Ολιβιέ Ζιρού: Η νέα ζωή στο Λος Άντζελες και η νοσταλγία για το Μιλάνο

Ολιβιέ Ζιρού: Η νέα ζωή στο Λος Άντζελες και η νοσταλγία για το Μιλάνο

Ο Γάλλος βετεράνος επιθετικός σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στη ζωή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και την αγάπη του για τη Μίλαν

Giroud
Στα 38 του χρόνια, κι αφού είδε ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (που είναι πλέον το «αφεντικό» του ποδοσφαιρικού τμήματος της Μίλαν) δεν τον υπολόγιζε, αποφάσισε να φύγει από την Ευρώπη και να συνεχίσει την καριέρα του στο MLS για λογαριασμό των Los Angeles FC.

Ο Ολιβιέ Ζιρού, με θητεία σε Μονπελιέ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Μίλαν, μίλησε στη Gazzetta Dello Sport για τη νέα του ζωή και παραδέχθηκε ότι του λείπουν «τα πάντα όλα» από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κυρίως η αγαπημένη του Μίλαν, αφήνοντας και τη σπόντα για τον άλλοτε συμπαίκτη του.



Κλείσιμο
«Είμαι χαρούμενος στο Λος Άντζελες, αλλά είναι αδύνατο να ξεχάσω τη Μίλαν. Στην MLS νιώθεις ότι είσαι μέρος ενός πρότζεκτ που αναπτύσσεται, αλλά το ιταλικό ποδόσφαιρο, η Μίλαν, η μοναδική ατμόσφαιρα του Σαν Σίρο, η ζεστασιά των φιλάθλων, το Μιλανέλο και όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί... Αδύνατο να τα ξεχάσω. Άφησα πίσω μια οικογένεια», είπε ο έμπειρος επιθετικός ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε την πρώτη του κούπα με τη νέα του ομάδα (US Open Cup).

Αν και απολαμβάνει ότι μπορεί να κυκλοφορεί άνετα ως... τουρίστας στην πόλη των αγγέλων, δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη ποδοσφαιρική πραγματικότητα που τον θέλει να πηγαίνει μόνος του στο γήπεδο, να μη μένει σε ξενοδοχείο στα εντός έδρας ματς και τα πολύωρα ταξίδια για τους εκτός έδρας αγώνες...



«Όταν έφτασα εδώ ήμουν σαν τουρίστας και επισκέφθηκα τα πάντα... Τα Universal Studios, ενώ πήγα να δω τους Lakers και τους Clippers και πριν από λίγο έκανα την πρώτη ρίψη σε έναν αγώνα μπέιζμπολ στο Dodger Stadium», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε με μελαγχολία για την αγαπημένη του Μίλαν:

«Φυσικά και είδα το ντέρμπι; Πώς θα μπορούσα να το χάσω; Έκανα βιντεοκλήση με τα παιδιά στα αποδυτήρια και γιορτάσαμε μαζί. Ο σύλλογος έκανε εξαιρετική δουλειά στις μεταγραφές. Σε ένα μήνα θα δούμε αν μπορεί η Μίλαν να μείνει στην κορυφή. Η επίθεση είναι το δυνατό σημείο με Μοράτα, Έιμπραχαμ, Λεάο, Πούλισιτς, Γιόβιτς, Οκαφόρ, Τσουκουέζε. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ομάδες στην Ιταλία και την Ευρώπη που να εχουν τόσους καλούς».



Τέλος αναφέρθηκε και στην παρουσία του Ιμπραΐμοβιτς και την ατάκα του Σουηδού 'εγώ είμαι το αφεντικό'...

«Και πού είναι η είδηση; Ο Ιμπρα είναι Ιμπρα, ακόμα και ως διοικητικό στέλεχος. Γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και ειδικά τη Μίλαν. Αν επιλέξεις τον Ζλάταν, πρέπει να του έχεις εμπιστοσύνη και να του παρέχεις πλήρη ελευθερία. Αν είχα την ευκαιρία να δουλέψω στη Μίλαν, θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Αλλά δεν θέλω προβλήματα με τον φίλο μου τον Ιμπρα, ε; Θα είμαι πάντα μεγάλος οπαδός των Ροσονέρι».



Ειδήσεις σήμερα:

Γκάλοπ Opinion Poll: Κυριαρχία ΝΔ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ, μεγάλο προβάδισμα Κασσελάκη στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ

Ισραήλ: Ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τη σχεδιαζόμενη «περιορισμένης κλίμακας» χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Τάιλερ ΜακΜπέθ: Ανοίγει γυμναστήριο στο Κολωνάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης