Μάρκο Φαν Μπάστεν: Δίκασε τον Τεν Χαγκ για την επιλογή του Ουγκάρτε - «Πώς γίνεται αυτός ο παίκτης να αγωνίζεται στην Μάντσεστερ;»

Ο παλαίμαχος Ολλανδός επιθετικός, Μάρκο Φαν Μπάστεν, άσκησε δριμεία κριτική στον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την μεταγραφή του Μανουέλ Ουγκάρτε και χαρακτήρισε «ανόητο» το κόστος απόκτησής του

Ο Ολλανδός θρύλος Μάρκο φαν Μπάστεν κατακεραύνωσε τον Μάνουελ Ουγκάρτε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ήττα της ομάδας από την Τότεναμ την Κυριακή ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ο συμπατριώτης του τεχνικός της ομάδας, Έρικ Τεν Χαγκ.


Ο Ουρουγουανός μεταγράφηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν το καλοκαίρι με την ελπίδα να ενισχύσει το κέντρο των «Κόκκινων Διαβόλων», αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την καταστροφική εμφάνιση της ομάδας στο Ολντ Τράφορντ. Ο Ουγκάρτε αγωνίστηκε μόλις έναν χρόνο στο Παρίσι, αλλά αποκτήθηκε με μεγάλες προσδοκίες.

Ωστόσο, ο Φαν Μπάστεν επισήμανε αδυναμίες στον παίκτη και επέκρινε τις μεταγραφικές επιλογές του Έρικ τεν Χαγκ. Το μεταγραφικό ιστορικό του προπονητή κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μάντσεστερ έχει χαρακτηριστεί αμφίβολο, με αρκετές νέες προσθήκες να γίνονται και αυτό το καλοκαίρι.

Ο Ολλανδός θρύλος χαρακτήρισε «ανόητο» το ποσό των χρημάτων που έχει δαπανήσει η διοίκηση του Ολντ Τράφορντ για παίκτες κατά τη διάρκεια της εποχής του Τεν Χαγκ, με τον Ουγκάρτε να βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής.

Ο Φαν Μπάστεν δήλωσε στο Ziggo Sport: «Είδα έναν νέο παίκτη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον (Μάνουελ) Ουγκάρτε, που αποκτήθηκε για 50 εκατομμύρια ευρώ. Πώς γίνεται αυτός ο παίκτης να αγωνίζεται εκεί; Είναι ανόητο το πόσο έχει αποφασίσει να επενδύσει (ο Τεν Χαγκ) σε παίκτες που δεν είναι καν καλοί».

Ο Ουγκάρτε ήταν στο στόχαστρο της Τσέλσι πριν από 12 μήνες, και τα στατιστικά του είχαν τραβήξει την προσοχή για το τι θα μπορούσε να προσφέρει στη Γιουνάιτεντ.

Ο πρώην παίκτης της Premier League, Ρόμπι Έαρλ, εξέφρασε συμπάθεια προς τον Ουρουγουανό, λέγοντας πως έχει ενταχθεί σε μια ομάδα που δεν έχει σαφή ταυτότητα. Δήλωσε στο NBC: «Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι προσπαθούν να κάνουν. Ένιωσα λίγο άσχημα για τον Ουγκάρτε. Έχει έρθει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως μεγάλος μέσος, θα παίξει με τον Κόμπι Μέινου, και γύρω του επικρατεί χάος».

Ο Φαν Μπάστεν συνέχισε την κριτική του προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει συγκεντρώσει μόλις επτά βαθμούς σε έξι αγώνες αυτή τη σεζόν. Ο Ολλανδός ανέφερε ότι οι ποιοτικοί παίκτες της ομάδας είναι ελάχιστοι, ενώ στοχοποίησε ορισμένους από αυτούς.

Συμπλήρωσε: «Πείτε μου έναν κορυφαίο παίκτη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε κάθε ομάδα βλέπεις έναν κορυφαίο παίκτη. Ο (Μάρκους) Ράσφορντ είναι πολύ κακός. Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι καλός παίκτης, ο (Αντρέ) Ονάνα είναι καλός τερματοφύλακας. Αυτό είναι όλο. Ο Κασεμίρο έχει τελειώσει. Ο (Αλεχάντρο) Γκαρνάτσο είναι αξιοπρεπής παίκτης, αλλά κανείς δεν κουβαλά αυτή την ομάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr