Europa League, ΠΑΟΚ - Στεάουα Βουκουρεστίου 0-1: Στο ίδιο έργο θεατές - Δείτε το γκολ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, αλλά έχασε τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε και οι Ρουμάνοι (έπαιξαν με 10 παίκτες από το 55') στη μοναδική τους φάση σκόραραν με τον Μπιρλιγκέα στο 45'+8'!

Η τρίτη σερί ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη φέρνει τον ΠΑΟΚ σε πολύ δύσκολη θέση, αν και το αποτέλεσμα κόντρα στην FCSB τον αδικεί, όμως οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου φάνηκαν για ακόμα ένα παιχνίδι αναποτελεσματικοί πληρώνοντας και πάλι ένα λάθος τους.



Με πέντε νέα πρόσωπα ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με πέντε νέα πρόσωπα το αποψινό ματς στην Τούμπα κόντρα στην FCSB για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Ένα παιχνίδι που έγινε σε φορτισμένο κλίμα, καθώς αύριο, 4/10, συμπληρώνονται 25 χρόνια από το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έξι φίλοι του «Δικεφάλου» άφησαν την τελευταία πνοή τους.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην 56η παρουσία του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στον «ασπρόμαυρο» πάγκο αποφάσισε να πάει και πάλι σ’ ένα λογικό rotation, παρότι είχε να διαχειριστεί τις δεδομένες τις απουσίες των Κόλεϊ και Μπράντον, αλλά και το βεβαρημένο πρόγραμμα του τελευταίου δεκαημέρου, που ξεκίνησε με το παιχνίδι κόντρα στη Γαλατά και συνεχίστηκε με το απαιτητικό ματς κόντρα στον Άρη.

Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια για την 26η ευρωπαϊκή συμμετοχή του, Κεντζιόρα και Μιχαηλίδης το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, με τους Σάστρε και Μπάμπα στα δύο άκρα.

Ο Μαντί Καμαρά και ο Οζντόεφ ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι στον άξονα του ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντέλιας μπροστά τους και στα δύο άκρα είχαμε την παρουσία του Ντεσπόντοφ (δεξιά) και Τάισον (αριστερά), με τον Τσάλοφ να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.
Χωρίς εκπλήξεις και η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ηλίας Χαραλάμπους για την FCSB. Ο Ταρνοβάνου ήταν κάτω από τα δοκάρια για τη ρουμανική ομάδα, με τον Κύπριο προπονητή να επιλέγει κι αυτός την συνταγή του 4-2-3-1, με τους Κρέτσου, Νταουά, Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς να αποτελούν την τετράδα της αμυντικής γραμμής, τους Λισάντρου και Σουτ τους δύο εσωτερικούς χαφ και την τριάδα με Μπάλουτσα, Ολάρου, Τανάσε στη μεσοεπιθετική γραμμή πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπιρλιγκέα .

Ο ΠΑΟΚ έψαξε το γρήγορο γκολ
O ΠΑΟΚ αναζήτησε το γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολη τη βραδιά του, το άγγιξε με την κεφαλιά του Μπάμπα στο 9ο λεπτό, συνεχίζοντας να πιέζει τους Ρουμάνους και αναζητώντας λύσεις είτε από τον άξονα με τον Κωνσταντέλια, είτε από τα άκρα με τον δραστήριο Ντεσπόντοφ. Έχοντας πάρει την κατοχή και την μπάλα στα πόδια τους, το σουτ στην κίνηση του Τάισον με την συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών ήταν ακόμα μία απόδειξη για το πως έψαχναν οι «ασπρόμαυροι» να φτάσουν στο γκολ.

Το δοκάρι του Ντεσπόντοφ και η ευκαιρία του Τάισον
Στο 28ο λεπτό η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι της εστίας του Ταρνοβάνου, ενώ με την συμπλήρωση μισής ώρας η FCSB απείλησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουτ, που υποχρέωσε τον Κοτάρσκι σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.



Από τη μαγική μπαλιά του Κωνσταντέλια ήταν πάλι ο Τάισον που στο 39’ έφτασε σε θέση βολής, αλλά ο Βραζιλιάνος, αν και άδειασε εντυπωσιακά τον Κρέτσου, είδε τον Ταρνοβάνου να του παίρνει την μπουκιά μέσα απ’ το στόμα. Η κεφαλιά του Καμαρά στο 41ο λεπτό πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας της FCSB



Το λάθος του ΠΑΟΚ έβαλε μπροστά τη FCSB
Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο μέρος, έχοντας 12 προσπάθειες για γκολ σε 29 επιθετικές προσπάθειες, 5-1 κόρνερ, έναντι μόλις 4 προσπαθειών για γκολ από την FCSB, που βρήκε το γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45’ + 8’) με τον Μπιρλιγκέα , αφού προηγήθηκε η τραγικά κακή αντίδραση του Μιχαηλίδη στο μαρκάρισμα του Ολάρου, που τον πέρασε σαν… σταματημένο και πάσαρε με όλη την άνεση στον σκόρερ του 0-1 για την ρουμανική ομάδα.



Πίεσε αλλά δεν βρήκε γκολ
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε άλλο δρόμο να ακολουθήσει, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, με το σουτ του Ντεσπόντοφ στο 52ο λεπτό να ανάβει την σπίθα στην εξέδρα που μπήκε στην εξίσωση του ματς. Η αποβολή του Ολάρου άφησε την FCSB με δέκα παίκτες στο 55ο λεπτό διαφοροποίησε το σκηνικό στο χορτάρι με την ρουμανική ομάδα να μαζεύεται και με εννιά παίκτες πίσω από την μπάλα.



Ο Ταρνοβάνου έκανε εκπληκτική απόκρουση στην εξ επαφής κεφαλιά του Οζντόεφ στο 62ο λεπτό, ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο ταυτόχρονα τους Τισουντάλι, Ζίβκοβιτς, Μπακαγιόκο και λίγο αργότερα τον Σβαμπ, με τον χρόνο να πιέζει τους γηπεδούχους και τους Ρουμάνους να πέφτουν διαρκώς στο χορτάρι με μοναδικό σκοπό να σταματήσουν το παιχνίδι. Το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Μιχαηλίδη στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.



MVP: Ο Ταρνοβάνου με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθια την FCSB μέσα στην Τούμπα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: O M. Ποπέσκου και ο Νταουά έκαναν εντυπωσιακό παιχνίδι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κάκιστο παιχνίδι από τον Γιάννη Μιχαηλίδη που ώρες ώρες έδειχνε ότι τα κάνει όλα λάθος.

Η ΓΚΑΦΑ: Ένα λάθος του Μιχαηλίδη έδωσε το δικαίωμα στο Ολάρου να κάνει παρέλαση στην περιοχή του ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει το γκολ για την FCSB.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γερμανός Σάσα Στέγκεμαν στο δεύτερο σερί παιχνίδι του επί ελληνικού εδάφους, μετά το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός της περασμένης Κυριακής, απέβαλε σωστά με δεύτερη κίτρινη τον Ολάρου

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ δεν κατάλαβε πως έχασε το αποψινό ματς από την FCSB που είναι ζήτημα αν τον απείλησε περισσότερες από τρεις φορές σε ολόκληρο το ματς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (70’ Ζίβκοβιτς), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά (70΄Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (83’ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι).

FCSB (Ηλίας Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Κρέτσου, Νταουά, Μ. Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς, Λισάντρου (45’ Εντζούμα), Σουτ, Μπάλουτσα (46’ Μικουλέσκου), Ολάρου, Τανάσε (64’ Ο. Ποπέσκου), Μπιρλιγκέα (78’΄Αλασάν)

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Guardian: Ίσως η σύγκρουση Ιράν με Ισραήλ να «βολεύει» μερικά κράτη του Κόλπου - Τι στάση θα κρατήσουν;

Η πρωταγωνίστρια του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα φωτογραφήθηκε να σημαδεύει με όπλο στα χέρια

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr