Ο Γκριεζμάν αποσύρθηκε από την Εθνική Γαλλίας - «Φεύγω με ένα βαθύ αίσθημα υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης»

Ο Γκριεζμάν αποσύρθηκε από την Εθνική Γαλλίας - «Φεύγω με ένα βαθύ αίσθημα υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης»

Ο 33χρονος διεθνής επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε να αποσυρθεί από τους «τρικολόρ», μετά από σπουδαία καριέρα – Τι ανέφερε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του - Ντεσάν:« Ο Αντουάν ήταν και θα παραμείνει μνημείο του γαλλικού ποδοσφαίρου

27335603

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ανακοίνωσε, ως αναμενόταν άλλωστε, την αποχώρηση του από την εθνική Γαλλίας.

Ο 33χρονος διεθνής επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε να αποσυρθεί από τους «τρικολόρ», μετά από σπουδαία καριέρα, έχοντας ως κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2018 στη Ρωσία, ενώ στο επόμενο του Κατάρ η Γαλλία ηττήθηκε στον τελικό από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.



«Η καρδιά μου είναι γεμάτη» ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «Γκριζού», ο οποίος είχε 137 συμμετοχές και 44 γκολ με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Στο «αποχαιρετιστήριο» μήνυμα του, ο Γάλλος άσος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα, με βαθιά συγκίνηση ανακοινώνω την αποχώρηση μου από την εθνική ομάδα. Μετά από 10 απίστευτα χρόνια που χαρακτηρίσθηκαν από προκλήσεις, επιτυχίες και αξέχαστες στιγμές, ήλθε η ώρα να γυρίσω σελίδα και να ανοίξω δρόμο για τη νέα γενιά. Το να φοράω αυτή τη φανέλα ήταν τιμή και προνόμιο.

Από τον Μάρτιο του 2014 και μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχα την ευκαιρία να ζήσω απίστευτες στιγμές δίπλα σε εξαιρετικούς συμπαίκτες. Μοιραστήκαμε νίκες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες μας. Σας ευχαριστώ λοιπόν για αυτές τις πολύτιμες αναμνήσεις που δημιουργήσαμε μαζί.

Κλείσιμο

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, που ήταν πάντα εκεί σε στιγμές χαράς και σε στιγμές αμφιβολίας. Το πάθος σας, η θέρμη σας και η πίστη σας ήταν μια πραγματική πηγή ενέργειας για εμένα. Ενα τεράστιο ευχαριστώ επίσης στο προσωπικό της εθνικής ομάδας και σε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν στα παρασκήνια στο Clairefontaine.

Και τέλος, ευχαριστώ τον προπονητή μου, η εμπιστοσύνη και η υποστήριξή σας σε όλη την διεθνή καριέρα μου ήταν ουσιαστικής σημασίας για την εξέλιξή μου ως αθλητής. Φεύγω από την εθνική ομάδα της Γαλλίας με ένα βαθύ αίσθημα υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης. Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την χώρα μας και την ευκαιρία να ζήσω εξαιρετικές στιγμές, όπως να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής.

Θα συνεχίσω να ακολουθώ τους «μπλε» με πάθος και να υποστηρίζω αυτή την ομάδα που μου έχει δώσει τόσα πολλά. Είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον είναι λαμπρό. Ανυπομονώ να δω την επόμενη γενιά να λάμπει. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τα λέμε σύντομα»...

View this post on Instagram

A post shared by UEFA EURO 2024 (@euro2024)

Ντεσάν:« Ο Αντουάν ήταν και θα παραμείνει μνημείο του γαλλικού ποδοσφαίρου, μέσα από την καρδιά μου, σε ευχαριστώ για όλα, Γκριζού μου»

Ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος...παρουσίασε τον Αντουάν Γκριεζμάν στη γαλλική ομάδα τον Μάρτιο του 2014, αντέδρασε στη σημερινή (30/9) ανακοίνωση της διεθνούς αποχώρησης του Μαδριλένου σταρ, τονίζοντας ιδιαίτερα το «συλλογικό πνεύμα κάθε στιγμή και τον αλτρουισμό σπάνιο στους επιθετικούς παίκτες»:

«Στο τέλος ενός μακροχρόνιου και προσεκτικού προβληματισμού, ο Αντουάν αποφάσισε να θέσει τέλος στη θαυμάσια διεθνή καριέρα του. Είχαμε μια μακρά συζήτηση σχετικά πρόσφατα. Από το ντεμπούτο του στη γαλλική ομάδα πριν από δέκα χρόνια, αυτός και εγώ έχουμε διατηρήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και πολύ ειλικρινείς σχέσεις», δήλωσε ο Ντεσάν.

«Ποτέ δεν είναι εύκολο να τραβήξεις γραμμή κάτω από τη γαλλική ομάδα. Ειδικά όταν την εκπροσωπείς τόσο καλά. Χρειάζεται θάρρος, διαύγεια και ειλικρίνεια και ο Αντουάν, στην ανάλυσή του, δεν του έλειψε. Είναι προς τιμήν του», συνέχισε ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής από το 2012.

Ο «Γκριζού» έχει 137 συμμετοχές και 44 γκολ με τη Γαλλία, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής το 2018, έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ το 2022, στον τελικό του Euro το 2016 και στον ημιτελικό το 2024.

«Ακόμη κι αν η καριέρα του δεν έχει τελειώσει, ο Αντουάν ήταν και θα παραμείνει μνημείο του γαλλικού ποδοσφαίρου, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του. Πέρα από τα 44 γκολ και τις 30 ασίστ του, η συμμετοχή του στα αποτελέσματα που πετύχαμε την τελευταία δεκαετία είναι τεράστια. Καθοδηγούμενος από ένα συλλογικό πνεύμα ανά πάσα στιγμή και έναν σπάνιο αλτρουισμό μεταξύ των επιθετικών παικτών, ο Αντουάν πάντα έδινε τιμή στο ποδόσφαιρο και τη μπλε φανέλα. Δεν την πρόδωσε ποτέ. Προφανώς, με μεγάλη συγκίνηση αναφέρομαι στη διεθνή του απόσυρση. Έχει ειπωθεί συχνά ότι ο Αντουάν είναι ο αγαπημένος μου παικτης. Είχαμε πράγματι δημιουργήσει μια πολύ δυνατή σχέση, η οποία θα παραμείνει ανέπαφη. Μέσα από την καρδιά μου, σε ευχαριστώ για όλα, Γκριζού μου», κατέληγε ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής.

Ειδήσεις σήμερα:

Αθήνα: Σοκάρει η επίθεση οδηγού ταξί σε διεμφυλική γυναίκα - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

Αλεξανδρούπολη: Βιασμό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον 5χρονο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης