Νομίκεια 2024: Ένα τουρνουά - γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού στη Σαντορίνη

Νομίκεια 2024: Ένα τουρνουά - γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού στη Σαντορίνη

Αθλητισμός, κοινωνική προσφορά και έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας - Αυτές οι έννοιες που βαδίζουν χέρι-χέρι αποτέλεσαν το τριπλό μήνυμα που έστειλαν τα 11α Νομίκεια, το ετήσιο τουρνουά προετοιμασίας για ομάδες βόλεϊ γυναικών, που έγιναν κι αυτό το καλοκαίρι στην Σαντορίνη

nomikeia
Η διοργάνωση αποδίδει φόρο τιμής στην οικογένεια του Ευάγγελου και της Λούλας Νομικού, διοργανώθηκε από τον Α.Ο.Θήρας και είχε τη στήριξη του πλατινένιου χορηγού του συλλόγου, της εταιρείας AQUA CARPATICA, και προσωπικά του Θηραίου Γιάννη Βάλβη, δημιουργού και διευθύνοντα συμβούλου της.

Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε κάτι πολύ περισσότερο από ένα αθλητικό δρώμενο, έστω κι αν έδωσε στους φιλάθλους του νησιού τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνες υψηλού επιπέδου. Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος παρέστη στη διοργάνωση σε όλη τη διάρκειά της, κλήθηκαν για να παραστούν στην εκδήλωση πέντε Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι οποίοι φώτισαν το νησί με τη λάμψη τους.

nomikeia-6


Κλείσιμο
Προσκεκλημένοι, λοιπόν, του Α.Ο.Θήρας ήταν η ασημένια Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Κατερίνα Θάνου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ και Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, Ευαγγελία Αναστασιάδου, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο τζούντο στο Παρίσι, Θεόδωρος Τσελίδης, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος και η διακεκριμένη αθλήτρια και Ολυμπιονίκης του beach volley, Έφη Σφυρή.

Ο Γιάννης Βάλβης, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου της διοργάνωσης, στάθηκε ιδιαίτερα στις αιτίες που τον οδήγησαν, αν και δραστηριοποιείται εκτός Ελλάδας, να στηρίξει με χορηγία τον σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας του. «Ο Ευάγγελος Νομικός ήταν ένας επιχειρηματίας που έφυγε στο εξωτερικό, ένας Έλληνας της διασποράς, ο οποίος είχε πάντα στη σκέψη του να κάνει καλό στο νησί του. Η εταιρεία μου δραστηριοποιείται επίσης στο εξωτερικό, φτιάχνει υγιεινά προϊόντα για τους αθλητές, γι’ αυτό είναι λογικό ένα νερό χωρίς νιτρικά να στηρίζει τον αθλητισμό. Είμαι Σαντορινιός από δύο πλευρές κι έχω αποφασίσει να στηρίξω όσο γίνεται τον αθλητισμό, ως μέσο καταπολέμησης της ανήλικης παραβατικότητας».

nomikeia-2


Πράγματι, όλοι οι παλαίμαχοι και ενεργοί αθλητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, καθώς η παρουσία τους εκεί δεν ήταν τυπική, αλλά απόλυτα συμβολική. Έστειλαν το πιο δυνατό μήνυμα στήριξη στο νέο αναμορφωτικό μέτρο που προβλέπεται σε ΚΥΑ των Υπουργείων Αθλητισμού και Δικαιοσύνης και στο οποίο ο αθλητισμός αντιμετωπίζεται ως αντίδοτο στην παραβατικότητα των ανηλίκων.

Ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης ευχαρίστησε τους Έλληνες ολυμπιονίκες για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή του και παρουσία τους στη Σαντορίνη, τους χαρακτήρισε πρότυπα και το καλύτερο παράδειγμα για το αύριο και το μέλλον της χώρας.

nomikeia-4
nomikeia-5


Ο Ευάγγελος και η Λούλα Νομικού αποτελούν εμβληματικές φυσιογνωμίες για τη Σαντορίνη. Το ομώνυμο ίδρυμά τους «Λούκα και Ευαγγελος Νομικός» έχει συνδράμει αμέτρητες φορές σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Το αποκορύφωμα ήταν η χρηματοδότηση του πασίγνωστου έργου του τελεφερίκ, το οποίο μεταφέρει ταξιδιώτες γρήγορα και με ασφάλεια από τον χώρο του λιμανιού στα Φηρά και τα έσοδα από τα εισιτήρια αποδίδονται στις δημόσιες υπηρεσίες της Σαντορίνης, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα ανάπτυξης για το νησί και να αναδειχτεί η κοινωνική αλληλεγγύη.

nomikeia-1


Στο αμιγώς αθλητικό μέρος της διοργάνωσης νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή του Παναθηναϊκού. Την 2η θέση κατέλαβε η ομάδα του Α.Ο. Θήρας, την 3η ο Πανιώνιος και την 4η ο Μίλωνας.

Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) της διοργάνωσης αναδείχθηκε η αρχηγός του Παναθηναϊκού Αθηνά Παπαφωτίου. Παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του Γιάννη Βάλβη, ο οποίος στάθηκε στον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού και στην επιχειρηματικότητα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω ενεργά σε μια προσπάθεια για τους νέους του νησιού. Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι και υγιής, αλλά και πατριωτική και εθνικά θετική, καθώς πρέπει πάντα να σκέφτεσαι τον τόπο από τον οποίο έρχεσαι. Είμαι πολύ υπερήφανος για την καταγωγή μου και θα είμαι πάντα κοντά στον Α.Ο.Θήρας και στις προσπάθειές του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης