La Liga: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Μαδρίτης, στο 1-1 το Ατλέτικο - Ρεάλ - Δείτε τα γκολ

La Liga: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Μαδρίτης, στο 1-1 το Ατλέτικο - Ρεάλ - Δείτε τα γκολ

Στο 64' ο Μιλιτάο άνοιξετο σκορ για την Ρεάλ - Ισοφάρισε η Ατλέτικο στο 90+5' με τον Κορέα

29305239
Στο γήπεδο όπου πέρυσι γνώρισε τις μοναδικές δύο ήττες σε ολόκληρη την σεζόν (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε αήττητη αυτή την φορά. Δεν το χάρηκε, όμως, όσο θα ήθελε, αφού είχε αγκαλιάσει μια σπουδαία νίκη που θα την έφερνε στο -1 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, αν η Ατλέτικο δεν ισοφάριζε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 1-1.

ATLÉTICO DE MADRID 1 - 1 REAL MADRID | RESUMEN LALIGA EA SPORTS


Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αιφνιδίασε με επιθετική προσέγγιση και τους Χουλιάν Άλβαρες, Αντουάν Γκριεζμάν και Αλεξάντερ Σόρλοθ μαζί στην ενδεκάδα ενώ ο Κάρλο Αντσελότι, απόντος του Κιλιάν Μπαπέ, επέλεξε διάταξη με ρόμβο και τον Λούκα Μόντριτς βασικό και τους Ροντρίγκο – Βινίσιους Ζούνιορ ως επιθετικό δίδυμο.

Κλείσιμο
Ισορροπημένο και φτωχό σε φάσεις το πρώτο ημίχρονο, με τον Άλβαρες να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Τιμπό Κουρτουά στα πρώτα λεπτά και τον Φεδερίκο Βαλβέρδε με «κεραυνό» από το ύψος της μεγάλης περιοχής να υποχρεώνει τον Γιάν Όμπλακ σε δύσκολη απόκρουση.

Ο Ροντρίγκο, με σουτ άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έχασε στο 52’ την πιο καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν κάκιστες επιλογές στο πώς έβγαζαν την μπάλα από πίσω, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ζωή τους.

Γκολ ο Μιλιτάο και διακοπή από τους… γνωστούς ηλίθιους
Οι αξιοσημείωτες φάσεις έλαμπαν δια της απουσίας τους μέχρι το 64ο λεπτό, όταν η (λίγο πιο κεφάτη στο δεύτερο μέρος) Ρεάλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μόντριτς αιφνιδιάζει τους πάντες ότι θα σεντράρει στην περιοχή σε έμμεσο φάουλ, σερβίρει αριστερά στον Βινίσιους Ζούνιορ, αυτός γεμίζει από πολύ καλύτερη θέση, η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι και ο Έντερ Μιλιτάο, με άπιαστο βολέ, κάνει το 0-1, ρεφάροντας εμφατικά τα αρκετά λάθη που είχε κάνει μέχρι τότε.

Το γκολ του Βραζιλιάνου και η… παρουσία του Κουρτουά κάτω από την βασιλική εστία ενοχλούσε τους γνωστούς άγνωστους κάφρους της εξέδρας, οι οποίοι άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς την πλευρά του Βέλγου τερματοφύλακα, ο οποίος το επισήμανε στον διαιτητή.

Ο 30χρονος Ματέο Μπουσκέτς Φερέρ από τις Βαλεαρίδες Νήσους, παρ’ ότι πρωτάρης σε ντέρμπι, έδειξε το απαιτούμενο σθένος και έδωσε εντολή στις δύο ομάδες να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Από τα μεγάφωνα του «Μετροπολιτάνο» έγινε ενημέρωση πως θα υπάρξει δεκάλεπτη διακοπή και, εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, το ματς θα διακοπεί οριστικά, εις βάρος βεβαίως της Ατλέτικο, ο προπονητής και οι παίκτες της οποίας πήγαν προς τους οπαδούς για να τους ηρεμήσουν και να τους επισημάνουν να σκεφτούν πόσο κακό κάνουν στην ομάδα τους.

Ισοφάριση στο 90’+5’ από τον Κορέα!
Η διακοπή, όπως ήταν λογικό, ευνόησε την ομάδα με τις περισσότερες απουσίες και αυτή που ήθελε μια ανάσα, την Ρεάλ δηλαδή! Με το που επανάρχισε το ματς, μάλιστα, η Βασίλισσα άγγιξε το 0-2 σε προσπάθεια και σουτ του Βινίσιους που έβγαλε ο Όμπλακ.

Ο Σιμεόνε έκανε όλες τις αλλαγές του, με δύο εξ’ αυτών, ο Άνχελ Κορέα με διαγώνιο σουτ που έφυγε άουτ και ο Σάμουελ Λίνο με σουτ μέσα από την περιοχή που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κουρτουά, να φέρνουν την Ατλέτικο κοντά στην ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι τα έδιναν όλα για όλα, ο Έντρικ σε μια κόντρα βιάστηκε να σουτάρει από μακριά ενώ η αντεπίθεση είχε εξαιρετικές προϋποθέσεις και, στο 90’+5’, ο Χάβι Γκαλάν βρήκε άψογα τον Κορέα, αυτός ξεπέρασε τον Κουρτουά στην έξοδο και με κόντρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά το… γόνατο του Αντόνιο Ρούντιγκερ κάλυπτε τον Κορέα και το 1-1 μέτρησε κανονικά, χωρίς να αλλάξει μέχρι το φινάλε, παρότι η Ατλέτικο έμεινε με δέκα λόγω αποβολής (μέσω VAR) του Μάρκος Γιορέντε στον Φραν Γκαρθία.

Τελικά, η ισοπαλία δεν άφησε καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένη, αφού η Ατλέτικο θεωρούσε ότι συνολικά ήταν ανώτερη, ενώ η Ρεάλ προηγούνταν μέχρι τα… χασομέρια. Στο -3 από την Μπάρτσα η Ρεάλ, στο -5 η Ατλέτικο, μετά από οκτώ αγωνιστικές.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Μολίνα (46’ Κόκε), Λε Νορμάν, Χιμένες, Ρεϊνίλδο (75’ Χάβι Γκαλάν) – Ντε Πολ, Γιορέντε, Γκάλαχερ (70’ Κορέα), Άλβαρες (75’ Ρικέλμε) – Γκριεζμάν, Σόρλοθ (55’ Λίνο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Έντερ Μιλιτάο, Μεντί – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Μόντριτς (86’ Λούκας Βάθκεθ), Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (90’ Φραν Γκαρθία), Βινίσιους Ζούνιορ (87’ Έντρικ).

Μια… Μπέτις μόνος του ο Λο Σέλσο
Σύμφωνοι, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Αλλά αυτά που κάνει μέχρι τώρα ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο στην Μπέτις παραπέμπουν έντονα στο «one man show». Ο Αργεντινός μέσος έφτασε στην ομάδα της Ανδαλουσίας λίγο προτού κλείσει η μεταγραφική περίοδος.

Έχασε τα πρώτα τέσσερα ματς, αλλά στα υπόλοιπα τέσσερα έχει ήδη πέντε γκολ (!), βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και στην αγχώδη νίκη επί της Εσπανιόλ (1-0) στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήταν ανώτερη, αλλά για άλλη μια φορά ζορίστηκε λόγω της αδυναμίας της στο γκολ. Σε αυτό… βοήθησε και ο τερματοφύλακας Τζουάν Γκαρθία, ο οποίος με τις αποκρούσεις του υπενθύμισε γιατί η Άρσεναλ τον ήθελε ως αναπληρωματικό του Νταβίντ Ράγια.

Στο 45’ απέκρουσε πέναλτι του Αμπντέ, το οποίο προκάλεσε την έκρηξη του Πελεγκρίνι, ο οποίος φέρεται να είχε δώσει εντολή να το εκτελέσει ο Λο Σέλσο. Εν τέλει, αυτός ήταν (και πάλι) ο ήρωας του αγώνα, σημειώνοντας στο 85’ και ύστερα από πάσα του Πάμπλο Φορνάλς το γκολ – νίκη.

REAL BETIS 1 - 0 RCD ESPANYOL | RESUMEN LALIGA EA SPORTS



Ισοπαλία – θρίλερ στον λάκκο των λεόντων
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επανήλθε στην πρώτη τετράδα, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμα ψηλότερα, αν δεν γκρέμιζε στις καθυστερήσεις ό, τι έχτιζε πριν, μένοντας στο 1-1 με την Σεβίλλη στο θρίλερ (όπως εξελίχθηκε) του «Σαν Μαμές».

Στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε όμως να είναι αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Μίκελ Χαουρεγίθαρ, μετά από ριμπάουντ και συρτό σουτ μέσα από την περιοχή (36’).

Παρά την πίεση της Σεβίλλης, η Αθλέτικ έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση μέχρι το 82’, όταν ο τερματοφύλακας Γιούλεν Αγιρεθαμπάλα δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα ύστερα από λάθος γύρισμα, έκανε φάουλ στον Ματέο Μεχία και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με παίκτη παραπάνω, οι Σεβιλιάνοι έκλεισαν τους Βάσκους στα καρέ τους, είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν με τον Ντόντι Λουκεμπάκιο και, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, τα κατάφεραν με απίθανο αυτογκόλ, όταν ο Σιντέρα Ετζούκε σέντραρε από αριστερά, ο Ουνάι Νούνιεθ έδιωξε με κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στον αναπληρωματικό γκολκίπερ Άλεξ Παδίγια και κατέληξε στο βάθος της βασκικής εστίας.

ATHLETIC CLUB 1 - 1 SEVILLA FC | RESUMEN LALIGA EA SPORTS


Την έσωσε ξανά ο 500άρης Άσπας
Για άλλη μια φορά, ο Ιάγο Άσπας έβαλε την υπογραφή του σε ματς της Θέλτα. Στην συμμετοχή υπ’ αριθμόν 500+1 με την ομάδα της Γαλικίας ο 37χρονος επιθετικός, ο οποίος τιμήθηκε πριν από το ματς για την φοβερή του αυτή επίδοση, γλίτωσε την Θέλτα από την ήττα κόντρα στην Τζιρόνα (1-1).

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν στο «Μπαλαΐδος» με τον Γιάνγκελ Ερέρα (38’), αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος και, μάλιστα, έχασαν με τραυματισμό δύο πολύτιμους παίκτες όπως ο Ντάλεϊ Μπλιντ και ο Οριόλ Ρομέου.

Στο 81’ ο Άσπας, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με τον Τάσο Δουβίκα να μπαίνει ως αλλαγή στο 58’ και να παλεύει για να γίνει επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

RC CELTA 1 - 1 GIRONA FC | RESUMEN LALIGA EA SPORTS


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της La Liga έχουν ως εξής:

Βαγιαδολίδ-Μαγιόρκα 1-2
Χετάφε-Αλαβές 2-0
Ράγιο Βαγεκάνο-Λεγανές 1-1
Σοσιεδάδ-Βαλένθια 3-0
Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 4-2
Θέλτα-Τζιρόνα 1-1
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλλη 1-1
Μπέτις-Εσπανιόλ 1-0
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
Βιγιαρεάλ-Λας Πάλμας 30/9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 21
Ρεάλ Μαδρίτης 18
Ατλέτικο Μαδρίτης 16
Αθλέτικ Μπιλμπάο 14
Μαγιόρκα 14
Βιγιαρεάλ 14 -7αγ.
Οσασούνα 14
Μπέτις 12
Αλαβές 10
Ράγιο Βαγεκάνο 10
Θέλτα 10
Τζιρόνα 9
Σεβίλλη 9
Σοσιεδάδ 8
Εσπανιόλ 7
Χετάφε 7
Λεγανές 7
Βαλένθια 5
Βαγιαδολίδ 5
Λας Πάλμας 3 -7αγ.



Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλόκαστρο: Εκτός ελέγχου η φωτιά - Έχουν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση

Αυστρία: Με 29% προηγείται η Ακροδεξιά - «Μυστήριο» ο σχηματισμός κυβέρνησης

Ξεκίνησαν και χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο οι Ισραηλινοί - Φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας 3 χιλιομέτρων στα βόρεια σύνορα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης