Στέφανος Τσιτσιπάς: Με το δεξί στο Shanghai Masters, 2-0 τον Νισικόρι -Βίντεο

Στον 3ο γύρο ο Έλληνας τενίστας θα παίξει με τον  Αλεξάντρ Μουλέρ

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.12) επικράτησε του 34χρονου Ιάπωνα (Νο.153) με 7-6(6), 6-4 σε 1 ώρα και 45 λεπτά και θα αναμετρηθεί την Κυριακή (6/10) στον τρίτο γύρο με τον Γάλλο Αλεξάντρ Μουλέρ (Νο.74), που άφησε εκτός με 6-3, 6-2 τον ντεφορμέ Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ.

Το θέμα είναι ότι συνεχίζει την πορεία του στη Σανγκάη, αλλά ήταν και μια ρεβάνς του Στεφ για την οδυνηρή ήττα από τον Νισικόρι στο Μόντρεαλ, η οποία έφερε... τα πάνω κάτω στην ομάδα του!





Στο πρώτο σετ έγινε μεγάλη μάχη, καθώς ο Κέι ήταν σχεδόν αλάνθαστος, όμως στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοσή του και εκμεταλλεύτηκε και την πτώση του αντιπάλου του λόγω σωματικών προβλημάτων.

Η ουσία είναι ότι έκανε το πρώτο βήμα στη διοργάνωση και φαίνεται ότι έχει καλές πιθανότητες να επιστρέψει στο Top 10 με την ολοκλήρωση του κινέζικου Masters. Εκτός των άλλων, είναι και μια από τις τελευταίες ευκαιρίες του να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης στο ATP Finals, που είναι και ο μεγαλύτερος στόχος του αυτή τη στιγμή.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος δεν μπορούσε... με τίποτα να απειλήσει το σερβίς του Νισικόρι, που έχασε συνολικά μόνο πέντε πόντους όταν είχε τις μπάλες στα χέρια και αυτούς στο φινάλε του σετ!

Ο Κέι, μάλιστα, είχε τεράστια ευκαιρία να κατακτήσει το σετ, καθώς είχε τη δυνατότητα να βγάλει επιστροφή winner στο 5-6 του τάι μπρέικ, όμως έστειλε την μπάλα έξω και ο Τσιτσιπάς «έγραψε» τελικά το 1-0 με τρεις σερί πόντους (από λάθη του αντιπάλου του).

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με εκατέρωθεν χαμένα μπρέικ πόιντ, για να φτάσουμε στο ιατρικό τάιμ άουτ του Νισικόρι στο 2-3 για ένα πρόβλημα στο πόδι. Ήταν φανερό στη συνέχεια ότι ο Ιάπωνας δεν μπορούσε να κινηθεί όπως ήθελε και το αποτέλεσμα ήταν να σημειώσει ο Τσιτσιπάς το πρώτο (και μοναδικό) μπρέικ του αγώνα και να προηγηθεί με 4-3.

Με ένα σερί 15-1 βρέθηκε και με τριπλό ματς πόιντ στο σερβίς του Νισικόρι στο 5-3, ωστόσο ο άλλοτε Νο.4 τενίστας στον κόσμο «αναστήθηκε» προσωρινά και... ανάγκασε τον Στέφανο να σερβίρει για τη νίκη.

Πράγματι, ο 26χρονος τενίστας δεν έχασε άλλο χρόνο και έκλεισε το ματς με άσο στο τέταρτο ματς πόιντ του. Ήταν η 200η νίκη του σε hard courts και σίγουρα θα κερδίσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του τουρνουά!

Συνολικά ο Στεφ είχε 40 winners και 24 αβίαστα λάθη (22 στο πρώτο σετ), ενώ ο Νισικόρι είχε αντίστοιχα 17 και 13. Για περίπου 1,5 σετ ο Ιάπωνας θύμισε τον... παλιό καλό εαυτό του και αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη του Τσιτσιπά, που ηττήθηκε στις πρεμιέρες του σε US Open και Τόκιο...

Πηγή: www.sdna.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: Βρέθηκε μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες στη χώρα με 8.000 δενδρύλλια και εκτιμώμενη αξία 15. εκατ. ευρώ

Αθηνά Ωνάση: Αγνώριστη σε νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση

Αλέξης Κούγιας στην «Πρώτη Λέξη»: Πισπιρίγκου και Κορκονέας οι μεγαλύτερες ήττες στην καριέρα μου - Έκανα χημειοθεραπείες και πήγαινα στο δικαστήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr