Σλούκας: Να έχουμε τα πόδια μας στη γη - Πανανικολάου: Ιδιαίτερη η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό

Σλούκας: Να έχουμε τα πόδια μας στη γη - Πανανικολάου: Ιδιαίτερη η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό

Χαμηλούς τόνους από Μπαρτζώκα και Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου πριν το Super Cup στη Ρόδο

6321362
Λίγες ώρες απομένουν για το πρώτο τζάμπολ στο Super Cup της Ρόδου στο οποίο συμμετέχουν φέτος οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Περιστέρι και Άρης.

Οι ομάδες είναι ήδη στο όμορφο νησί του Αιγαίου και το βράδυ της Παρασκευής οι αρχηγοί και οι προπονητές τους μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου του τουρνουά που θα κρίνει τον πρώτο, χρονικά, τίτλο της σεζόν 2024-25.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων κράτησαν χαμηλούς τόνους αφού καμία από τις τέσσερις δεν είναι έτοιμη αυτή την περίοδο.

6321333
Κλείσιμο


Σλούκας: «Να έχουμε τα πόδια μας στη γη»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Κώστας Σλούκας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και με ανέδειξαν MVP. Είναι πολύ τιμητικό αυτό το βραβείο για έναν παίκτη. Αν δεν υπήρχε όμως ομαδική επιτυχία και συλλογική δουλειά, δεν θα ήμουν εδώ, οπότε θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες και όσους βοήθησαν τον Παναθηναϊκό. Η περσινή σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη για εμάς και ελπίζω να έχουμε φέτος την ίδια τύχη.

6321372


Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος ως άνθρωπος. Η περσινή χρονιά είχε πολλές διακυμάνσεις και πολλές εντάσεις, αλλά στο τέλος ανταμειφθήκαμε. Μυστικά δεν υπάρχουν. Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά και οφείλουν τα πόδια μας να πατάνε στο έδαφος. Με τη βοήθεια της τύχης ελπίζω να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Εμείς ως πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, θα νομίζει κανείς ότι είμαστε έτοιμοι, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε τα πόδια μας στη γη. Είμαστε στόχος για όλες τις ομάδες.

Οφείλουμε να δειξουμε σεβασμό στην προσπάθεια των άλλων ομάδων, δηλαδή του Περιστερίου και του Άρη. Ένας αγωνας αιωνίων είναι πάντα ιδιαίτερος, ειδικά όταν κρίνει έναν τίτλο, τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Αυτό θα το συζητήσουμε στο τέλος της χρονιάς. Το 2009 και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν πολύ καλά ρόστερ, κάτι που φαίνεται να υπάρχει και φέτος. Παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητες, καλούς προπονητές. Όμως θα φανεί στο τέλος της χρονιάς, ανάλογα με την πορεία των ομάδων».

6321337


Παπανικολαου: «Ξεχωριστή η χρονιά για τον Ολυμπιακό λόγω των 100 χρόνων»

Από την πλευρά του ο «κάπτεν» του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, επεσήμανε: «Καλή σεζόν, υγεία, να δούμε μία όμορφη χρονιά με ομορφες στιγμές. Για εμάς είναι μία ιδιαίτερη χρονιά, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μας. Δουλειά, σκληρή δουλειά για να έρθει ουσία στο παρκέ. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην όμορφη στιγμή να παρουσιάζουμε αυτό το όμορφο event, από αύριο θα κριθούν όλα στις τέσσερις γραμμές. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε από παιδιά και πρέπει να το κάνουμε με χαμόγελο.

Οι προπονητές έχουν πιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων, αλλά καμία ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο για να διεκδικήσεις έναν τίτλο, ο αθλητικός εγωισμός σου δεν σου επιτρέπει τίποτα λιγότερο από το να δίνεις το 100% σου ατομικά και ως ομάδα. Όταν μπαίνεις για έναν τίτλο, δεν παίζει ρόλο ποσο σημαντικός είναι αυτός ο τίτλος. Μπαίνεις για να παλέψεις και να πάρεις το τρόπαιο σπίτι σου. Το ποιος τίτλος είναι σημαντικός, φαίνεται στο τέλος της σεζόν αλλά αυτή τη στιγμή ο πιο σημαντικός είναι ο πρώτος της χρονιάς. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό φέτος για τον σύλλογο».

6321391


Μπαρτζώκας: «Προσπαθούμε να βάλουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, επεσήμανε: «Ο προβληματισμός της εποχής, προσπαθούμε να χτίσουμε συνήθειες, να βάλουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα. Πάντα η διαδικασία είναι ίδια, πάντα έχει δυσκολίες γιατί λείπουν φέτος οι δύο βασικοί μας σέντερ. Έτσι είναι όμως αυτή η δουλειά, δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά σε αυτούς τους 10 μήνες. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό.

6321396


Για εμένα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά εύκολη η διαχείριση με τους ξένους. Έχουμε τραυματίες, στη συνέχεια όμως θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις προσθαφαιρέσεις, για να κρατήσουμε το κίνητρο όλων ζωντανό. Θα πρέπει να κάνουμε ένα ροτέισον, αν το επιτρέψουν οι τραυματισμοί. Αυτή τη στιγμή είναι εύκολο».

Αταμάν: «Οι παίκτες μου θα πρέπει να καταλάβουν ότι τελείωσε η περσινή σεζόν»

Από την πλευρά του ο Εργκίν Αταμάν είπε: «Πρώτα από όλα ο προβληματισμός μου είναι αν οι παίκτες μου θα καταλάβουν ότι τελείωσε η περσινή σεζόν. Πρέπει κι εγώ να έχω κίνητρο για τη νεα σεζόν. Δυστυχώς δεν κάναμε καλή προετοιμασία, ούτε σε σωματικό, ούτε σε πνευματικό επίπεδο. Έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ και ελπίζω μέρα με την ημέρα να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν και φέτος μεγάλοι στόχοι.

6321403


Συμφωνώ με τον Μπαρτζωκα. Είχαμε τραυματίες και με βάση αυτό αποφασίσαμε ποιοι έξι θα παίξουν σε αυτό το τουρνουά. Μέσα στη σεζόν θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, αλλά πάλι θα αποφασίζουμε με βάση τη φόρμα και τους τραυματισμούς. Αυτή τη φορά η απόφαση ήταν πολύ εύκολη».

Λιμνιάτης: «Έχουμε πέντε ξένους από επιλογή»

Ο προπονητής του Περιστερίου Γιώργος Λιμνιάτης είπε: «Δεν έχουν κάποιον ιδιαίτερο προβληματισμό για τη νέα σεζόν, αλλά μάλλον μια ανησυχία. Από την περυσινή ομάδα έμειναν μόλις τρεις παίκτες. Αυτό που θέλω είναι στο τέλος της επόμενης να δικαιωθώ για το πλάνο μου να είμαστε η μοναδική ομάδα με πέντε ξένους από επιλογή. Στα φιλικά έχουμε δώσει πολύ χρόνο σε νεαρά παιδιά όπως ο Ζούγρης, ο Αβδάλας και ο Σταυρακόπουλος. Αυτό θέλω να πετύχει. Όλα τα τελευταία χρόνια λέμε ότι δεν βγάζουμε παίκτες και πως η παραγωγική διαδικασία δεν πάει καλά στην Ελλάδα.

6321399


Είναι δεδομένο πως παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Και εγώ και το Περιστέρι έχουμε μεγάλο σεβασμό στην προπονητική φυσιογνωμία που έχει ο Ολυμπιακός. Αρέσει σε όλους τους προπονητές και προσπαθούμε να αναλύσουμε πως παίζει. Είμαστε ρεαλιστές, αλλά με όποιον και αν παίζεις μπαίνεις στο γήπεδο για να κερδίσεις ή να πιέσεις τον αντίπαλο να δώσει το καλύτερο για να σε νικήσει. Μας αντιστοιχεί ένα μικρό ποσοστό αλλά θα το κυνηγήσουμε για να χτίσουμε χαρακτήρα ως ομάδα».

6321398


Καστρίτης: «Να βγει ο Άρης όσο το δυνατόν πιο κερδισμένος αγωνιστικά από το Super Cup»

Ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης,τόνισε: «Καλή σεζόν σε όλους με υγεία. Το λέω και το εννοώ γιατί είναι το σημαντικότερο και ο μεγαλύτερός μου προβληματισμός. Εκτός του ότι είμαστε μια νέα ομάδα με δέκα παίκτες με αυξημένες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, δυστυχώς λόγω αρκετών προβλημάτων τραυματισμών δεν είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα. Αυτό πρέπει να διαχειριστούμε. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος γιατί τα παιδιά δουλεύουν και αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε στο σημείο που επιθυμούμε.
Μπαίνουμε στο γήπεδο για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό έχουμε δείξει και αυτό θα κάνουμε και φέτος. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό που είναι πολύ ποιοτική ομάδα. Καλούμαστε με όλα τα προβλήματα που έχουμε να διαχειριστούμε ως ομάδα τέσσερα παιχνίδια σε μια εβδομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο κερδισμένοι αγωνιστικά από αυτό το διήμερο. Θέλουμε αύριο να είμαστε καλύτεροι από ότι στο παιχνίδι με την Βενέτσια».


Το πρόγραμμα του Stoiximan Super Cup 2024:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
17:15: Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης Midea
20:45: Ολυμπιακός – Περιστέρι Domino’s

Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου
16:45: Μικρός Τελικός
20:30: Μεγάλος Τελικός

Οι αγώνες του Stoiximan Super Cup 2024 θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης