκε στο 21ο λεπτό στο «Etihad» το Σάββατο και φαινόταν να πονάει πολύ ενώ του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον αγωνιστικό χώρο προτού φύγει κουτσαίνοντας.

Από την Σίτι θα λείπει επίσης αύριο και ο μέσος Κέβιν Ντε Μπρόινε, αφού αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο στον αγώνα της για το Champions League με την Ίντερ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρόδρι είναι μεταξύ πολλών παικτών και προπονητών που έχουν μιλήσει για το εξαντλητικό πρόγραμμα αγώνων λόγω των διευρυμένων μορφών του Champions League και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA, παράλληλα με τις διευρυμένες διοργανώσεις εθνικών ομάδων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης