«Κανείς έξω από το παιχνίδι» το σύνθημα της ΕΠΟ - Οι Παραολυμπιονίκες Καπελλάκης και Κωστάκης έκαναν την κλήρωση του Κυπέλλου

«Κανείς έξω από το παιχνίδι» το σύνθημα της ΕΠΟ - Οι Παραολυμπιονίκες Καπελλάκης και Κωστάκης έκαναν την κλήρωση του Κυπέλλου

Στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, οι Παραολυμπιονίκες Γιώργος Καπελλάκης και Γιάννης Κωστάκης έδωσαν το παράδειγμα της καθημερινής μάχης και της υπέρβασης, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα συμπερίληψης και δικαιώματος στο όνειρο για όλους

6326815

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson είχε φέτος έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο Πρόεδρος της ΕΠΕ και Χρυσός Παραολυμπιονίκης Γιώργος Καπελλάκης μαζί με τον Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Γιάννη Κωστάκη, ήταν εκείνοι που ανέλαβαν το ρόλο της κλήρωσης, προσφέροντας ένα ζωντανό παράδειγμα του αγώνα, της αφοσίωσης και της υπέρβασης ορίων.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, τόνισε ότι η παρουσία των δύο αθλητών αποτελεί έμπνευση για όλους, ενώ υπενθύμισε το μήνυμα της συμπερίληψης που προωθεί η διοργάνωση.

«Ο αθλητισμός δίνει φωνή σε κάθε άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, και το παράδειγμα των Παραολυμπιονικών μας είναι μια υπενθύμιση του δικαιώματος στο όνειρο», δήλωσε ο κ. Γκαγκάτσης. Αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι με αναπηρίες στην καθημερινότητά τους, η ΕΠΟ ανέδειξε την κοινωνική διάσταση του αθλητισμού και τη δύναμή του να ενώνει.

Οι Γιώργος Καπελλάκης και Γιάννης Κωστάκης, μέσα από τις αθλητικές τους διακρίσεις αλλά και τη συμμετοχή τους στην κλήρωση, έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα πως η πραγματική νίκη βρίσκεται στην προσπάθεια και τη συμμετοχή, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει κάποιος. Ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, «συμβολίζει τις αξίες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ονειρεύονται και να ξεπερνούν τα όριά τους».

6326821
Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ και Χρυσός Παραολυμπιονίκης Γιώργος Καπελλάκης


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΕ Γιώργος Καπελλάκης αφού ευχαρίστησε τον Μάκη Γκαγκάτση για την πρόσκληση τόνισε: «Είναι ηχηρό το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσω των δικών σας καναλιών επικοινωνίας με όλα τα σωματεία και τους Έλληνες φιλάθλους. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο αθλητισμός είναι ενιαίος και όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτόν. Εννοείται πως είμαι φίλαθλος του ποδοσφαίρου και παρακολουθώ το Κύπελλο Ελλάδας. Πριν το ατύχημα μου, έπαιζα ποδόσφαιρο στο τοπικό πρωτάθλημα της περιοχής μου. Θέλω να τονίσω ότι η ΕΠΟ έχει σταθεί στο πλευρό μας σε ότι αφορά για το ποδόσφαιρο τυφλών.

Έχουν γίνει δράσεις με πρωτοβουλία της ΕΠΟ και επειδή γνωρίζω προσωπικά το νέο πρόεδρο, είμαι σίγουρος ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα αυξηθούν στο μέλλον. Να τονίσω ότι έχουμε βάλει στόχο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028 να έχουμε πρόκριση για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των τυφλών. Επειδή είναι μια διαδικασία πολύ δύσκολη, σας θέλουμε όλους κοντά μας».

6326822
Ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Γιάννης Κωστάκης
Κλείσιμο

Ο Παραολυμπιονίκης, Γιάννης Κωστάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο τελικό που έρχεται το Μάιο και τη μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό αθλητισμό. «Είμαι φίλαθλος και παρακολουθώ όσο μπορώ το ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι τον ερχόμενο Μάιο στο ΟΑΚΑ, ο τελικός θα είναι μια μεγάλη γιορτή για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και μια μεγάλη ευκαιρία να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα και κυρίως οι οικογένειες».


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Τι περιμένει το Ισραήλ για να απαντήσει στο Ιράν - Κλειδί η διάλυση της Χεζμπολάχ

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Αρχίζει η δίκη για τον φόνο της Φαίης - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης