Euroleague: Ανέτοιμος στην Πόλη ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 82-71 από την Φενέρ - Βίντεο

Άστοχος με πολλά λάθη και χαμένα ριμπάουντ ο Ολυμπιακός πάλεψε για μεγάλο μέρος του αγώνα αλλά «κατέρρευσε» στην 4η περίοδο

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλό μπάσκετ, αλλά μέχρι και το 35' το ματς ήταν ντέρμπι (65-65). Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Φενέρμπαχτσε βρήκε τις απαραίτητες λύσεις, οι Πειραιώτες όχι και έτσι οι γηπεδούχοι νίκησαν με 82-71.

Τεράστια πληγή για τον Ολυμπιακό τα 14 επιθετικά ριμπάουντ της Φενέρμπαχτσε καθώς επίσης και η αστοχίας του σε δίποντα (50%) και τρίποντα (20%).

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα 

Η Φενέρμπαχτσε με αιχμή του δόρατος τον Μαριάνοβιτς ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και εκμεταλλευόμενη κάποιες βιαστικές επιλογές των Πειραιωτών προηγήθηκε με 10-4 (5'). Ο Μπαρτζώκας στο τάιμ άουτ ηρέμησε τους παίκτες του οι οποίοι επέστρεψαν έχοντας μεγαλύτερη αφοσίωση στα αμυντικά τους καθήκοντα και με το πρώτο καλάθι του Βεζένκοβ πλησίασαν αρκετά (12-11, 7'). Ο τραυματισμός του Γουίλμπεκιν στο γόνατο «πάγωσε» άπαντες και τελικά η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με 17-13.




Οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Μπάλντγουιν βρέθηκαν με προβάδισμα 9 πόντων (24-15, 12'), ωστόσο χάρη στη δημιουργία του Γουόκαπ και 7 διαδοχικούς πόντους του ΜακΚίσικ το μάζεψε γρήγορα (26-24, 15'). Η είσοδος του Μαριάνοβιτς στο παρκέ έκανε ξανά τη ζωή των ψηλών του Ολυμπιακού δύσκολη, όμως από την άλλη τα αργά του πόδια και οι κακές επιστροφές του στην άμυνα έδωσαν το δικαίωμα για συνεχόμενους αιφνιδιασμούς με πρωταγωνιστές τους Γουόκαπ, Ράιτ για το 30-32 (17') και το 32-36 στο ημίχρονο.

Ο επιθετικός οίστρος του Μπάλντγουιν μαζί με αβίαστα λάθη από Βιλντόζα και Ντόρσεϊ έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να τρέξουν σερί 11-0 και να προσπεράσουν με 47-42 (24'). Ο Ράιτ κατάφερε με 7 σερί πόντους να επαναφέρει τους «ερυθρόλευκους» σε απόσταση αναπνοής (51-49, 26΄). Φουρνιέ και Βεζένκοβ έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (52-56) λίγο πριν το φινάλε της περιόδου, όμως η Φενέρ βρήκε πόντους μετά από πολλά και συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ (56-56, 30').

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ανέλαβαν δράση οι ψηλοί των ομάδων με τους Σανλί και Πετρούσεφ να σκοράρουν για το 65-63 (33'). Η Φενέρμπαχτσε στο κρισιμότερο κομμάτι του παιχνιδιού βρήκε 8-0 σερί ξεφεύγοντας με 73-65 (36') και παρά την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, δεν τα κατάφεραν αφού ο Μπάλντγουιν φρόντιζε να δίνει τις λύσεις στους γηπεδούχους και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς με σκορ 82-71.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 32-36, 57-56, 82-71

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: Βρέθηκε μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες στη χώρα με 8.000 δενδρύλλια και εκτιμώμενη αξία 15. εκατ. ευρώ

Αθηνά Ωνάση: Αγνώριστη σε νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση

Αλέξης Κούγιας στην «Πρώτη Λέξη»: Πισπιρίγκου και Κορκονέας οι μεγαλύτερες ήττες στην καριέρα μου - Έκανα χημειοθεραπείες και πήγαινα στο δικαστήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr