Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου εναντίον Μπάγερ Λεβερκούζεν: Από το Oktoberfest στο... Goaltoberfest

Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου εναντίον Μπάγερ Λεβερκούζεν: Από το Oktoberfest στο... Goaltoberfest

Ντέρμπι κορυφής στην «Αλιάνζ Αρένα» το Σάββατο με την πρωτοπόρο Μπάγερν να υποδέχεται την πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν – Τι λένε Τσάμπι Αλόνσο και Βενσάν Κομπανί – Εντυπωσιακό animation βίντεο της Bundesliga

84559fe6-3ca3-4b55-8dec-dfda7bac59e2

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για Μπάγερν Μονάχου και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι δύο πρωτοπόροι της Bundesliga θα τεθούν αντιμέτωποι το Σάββατο (28/9, 19:30) στην «Αλιάνζ Αρένα» σε μια μάχη που θα κρίνει ποια ομάδα θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 3-0 (MD 21, 10/02/2024)



Η Μπάγερν, με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, θα προσπαθήσει να επεκτείνει το αήττητο σερί της, ενώ η Λεβερκούζεν, που βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική φόρμα, θέλει να ανατρέψει τα προγνωστικά και να αποδείξει ότι μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Βαυαρών.

H Bundesliga, μέσω του καναλιού της στο Youtube, έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο σε μορφή animation για το σπουδαίο ντέρμπι, τοGoaltoberfest, ως παράφραση του Octoberfest:

Bayern München vs Bayer Leverkusen - The Goaltoberfest - Powered by 442oons
Κλείσιμο

Η Λεβερκούζεν την περασμένη σεζόν έγινε η πρώτη ομάδα που ολοκλήρωσε αήττητη μια σεζόν στη Bundesliga καθώς σήκωσε το τρόπαιο και τερμάτισε τη σειρά 11 συνεχόμενων τίτλων της Μπάγερν, αλλά αυτή τη φορά, οι Βαυαροί αντίπαλοί της είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ξανά το στέμμα τους πίσω.

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν έχει κερδίσει και τους τέσσερις αγώνες της στη Bundesliga αυτή τη σεζόν και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη δεύτερη Λεβερκούζεν.

Musiala vs. Wirtz – Duel of the Magicians | Tactical Analysis

Αλόνσο: «Χρειαζόμαστε μια τέλεια απόδοση»

Ο τεχνικός της Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, γνωρίζει τη δυσκολία της αποστολής του. Σε δηλώσεις του, επισήμανε πως η ομάδα του πρέπει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να αποσπάσει κάτι από το Μόναχο:
«Η προσμονή είναι μεγάλη και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Χρειαζόμαστε μια τέλεια απόδοση για να πάρουμε κάτι σπίτι μαζί μας. Η Μπάγερν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, θα είναι μια πρόκληση αύριο. Πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο, με και χωρίς την μπάλα, για 90 λεπτά».

Tomorrow. Ready. Werkself. 😮‍💨⚫️🔴 pic.twitter.com/2uiPYG0DpV

Η Λεβερκούζεν παρουσίασε αμυντικά κενά στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας δεχθεί εννέα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, τρία από αυτά στη νίκη με 4-3 επί της Βόλφσμπουργκ στον τελευταίο της αγώνα:

«Η ομάδα πρέπει να είναι συμπαγής, πρέπει να αμυνόμαστε μαζί ως ομάδα. Έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο παιχνιδιού, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μεγάλα κενά.

Έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο παιχνιδιού ως προς το πώς θέλουμε να παίξουμε. Θα δώσουμε τα πάντα. Αν δεν αμυνθούμε καλά, είναι δύσκολο για τους παίκτες να κερδίσουν. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς».

Κομπανί: «Η Μπάγερν είναι πάντα το φαβορί»

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Βενσάν Κομπανί, παραδέχθηκε ότι το ματς με τη Λεβερκούζεν θα είναι απαιτητικό, αλλά τόνισε ότι η Μπάγερν είναι το φαβορί.

Η Μπάγερν έχει κερδίσει και τους έξι αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις υπό τον Κομπανί και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας σκοράρει 20 γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της.

«Είναι καλό που όλοι είναι ενθουσιασμένοι με το παιχνίδι. Προφανώς θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, απέναντι στην καλύτερη ομάδα των τελευταίων 12 μηνών. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Δε θα είναι εύκολο», είπε ο Βενσάν Κομπανί στους δημοσιογράφους.

«Θέλουμε να δοκιμάσουμε τον εαυτό μας απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο στην Allianz Arena. Η Μπάγερν είναι πάντα το φαβορί. Ανυπομονούμε να παίξουμε εναντίον των πρωταθλητών και θέλουμε να κερδίσουμε. Το επόμενο παιχνίδι είναι αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο. Τα πήγες καλά, πρέπει να συνεχίσεις».

«Έχουμε σκοράρει 20 γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια, αλλά είναι δουλειά μου να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Όλα είναι πιθανά σε ένα παιχνίδι όπως με τη Λεβερκούζεν. Θα προετοιμάσουμε την ομάδα να αποδώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το Σάββατο», πρόσθεσε.

Ενώ η επίθεση της Μπάγερν έγινε πρωτοσέλιδο τις τελευταίες εβδομάδες, η επιτυχία της στην αρχή της σεζόν στηρίχτηκε επίσης στην αμυντική σταθερότητα, με δύο μόλις γκολ σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος.

Στη νίκη της με 5-0 επί της Βέρντερ Βρέμης την περασμένη εβδομάδα, η Μπάγερν δεν επέτρεψε στους αντιπάλους της να καταγράψουν ούτε ένα σουτ προς την εστία.

Ο Κομπανί χαιρέτισε τη συλλογική αμυντική προσπάθεια της ομάδας, προσθέτοντας: «Δεν επιτρέψαμε ούτε μία ευκαιρία απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την άμυνα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ως ομάδα. Το κάναμε πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξανδρούπολη: Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του

«Γιατί τσακώνεστε, τι διαφορά έχετε» - Δύο τραυματίες από τα μαχαιρώματα έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου

Ποιοι θα είναι οι κουμπάροι της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ και του Μάθιου Κουμάρ - Σήμερα το pre-wedding party, αύριο ο γάμος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης