Αταμάν για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Άλμπα: Κάθε αγώνας στη EuroLeague είναι επικίνδυνος

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την περασμένη σεζόν τη Euroleague κερδίζοντας τον τίτλο στο Βερολίνο και την Πέμπτη κάνει πρεμιέρα στην πρωτεύουσα της Γερμανίας απέναντι στην Άλμπα

Ο Εργκίν Αταμάν κι ο Μάριους Γκριγκόνις μίλησαν λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το Βερολίνο εν όψει της πρεμιέρας της EuroLeague κόντρα στην Άλμπα (03/10, 19:45).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας πως «κλείσαμε τη EuroLeague την περσινή σεζόν με έναν τίτλο στο Βερολίνο, τώρα ξεκινάμε τη νέα σεζόν με έναν αγώνα στο Βερολίνο. Είμαστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές, μπορούν να κερδίσουν κάθε αγώνα. Ειδικά όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας είναι κάτι πολύ επικίνδυνο, οπότε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα».



Σε ερώτηση για το επίπεδο της ALBA Berlin απάντησε: «Μπορεί στις προβλέψεις που γίνονται η ALBA Berlin δεν είναι υποψήφια για τα playoffs, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Στην αρχή της σεζόν, ειδικά στο πρώτο κομμάτι της, όλες οι ομάδες παλεύουν για νίκες και "χτίζουν" τον στόχο τους ώστε να προσεγγίσουν τα playoffs. Τα ρόστερ στα χαρτιά είναι διαφορετικά απ' ότι στο παρκέ. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ήρεμοι γιατί θα παίξουμε εκτός έδρας, να είμαστε επιθετικοί με πειθαρχία. Κάθε αγώνας, ειδικά στην εκκίνηση της σεζόν, είναι επικίνδυνος».

Αναφορικά με την ετοιμότητα του Λορέντζο Μπράουν είπε: «Ο Λορέντζο χθες έκανε προπόνηση με την ομάδα. Ελπίζω πως αυτό θα συμβεί κι απόψε. Πιστεύω πως αν το απόγευμα στην προπόνηση δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τότε θα τον δούμε στο γήπεδο».

Τέλος, για το πώς κύλησαν οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού AKTOR μετά από το Super Cup είπε: «Δεν είχαμε κάποιο θέμα. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στο ρόστερ του Ολυμπιακού, το οποίο είναι πολύ καλό. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Χάσαμε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά για ένα πόντο, κάνοντας πολλά λάθη. Όλοι είδαν πως κι άλλοι έκαναν πολλά λάθη, που μας κόστισαν τέσσερις πόντους».

Γκριγκόνις: «Στην EuroLeague δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο»

Από την πλευρά του, ο Μάριους Γκριγκόνις ανέφερε για την εκτός έδρας πρεμιέρα του Παναθηναϊκού AKTOR: «Είναι πάντα διασκεδαστικό για μένα, ειδικά από την στιγμή που έχω παίξει εκεί (σ.σ.: στο Βερολίνο ως παίκτης της ALBA Berlin). Θα είναι ωραίο να βρεθώ στην πόλη, να δω γνώριμα πρόσωπα και προφανώς ένα μέρος που την προηγούμενη σεζόν είχε happy end για μας».

Σε ερώτηση αναφορικά με το γεγονός πως η Άλμπα δεν λογίζεται από πολλούς ως ένας ισχυρός αντίπαλος σχολίασε: «Στην EuroLeague δεν μπορείς ποτέ να υποτιμήσεις κάποια ομάδα. Δεν έχει σημασία αν είναι η ALBA Berlin ή η Real Madrid. Πρέπει να παίξεις με τον ίδιο τρόπο!».

Αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητας του Παναθηναϊκού AKTOR είπε: «Σε όλη την preseason είχαμε οκτώ με εννιά διαθέσιμους παίκτες, οπότε αυτό (σ.σ.: η ετοιμότητα) είναι κάπως αβέβαιο. Κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, προφανώς το γεγονός πως δεν κερδίσαμε δεν είναι καλό για εμάς. Πάμε στο Βερολίνο δίχως να είμαστε στο 100%, αλλά θα φτάσουμε εκεί».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα επηρεάσει την ομάδα το αποτέλεσμα στον τελικό του Super Cup απάντησε: «Όχι! Πιστεύω πως είμαστε μια ομάδα πρωταθλητών. Έχουμε χαρακτήρα ως σύνολο, οπότε μια ήττα δεν μπορεί να μας επηρεάσει».


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση New York Times: Πόλεμος επιβίωσης με τέσσερις εχθρούς για το Ισραήλ - Γιατί επιτέθηκε με 200 πυραύλους το Ιράν

Ιωνάς Καρούσης: Ποιος ήταν ο 26χρονος που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ, γνωστός νευροχειρουργός ο πατέρας του

Έλενα Τοπαλίδου: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή της - Δείτε τις φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr