Ασταμάτητος στα 82 του: Ο Πέτερ Μπάρτελ τερμάτισε τελευταίος αλλά έγραψε ιστορία στον Μαραθώνιο του Βερολίνου

Ασταμάτητος στα 82 του: Ο Πέτερ Μπάρτελ τερμάτισε τελευταίος αλλά έγραψε ιστορία στον Μαραθώνιο του Βερολίνου

Συμμετέχοντας στον 50ό αγώνα, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, ο συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών και Φυσικής Αγωγής απέδειξε ότι η αγάπη για το τρέξιμο δεν έχει ηλικία

pt22

Ο Πέτερ Μπάρτελ μπορεί να τερμάτισε τελευταίος στον 50ό Μαραθώνιο του Βερολίνου, αλλά το επίτευγμα του είναι αυτό που θα μείνει στις μνήμες όλων. Ο 82χρονος δρομέας, που είχε συμμετάσχει και στον πρώτο Μαραθώνιο του Βερολίνου το 1974, επανήλθε φέτος για να ολοκληρώσει έναν ακόμα αγώνα αντοχής.


Παρά τα προβλήματα υγείας του, όπως το τεχνητό γόνατο, και την κούραση, κατάφερε να τερματίσει μέσα σε 8 ώρες και 59 λεπτά, προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

Συνολικά 58.212 δρομείς από 161 έθνη εγγράφηκαν για την 50η διοργάνωση του Μαραθωνίου του Βερολίνου - 54.280 από τους οποίους έφτασαν στη γραμμή τερματισμού. Έτσι σχεδόν 4.000 αθλητές δεν τα κατάφεραν σε όλη την απόσταση.

Ο τελευταίος δρομέας που πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν ο υπερήλικας δρομέαςB. Κατά την άφιξή του στον τερματισμό στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, ο Μπάρτελ γονάτισε και φίλησε τον δρόμο, εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του για το τρέξιμο. Μαζί του έτρεχε και ο παλιός του φίλος Γκύντερ Χάλας, ο νικητής του πρώτου Μαραθωνίου, επίσης 82 ετών.

Ο Μπάρτελ όλα αυτά τα χρόνια έχει συμμετάσχει σε δεκάδες αγώνες. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια είχε δεχθεί επίθεση σε έναν 24ωρο φιλανθρωπικό αγώνα για τους άστεγους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο. Παρά την ολική αρθροπλαστική που χρειάστηκε, δεν εγκατέλειψε ποτέ την αγάπη του για το τρέξιμο.

«Το γόνατό μου πονάει συχνά. Και λέω, πρέπει να είναι έτσι; Αμέσως μετά όμως λέω, πάψε!», εξομολογήθηκε λίγο αργότερα στο γερμανικό ραδιόφωνο.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης