Η Πετρούπολη τίμησε τον Απόστολο Χρήστου - Πήρε το όνομά του το δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης

Ο Απόστολος Χρήστου ξεκίνησε να κολυμπάει στην Πετρούπολη και έφτασε να στεφτεί ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Παρίσι

Την απόφαση να δώσει το όνομα του Απόστολου Χρήστου στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της Πετρούπολης. 

Ο Απόστολος Χρήστου ξεκίνησε να κολυμπάει πιτσιρικάς στην πισίνα της Πετρούπολης και έφτασε να στεφτεί «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι στα 200μ ύπτιο. 

Η ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης, κατά τη χθεσινή (1/10) 18η τακτική συνεδρίασή του, ομόφωνα έκανε δεκτή την πρόταση του Δημάρχου της πόλης, Βαγγέλη Σίμου, και αποφάσισε -παρόντος του ασημένιου Ολυμπιονίκη των 200 μέτρων ύπτιο στους 33ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, «PARIS 2024»- το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης να ονομαστεί: «Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου».



Στην εισήγησή ο Δήμαρχος Πετρούπολης, μίλησε για τη μέχρι τώρα αθλητική πορεία του κολυμβητή, επισήμανε πως «η πόλη μας έχει Ολυμπιονίκη, τείχη δεν έχουμε να γκρεμίσουμε, έχουμε, όμως, Δημοτικό Κολυμβητήριο να ονομάσουμε».

Ανέφερε πως ο Απ. Χρήστου «είναι ένα παιδί που έχει γαλουχηθεί με αξίες, με αρχές από την οικογένειά του» και πρόσθεσε τη συμβολή του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.

Γνωστοποίησε πως έχει γίνει συζήτηση και ο Πετρουπολιώτης κολυμβητής έχει συμφωνήσει να «μιλήσει στα παιδιά για τη δική του, μέχρι τώρα, ιστορία για την προσπάθεια που τον έφτασε να έχει τον τίτλο του Ολυμπιονίκη».

Να συμβάλλει να προωθηθούν μηνύματα ζωής, όπως το να αγωνίζεσαι και να μην τα παρατάς, να πιστεύεις στους στόχους σου, όταν «πέφτεις» να σηκώνεσαι με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και πειθαρχία. Τόνισε πως ο Απόστολος «μπορεί να γίνει πρότυπο για τη νεολαία της πόλης μας και όχι μόνο».

Ακόμα, επισήμανε ότι «για εμάς ο αθλητισμός είναι ανάγκη, διέξοδος, πρόληψη, είναι διεύρυνση των οριζόντων» και πρόσθεσε πως οι κόποι, οι προσπάθειες, οι θυσίες των ίδιων των αθλητών αλλά και των οικογενειών, προπονητών, ιατρών, φυσικοθεραπευτών τους θα πρέπει να τυγχάνουν ανάλογης βοήθειας και συνδρομής από το κράτος, κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε. Αντίθετα, βλέπουμε Ολυμπιονίκες να προπονούνται σε χωράφια, σε ακατάλληλες υποδομές».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Χρήστου ευχαρίστησε όλους για τα καλά τους λόγια και για την απόφαση ονοματοδοσίας του κολυμβητηρίου.

Τη χαρακτήρισε τεράστια τιμή, πρόσθεσε ότι νιώθει δέος που το κολυμβητήριο θα έχει το όνομά του και δήλωσε πως σε ότι χρειαστεί ο Δήμος θα είναι εδώ για να βοηθήσει, να ενισχύσει «τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε, ώστε να έχουμε υγιή πρότυπα».

Στον χαρακτήρα του, την αξία της προσπάθειας, τη σημασία της επιτυχίας του και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην πόλη ο Απόστολος Χρήστου αναφέρθηκαν, στις τοποθετήσεις τους, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θοδωρής Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισκού & Νεολαίας Γιάννης Κουγέας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Κίνηση Αλλαγής» Δημήτρης Ταλιούρας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή Πετρούπολης» Μανόλης Συλλιγνάκης, ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης» Νίκος Σακούτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Μπουσούνης.

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. στους Συλλόγους Υγρού Στίβου της Πετρούπολης».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Guardian: Ίσως η σύγκρουση Ιράν με Ισραήλ να «βολεύει» μερικά κράτη του Κόλπου - Τι στάση θα κρατήσουν;

Η πρωταγωνίστρια του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα φωτογραφήθηκε να σημαδεύει με όπλο στα χέρια

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr