Ντόρτμουντ: Αύξηση εσόδων παρά την 5η θέση στη Bundesliga και την ήττα στον τελικό του Champions League

Η Μπορούσια παρόλο που δεν κατέκτησε πέρσι κάποιον τίτλο αύξησε τα έσοδα της κατά 24% με τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών να συνεισφέρουν σημαντικά

Παρά την ήττα στον τελικό του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπορούσια Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη συμμετοχή της στην τελευταία σεζόν του Champions League.

Ο σύλλογος της Bundesliga παρουσίασε κέρδη 44,3 εκατομμύρια ευρώ για τη σεζόν 2023-2024, αφού αύξησε το συνολικό της τζίρο κατά 24%, έχοντας συνολικά έσοδα τα 618,2 εκατομμύρια ευρώ. Ένα τρίτο αυτού του ποσού προήλθε από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία συνεισέφεραν 206,1 εκατομμύρια. Η UEFA πρόσφερε 120,1 εκατομμύρια ευρώ μόνο από χρηματικά έπαθλα από την πορεία στο CL, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του γερμανικού συλλόγου.

Η αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (31%) ήταν η πιο αξιοσημείωτη μεταξύ των συνήθων δραστηριοτήτων της ομάδας, οι οποίες έφτασαν τα 509,1 εκατομμύρια ευρώ. Η διεξαγωγή των αγώνων (εισιτήρια, εμπορικές δραστηριότητες, αναμνηστικά) απέφερε 52,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι χορηγίες/διαφημίσεις έφτασαν τα 147 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, η πώληση εμφανίσεων και εμπορευμάτων αυξήθηκε κατά 43%, φτάνοντας τα 47,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φιλοξενεία εκδηλώσεων και συνεδρίων στο γήπεδο απέφεραν 56 εκατομμύρια ευρώ.

Παρ'όλο που δεν αποτελεί συνήθη δραστηριότητα, οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην Ντόρτμουντ. Ως σύλλογος που ποντάρει σε νεαρά ταλέντα και τα πουλάει αφού αυξηθεί η αξία τους, η ομάδα κέρδισε 129,9 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις. 

Πέρα όμως από την αύξηση των εσόδων και των κερδών, υπήρχε ανοδική τάση και στα... έξοδα του συλλόγου. Οι μισθοί του προσωπικού – κυρίως του κομματιού που αφορά το αμιγώς ποδοσφαιρικό τμήμα – αυξήθηκαν κατά 14%, υπερβαίνοντας τα 268 εκατομμύρια ευρώ.  Άλλα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 46%, φτάνοντας σχεδόν τα 167 εκατομμύρια ευρώ, με ιδιαίτερη άνοδο στις ημέρες αγώνων και στα διοικητικά έξοδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Τι ποσοστά πήραν οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ανά περιφέρεια

Τζον Κατσιματίδης: Ο γιος του δισεκατομμυριούχου παντρεύτηκε την αγαπημένη του στη Νέα Υόρκη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μητσοτάκης: Με την Αττική Οδό συμπληρώθηκε μια «11άδα» αποκρατικοποιήσεων από τις εκλογές του 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr