Προκλητική ανάρτηση τουρκικού μέσου μετά τη νίκη της Γαλατά επί του ΠΑΟΚ: «Το τέλος του δρόμου είναι η θάλασσα»

Σε ανάρτηση, μετά το παιχνίδι το τουρκικό δίκτυο δημοσίευσε μια φωτογραφία με τη μορφή του Κεμάλ Ατατούρκ να δεσπόζει πάνω από το γήπεδο της Γαλατάσαραϊ, «Αλί Σάμι Γεν», ενώ το έμβλημα του ΠΑΟΚ εμφανίζεται να βυθίζεται στη θάλασσα

Η νίκη της Γαλατάσαραϊ επί του ΠΑΟΚ για το Europa League πήρε εθνικιστική διάσταση μέσα από μια προκλητική ανάρτηση του τουρκικού δικτύου «BRT», το οποίο έχει πάνω από 1,1 εκατομμύρια ακολούθους στα social media.

Σε ανάρτηση, μετά το παιχνίδι το τουρκικό δίκτυο δημοσίευσε μια φωτογραφία με τη μορφή του Κεμάλ Ατατούρκ να δεσπόζει πάνω από το γήπεδο της Γαλατάσαραϊ, «Αλί Σάμι Γεν», ενώ το έμβλημα του ΠΑΟΚ εμφανίζεται να βυθίζεται στη θάλασσα.

Την συγκεκριμένη ανάρτηση συνόδευε η λεζάντα: «Το τέλος του δρόμου στην Κωνσταντινούπολη είναι η θάλασσα».

Δείτε την ανάρτηση:

Θυμίζουμε πως η Γαλατάσαραϊ, την επομένη του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, είχε απαντήσει σε ανάρτηση του δικέφαλου με την οποία έγινε... χαμός στην Τουρκία και πρώτο θέμα στη Fanatik.



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)


O ΠΑΟΚ είχε ανεβάσει ώρες πριν από τον αγώνα βίντεο στο Instagram από την άφιξη στην Πόλη και είχε γράψει στη λεζάντα:  «Road to Constantinople» ή αλλιώς «Ο δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη».


Αυτό που εξόργισε τους Τούρκους ήταν το ότι ο ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην πόλη στα αγγλικά ως «Constantinople» και όχι «Istanbul», όπως θα ήθελαν! Μετά τον αγώνα ο επίσημος λογαριασμός της Γαλατάσαραϊ στο Instagram απάντησε στον ΠΑΟΚ. 

Έβαλε μια φωτογραφία από το κατάμεστο γήπεδο και έγραψε στη λεζάντα: «𝐓𝐡𝐢𝐬 𝐢𝐬 𝐈𝐬𝐭𝐚𝐧𝐛𝐮𝐥!», δηλαδή «Εδώ είναι Ιστανμπούλ». Φυσικά η απάντηση έγινε μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fanatik (@fanatikcomtr)


Θυμίζουμε πριν από το παιχνίδι η τουρκική αστυνομία πήρε τις σημαίες από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ όταν πέρασαν τα σύνορα ενώ οι φαν της Γαλατάσαραϊ έβαλαν ένα πανό-υποδοχής που έγραφε «1453», δηλαδή τη χρονιά της Άλωσης της Πόλης. 


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Θέλουμε να λύσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Τουρκία - Καμία λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Έφυγε με άδεια χέρια από τη Γαλλία ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 2-0 από τη Λιόν - Δείτε τα γκολ

Η Ναόμι Κάμπελ έπαιρνε λεφτά για φιλανθρωπίες και τα «έτρωγε» σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σπα και… τσιγάρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr