Super League 1, Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-2: Έπεσε από τον Λευκό Πύργο και βρήκε τρίποντο πρωτιάς! - Δείτε τα γκολ

Ο Λεβαδειακός ήταν πολύ ανώτερος του φλύαρου ΠΑΟΚ, έχασε πέναλτι με τον Μπάλτσι στο 70' και το πλήρωσε - Ο Μαντί Καμαρά στο 86' με κεφαλιά το 0-1 και στο 90'+3' με πέναλτι ο Σβαμπ το 0-2

Ο ΠΑΟΚ ήταν κάκιστος στο πρώτο μέρος, με 10 νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος και με τις αλλαγές του Λουτσέσκου να μπαίνουν και να βοηθούν ώστε να φτάσει στη νίκη και να επιστρέψει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με 10/11 νέα πρόσωπα ο ΠΑΟΚ!
Με τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, αντί του τραυματία Γκροφ, παρέταξε ο Νίκος Παπαδόπουλος τον Λεβαδειακό, με τον Έλληνα προπονητή να μην υπολογίζει επίσης στους Εραμούσπε και Βήχο, που απουσιάζουν εδώ και καιρό.

Με πολλές αλλαγές και νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης» για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο «Δικέφαλος» είχε διπλό στόχο απόψε στη Λιβαδειά: Να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρείς σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ παράλληλα ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πριν από τη δεύτερη διακοπή, λόγω των εθνικών ομάδων, του πρωταθλήματος.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν και ο Τζόναθαν Γκόμεζ βρέθηκαν για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα και έκαναν το ντεμπούτο τους απέναντι στον Λεβαδειακό. Ιστορικά, ο Κροάτης στόπερ ήταν ο ενδέκατος και ο Μεξικανός μπακ ο δωδέκατος παίκτης του ΠΑΟΚ που έκανε ντεμπούτο με αντίπαλο την ομάδα της Λιβαδειάς!

Ο Λόβρεν ξεκίνησε στο κέντρο της αμυντικής γραμμής του «Δικεφάλου», έχοντας τον Ομάρ Κόλεϊ στο πλευρό του, με τον Αφρικανό στόπερ να επιστρέφει από τραυματισμό και απουσία δύο αγώνων. Με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Μπάμπα Ράχμαν ένα ερωτηματικό είχε να κάνει με το ποιος θα καλύψει το κενό του Γκανέζου μπακ στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Τζόναθαν Γκόμεζ να παίρνει και αυτός για πρώτη φορά φανέλα βασικού

Στη μεσαία γραμμή επέστρεψε στις αρχικές επιλογές το δίδυμο των Σβαμπ και Μπακαγιόκο, ενώ και μεσοεπιθετικά υπήρξαν αλλαγές με τις οι επιλογές του Λουτσέσκου να είναι οι Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Σορετίρε και στην κορυφή της επίθεσης ο Τισουντάλι.

Σοκαριστικά κακός και ασύνδετος ΠΑΟΚ
Μόνο ο Κοτάρσκι «επέζησε» από την ενδεκάδα της προηγούμενης Πέμπτης και την ήττα στο ματς με την Στεάουα Βουκουρεστίου! Οι υπόλοιποι δέκα που ξεκίνησαν (Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τσάλοφ), είτε έμειναν εκτός αποστολής, είτε στον πάγκο. Αφήστε που ο ΠΑΟΚ είχε μόλις έναν Έλληνα (Κωνσταντέλιας) στην αποστολή του.

Με 10/11 νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του, ήταν λογικό, ο ΠΑΟΚ να μην έχει την παραμικρή συνοχή στο γήπεδο και να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο χωρίς καμία ουσιαστικά τελική προσπάθεια παρά μόνο μια… σκάρτη κεφαλιά του Τισουντάλι. Ολο το υπόλοιπο διάστημα των 45 λεπτών άγγιξε το μηδέν

Οι πρωταθλητές ήταν σοκαριστικά κακοί στον χορτάρι του «Λάμπρος Κατσώνης», με τον Μπακαγιόκο σε πολύ κακή βραδιά και τον λόγο που ο Λεβαδειακός απείλησε με τον Ζίνι να κλέβει την μπάλα από τον Γάλλο χαφ, να κάνει την ντρίπλα και με σουτ να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ στη μοναδική καλή στιγμή ολόκληρου του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά από 288 λεπτά βρήκε γκολ με τον Καμαρά
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με περισσότερη όρεξη το δεύτερο μισό της αναμέτρησης, απείλησε με τον Τισουντάλι και τον Γκόμεζ, ωστόσο ήταν εμφανές ότι κάτι έλειπε από το παιχνίδι του. Ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο Καμαρά και Τάισον σε μια προσπάθεια να αλλάξει πράγματα, ωστόσο ήταν ο Λεβαδειακός αυτός που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ.

Στο 69ο λεπτό ο Γιαννιώτας κέρδισε το πέναλτι από τον Γκόμεζ, ο Μπάλτσι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ στερώντας το γκολ από την ομάδα του.

Δείτε ΕΔΩ το χαμένο πέναλτι.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ-λύτρωση με τον Καμαρά στο 86ο λεπτό. Οι δύο αλλαγές έφεραν το γκολ. Ο Βιεϊρίνια έκανε την σέντρα και ο Καμαρά με κεφαλιά νίκησε τους πάντες στον αέρα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 0-1.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ.

Στις καθυστερήσεις ο Σβαμπ από την «άσπρη βούλα» σφράγισε μια πολύ δύσκολη νίκη για τον «Δικέφαλο» που έμεινε όρθιος.

Δείτε ΕΔΩ το 0-2.

MVP: Ο ΠΑΟΚ πάλευε για 288 λεπτά να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και το έκανε με τον Μαντί Καμαρά που παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σπουδαίο παιχνίδι από τον Λιάγκα με εξαίρεση την στιγμή του πέναλτι στο φινάλε του ματς. Πολύ καλός στο ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα ο Γκόμεζ για τον ΠΑΟΚ. Ήρθε από τον πάγκο και βοήθησε ο Βιεϊρίνια.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπακαγιόκο και ο Σορετίρε δεν έδωσαν το παραμικρό στον ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Πήγε να την κάνει ο Μπακαγιόκο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Ζίνι δεν τν τιμώρησε για το λάθος του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βεργέτης κλήθηκε από τον Ευαγγέλου να πάει να δει on the field review το μαρκάρισμα με τα χέρια του Γκόμεζ στον Γιαννιώτα καταλογίζοντας το πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού, το ίδιο έγινε και στη φάση του Κωνσταντέλια με το χέρι του Λιάγκα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ σ’ άλλα παιχνίδια έφτιαξε σωρεία ευκαιριών και φάσεων, ωστόσο δεν πήρε τίποτα, σήμερα ύστερα από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο και ένα δεύτερο στο οποίο ανέβασε απόδοση, βρήκε στο τέλος το γκολ με τον Καμαρά και έφυγε νικητής από τη Λιβαδειά. Μεγάλη προσπάθεια από τον Λεβαδειακό που είχε τις στιγμές του με τον Ζίνι στο πρώτος μέρος και το χαμένο πέναλτι με τον Μπάλτσι.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (65’ Πλέγας), Παπαδόπουλος, Τσόκαϊ, Μορέιρα, Ρόμο, Ζίνι (53’ Γιαννιώτας), Πεντρόζο (65’ Κωστή), Μπάλτσι, Τσάπρας

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46’ Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ, Μπακαγιόκο (60’ Καμαρά), Σβαμπ, Μουργκ (72’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (72’ Ντεσπόντοφ), Σορετίρε (60’ Τάισον), Τισουντάλι

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική έρευνα: Από τον Ανδρέα, μέχρι σήμερα - Οι 8 μάχες για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Βίκτορ Όρμπαν: «Θα στείλουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr