Άλεξ Χέπμπρουν: Έλαβε το πράσινο φως για να παίξει ξανά κρίκετ παρά την 10ετή απαγόρευση που του επιβλήθηκε

Ο αθλητής είχε καταδικαστεί για βιασμό σε πενταετή φυλάκιση το 2019

Ο πρώην παίκτης κρίκετ της «Worcestershire», Άλεξ Χέπμπουρν, θα επιτραπεί να επιστρέψει στο άθλημα στην Αυστραλία, παρά την 10ετή απαγόρευση που του επιβλήθηκε στην Αγγλία και την Ουαλία.

Ο Χέπμπουρν είχε κατηγορηθεί το 2019 για βιασμό και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Παρά την αποτυχημένη έφεση το 2020, απελευθερώθηκε το 2021 και επέστρεψε στην Αυστραλία.

Η απόφαση για την επιστροφή του στο κρίκετ ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρίκετ της Δυτικής Αυστραλίας (WA), το οποίο δήλωσε ότι οι πειθαρχικές αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν ισχύ στην περιοχή τους. Εκπρόσωπος της Ένωσης Κρίκετ της Δυτικής Αυστραλίας ανέφερε πως υπάρχουν συστήματα για την προστασία των παικτών σε όλες τις κατηγορίες του κρίκετ στην περιοχή.

Ο Χέπμπουρν κατηγορήθηκε από τον Ρυθμιστή Κρίκετ του Ηνωμένου Βασιλείου για δύο παραβάσεις, που περιλάμβαναν την καταδίκη του για βιασμό και τη συμμετοχή του σε μια προσβλητική συνομιλία στο WhatsApp. Ο αθλητής είχε δημιουργήσει την ομάδα στο WhatsApp για έναν «διαγωνισμό σεξουαλικών κατακτήσεων», όπως το ονόμασε κάτι που συνέβαλε στην καταδίκη του.

Παράλληλα, οι πρώην συμπαίκτες του, Τζο Κλαρκ και Τομ Καντμορ, κατηγορήθηκαν από την Επιτροπή Κρίκετ Αγγλίας και Ουαλίας (ECB) για την υποβάθμιση του αθλήματος, λόγω της συμμετοχής τους στην ομάδα αυτή, αλλά δεν αντιμετώπισαν ποινικές διώξεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr