La Liga: Ανώμαλη προσγείωση για την Μπαρτσελόνα, ηττήθηκε 4-2 από την Οσασούνα - Δείτε τα γκολ

La Liga: Ανώμαλη προσγείωση για την Μπαρτσελόνα, ηττήθηκε 4-2 από την Οσασούνα - Δείτε τα γκολ

Καταπληκτική η Οσασούνα, διέλυσε την Μπαρτσελόνα (4-2) στην Παμπλόνα και την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα στην La Liga – Ο Χάνζι Φλικ δεν «διάβασε» καλά το ματς, έκανε φουλ ροτέισον και το πλήρωσε πολύ ακριβά

29301590
Ένα σκληρό, αλλά χρήσιμο μάθημα πήρε απόψε ο Χάνζι Φλικ. Ο Γερμανός προπονητής έκανε εκτεταμένο ροτέισον, μην «διαβάζοντας» σωστά το ματς στην Παμπλόνα, η εξαιρετική Οσασούνα «κατάπιε» την Μπαρτσελόνα (4-2) και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, όταν είχε την ευκαιρία, με νίκη, να ισοφαρίσει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της, το οποίο θα διατηρήσει ο Χεράρδο Μαρτίνο με «8 στα 8» από την σεζόν 2013-14.

Ο Γερμανός, λοιπόν, άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Αλεχάντρο Μπάλντε, Μαρκ Κασαδό, Ραφίνια και, για πρώτη φορά φέτος, τον «καυτό» Λαμίν Γιαμάλ. Ο Φλικ παράταξε την νεαρότερη ενδεκάδα της Μπάρτσα στο πρωτάθλημα (23 ετών και 292 ημερών μέσο όρο) από τις 7 Οκτωβρίου του 1995 όταν, παίζοντας με οκτώ παιδιά από το φυτώριο και έναν ξένο (Λουίς Φίγκο), διέλυσε 5-1 την Μπέτις μέσα στην Σεβίλλη.

CA OSASUNA 4 - 2 FC BARCELONA | RESUMEN LALIGA EA SPORTS


Κλείσιμο
Το ροτέισον, όμως, του βγήκε (πολύ) ξινό του Φλικ, αφού στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του… δεν υπήρχε στο γήπεδο, η Οσασούνα έκανε ό,τι ήθελε, πέτυχε δύο γκολ και, με λίγη τύχη, θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα!

Ο Μπράιαν Θαραγόθα, δανεικός από την Μπάγερν Μονάχου, θυμήθηκε το περυσινό σόου του κόντρα στους Μπλαουγκράνα σε ένα 2-2 με την Γρανάδα, το οποίο του έδωσε σε μεγάλο βαθμό την μεταγραφή του στους Βαυαρούς.

Στο 18’ ξεπέρασε τον Ζιλ Κουντέ και, με άψογη σέντρα, βρήκε στην περιοχή τον Άντε Μπούντιμιρ, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε έναν Ινιάκι Πένια που παίζει ήδη υπό μεγάλη πίεση ως αντικαταστάτης του σοβαρά τραυματία Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, αλλά και στην σκιά των πληροφοριών της επικείμενης συμφωνίας με τον Βόιτσεχ Στσέσνι.

Ο βραχύσωμος εξτρέμ δεν έμεινε στην ασίστ και δέκα λεπτά αργότερα ύστερα από βαθιά μπαλιά του Πάμπλο Ιμπάνιεθ ξεπέρασε με πολύ ωραίο τρόπο τον Πένια στην έξοδό του και σημείωσε το 2-0, προκαλώντας παραλήρημα στις εξέδρες του «Σαδάρ».

Πριν και μετά τα δύο γκολ, η ομάδα της Παμπλόνα έφτασε με πολύ πιο απειλητικές διαθέσεις κοντά στην αντίπαλη εστία σε σχέση με την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας (71%), αλλά ούτε μια τελική προς το τέρμα του Σέρχιο Ερέρα στο πρώτο 45λεπτο.

Μείωσε, αλλά κατέρρευσε ξανά

Παρά την κάκιστη εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο και το εις βάρος της 2-0, ο Φλικ δεν προχώρησε άμεσα σε αλλαγές. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σαφώς βελτιωμένοι, αφού άλλωστε δεν ήταν εύκολο να παρουσιάσουν ακόμα χειρότερη εικόνα.

Μεγάλη ευκαιρία με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και σπουδαία απόκρουση του Ερέρα, ο οποίος στη συνέχεια έκανε διπλό λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Πάου Βίκτορ να μειώσει (53’) και να βάλει την ομάδα του ξανά στο ματς.

Θεωρητικά τουλάχιστον, αφού παρά την είσοδο των Γιαμάλ και Ραφίνια, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν με τον Μπούντιμιρ, με τον Φεράν Τόρες να απαντά με μια καλή ευκαιρία για το 2-2 της Μπάρτσα.

Στο 71’, όμως, ο Σέρτζι Ντομίνγκεθ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Μπούντιμιρ, ο Κροάτης ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έδωσε εκ νέου φτερά στην Οσασούνα, η οποία στο 85’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου με «κεραυνό» του Αμπέλ Μπρετόνες.

Το 4-1 απέδιδε απόλυτα την εικόνα του αγώνα, ακόμα και αν ο Γιαμάλ μείωσε στο 89’ με ωραίο σουτ και ο Φεράν Τόρες είχε σουτ στο δοκάρι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, απλώς για να περιορίσει την έκταση της ήττας.

Οσασούνα (Βιθέντε Μορένο): Ερέρα – Αρέσο (84’ Εράντο), Κατένα, Μπογιόμο, Κρουθ (84’ Βιδάλ) – Ιμπάνιεθ, Λούκας Τορό, Αϊμάρ Ορόθ – Ρουμπέν Γκαρθία (59’ Ρουμπέν Πένια), Μπούντιμιρ (77’ Ραούλ Γκαρθία), Θαραγόθα (77’ Μπρετόνες).

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Ινιάκι Πένια – Κουντέ, Σέρτζι Ντομίνγκεθ (85’ Έκτορ Φορτ), Κουμπαρσί, Μαρτίν (70’ Μπάλντε) – Πάμπλο Τόρε (59’ Ραφίνια), Έρικ Γκαρθία, Πέδρι – Φεράν Τόρες, Λεβαντόφσκι (70’ Κασαδό), Πάου Βίκτορ (59’ Γιαμάλ).

Πηγή: gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Βάρκιζα: Ηλικιωμένη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ της και εισέβαλε σε παιδική χαρά

Βασιλικός γάμος στην Αθήνα - Η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ παντρεύτηκε τον Μάθιου Κουμάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης