Super League 1: Τρίτη σερί νίκη και κορυφή για τον Άρη, 2-0 τη Λαμία - Δείτε τα γκολ

Super League 1: Τρίτη σερί νίκη και κορυφή για τον Άρη, 2-0 τη Λαμία - Δείτε τα γκολ

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μορόν που σκόραρε στο 4' και στο 43' - Ανέβηκε στην 1η θέση ο Άρης, με συγκάτοικο την ΑΕΚ

6330930

Ο Λορέν Μορόν σκόραρε δύο φορές, ο Άρης πέτυχε την 3η διαδοχική νίκη του καθώς επικράτησε της Λαμίας στο «Κλ. Βικελίδης» με 2-0 και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με την ΑΕΚ!

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές 

Ο Ισπανός επιθετικός επανέλαβε αυτό που είχε κάνει και στην περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Κλ. Βικελίδης» και με τα δύο γκολ που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο φρόντισε να… καθαρίσει από νωρίς η ομάδα του και φυσικά να φτάσει στις τρεις συνεχόμενες νίκες. Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Μόντσου ενώ ο Ρόμπιν Κουάισον πήρε ένα δεκάλεπτο συμμετοχής. Στο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία της Λαμίας, ο Λεωνίδας Βόκολος, είδε την ομάδα του να είχε αμυντική προσήλωση αλλά και περιορισμένη ποιότητα στην επίθεση.

Η υπηρεσιακή άμυνα και οι αλλαγές του Βόκολου
Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τη γαστρεντερίτιδα του Μάρτιν Φρίντεκ και ανέτοιμους τους Φαμπιάνο, Μάγιο η αμυντική γραμμή του Άρη ήταν αλλαγμένη κατά τα 3/4 με νέο πρόσωπο τον Χουάνκαρ στην αριστερή πλευρά και τους Ροζ-Μπράμπετς στο δίδυμο των στίπερ. Ο Άκης Μάντζιος δεν άλλαξε τίποτε σε μεσαία γραμμή και τριάδα διατηρώντας τους Μόντσου-Σιφουέντες και Μανού Γκαρθία στον άξονα αλλά και τους Ντιαντί-Σίστο Μορόν στην επίθεση. Ο Λεωνίδας Βόκολος είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Φουρτάδο-Βλαχομήτρου, έκανε και αλλαγές διατηρώντας την τριάδα στην άμυνα (Γιαννούτσος-Κορνέζος-Αντρεάντε) με τους Ραντόνια, Σαραμαντά σε ρόλο full back και τους Δοϊρανλή-Νούνιεθ στον άξονα με επιθετική τριάδα τους Ρινγκ, Μπίκοφ, Γκουίντο στο 5-3-2 της Λαμίας.

Η ευλογία του γρήγορου γκολ
Το πρώτο ημίχρονο το οποίο ανήκε ολοκληρωτικά στον Άρη καθώς ήταν η ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο αναπτύσσοντας συνεργασίες αφού η Λαμία αφοσιώθηκε στο αμυντικό πλάνο της. Τούτο βέβαια διαταράχθηκε νωρίς με τη γυριστή κεφαλιά του Ισπανού επιθετικού, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μόντσου στο 4ο λεπτό και το 1-0. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί ολοσχερώς στο 7’ αλλά ο Κλέιτον Ντιαντί δεν μετουσίωσε την υπέροχη ενέργειά του στο 7ο λεπτό καθώς νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κόστιτς. Οι φιλοξενούμενοι δεν άλλαξαν τακτική, ίσα-ίσα που ενίσχυσαν την αμυντική λογική τους ψάχνοντας την κόντρα επίθεση για την ισοφάριση. Δύο φορές πλησίασαν με τον Γκουίντο αλλά και οι δύο εκτελέσεις του τελευταίου δεν βρήκαν εστία.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης επέμεινε. Με ηρεμία, υπομονή και κινητήριους μοχλούς τους τρεις στον άξονα (Μόντσου-Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία) αναζητώντας διαδρόμους απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα. Δεν ήταν εύκολο. Ο Σιφουέντες στο 31’ σούταρε από το σημείο από το οποίο είχε σκοράρει με τον Πανσερραϊκό αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ο Μορόν το έκανε ξανά
Στην περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων ο Λορέν Μορόν σκόραρε δύο φορές, αυτό έκανε και απόψε και μάλιστα σε 43 λεπτά. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους ο Ισπανός προσπαθούσε να αποδεσμευτεί από τους (τουλάχιστον) δύο παίκτες που τον είχαν υπό την επίβλεψή του. Το έκανε στο 43’ καθώς υποδεχόμενος την πάσα του Σιφουέντες δεν το σκέφτηκε καθόλου και εκτέλεσε εκτός περιοχής για το 2-0. Έτσι ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια με σκορ ασφαλείας η Λαμία δίχως να πάρει κάτι μέσα από το πλάνο της.

Οι δύο προπονητές δεν πήγαν σε πολλές αλλαγές προσώπων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 50’ ο Ζαμπάλας καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Άρη αλλά άλλαξε την απόφασή του έπειτα από παρότρυνση του Τζήλου (VAR) ο οποίος τον έστειλε να ξαναδεί τη φάση. Δεν άλλαξε τίποτε και στον τομέα της τακτικής. Η Λαμία δεν ανέβασε ιδιαίτερα τις γραμμές της και επένδυσε περισσότερο στο λάθος παικτών του Άρη για να βγει στην κόντρα επίθεση ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν τρόπο διάσπασης της πολυπρόσωπης άμυνας παίρνοντας λιγότερα ρίσκο στο γήπεδο.

Διαχείριση ο Άρης, ίδια λογική η Λαμία
Ο Άκης Μάντζιος φρέσκαρε την ομάδα του στο 71’ με την είσοδο των Νταρίντα, Φετφατζίδη καθώς ο Σιφουέντες του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στο πρώτο. Στις αλλαγές έπαιξε ρόλο και η πτώση του ρυθμού του αγώνα καθώς με εξαίρεση δύο μακρινά σουτ των φιλοξενούμενων – τα οποία ουδόλως ανησύχησαν τον Κουέστα – φάση δεν υπήρξε. Στο 75’ ο Άρης βρήκε γκολ με τον Λορέν Μορόν αλλά η φάση κρίθηκε ως μη γενόμενη καθώς εκτιμήθηκε ότι ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ ήταν εκτεθειμένος πριν την τελική πάσα στον Ισπανό. Ο Καυκάσιος winger στο 82’ πέταξε στα σκουπίδια μια τρομερή μπαλιά του Νταρίντα καθώς έχασε το κοντρόλ και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Λαμίας.

Ντεμπούτο για Κουάισον
Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι. Ο Άκης Μάντζιος βρήκε την ευκαιρία να δώσει ένα δεκάλεπτο συμμετοχής στον Φαμπιάνο αλλά και στον Ρόμπιν Κουάισον στο ντεμπούτο του Σουηδού με την «κίτρινη» φανέλα ο οποίος απείλησε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Νωρίτερα ο Σουλεϊμάνοφ είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής η μπάλα κόντρα στα σώματα και κατέληξε δίχως δύναμη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λαμίας.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μοντόγια (Άρης), Σαραμαντάς, Ρινγκ, Αντράντε (Λαμία)

MVP: Ο Λορέν Μορόν σημείωσε δύο υπέροχα γκολ επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε κάνει και πέρυσι


Στο ύψος τους: Ο Μόντσου ήταν ο κυρίαρχος στον άξονα. Ο Γκουίντο προβλημάτισε το κέντρο της άμυνας του Άρη με τις τελικές του πρώτου ημιχρόνου.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Προφανώς η Λαμία δεν πήρε αυτά που περίμενε από τους παίκτες του άξονα.

Η «γκάφα»: Ο Σουλεϊμάνοφ δεν μετουσίωσε την τρομερή πάσα του Νταρίντα στο 82’ καθώς άνοιξε το κοντρόλ κι… έχασε το τετ α τετ με τον Κόστιτς. Ένα λεπτό αργότερα ο Ροζ έκανε στραβοκλωτσιά και λίγο έλειψε να βγάλει σε θέση βολής τον Γκουίντο.


Το «στραγάλι»: Ο Ζαμπάλας άλλαξε την απόφασή του στο πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Άρη έπειτα από «παρέμβαση» του Τζήλου. Συνολικά δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Προφανώς νίκησε η καλύτερη ομάδα, αυτή που είχε διάθεση να συνδυάσει ουσία και θέαμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, το γρήγορο γκολ του Λορέν Μορόν «ξεκλείδωσε» το παιχνίδι για τον Άρη απέναντι στη Λαμία η οποία είχε απόλυτα αμυντική προσέγγιση του αγώνα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Ροζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (86’ Φαμπιάνο), Μόντσου, Σιφουέντες (71’ Νταρίντα), Μανού Γκαρθία, Σίστο (62’ Σουλεϊμάνοφ), Ντιαντί (71’ Φετφατζίδης), Μορόν (86’ Κουάισον)

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς (46’ Μέκιτς), Ραντόνια (80’ Ντεντάκης), Νούνιεθ, Δοϊρανλής (63’ Ενρίκες), Μπίκοφ (80’ Αθανασακόπουλος), Ρινγκ, Γκουίντο


Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Εκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα προσωπικά στα γενέθλια της ΝΔ

Γάζα: Ο Εβραίος «Σίντλερ» - Πώς ο Στιβ Μάμαν κατάφερε να απελευθερώσει εκατοντάδες παιδιά που απήγαγε το ISIS

Βρετανία: Ποια είναι η Εστέλ Όγκιλβι, που μπλέχτηκε σε ερωτικό τρίγωνο με δύο αντιπάλους της Formula 1

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης