Μοχάμεντ Νταμπόνε: Ο γίγαντας της Μπαρτσελόνα που διέλυσε μόνος του τη Ρεάλ και το ερωτηματικό για την ηλικία του - Βίντεο

Μοχάμεντ Νταμπόνε: Ο γίγαντας της Μπαρτσελόνα που διέλυσε μόνος του τη Ρεάλ και το ερωτηματικό για την ηλικία του - Βίντεο

Οι Καταλανοί τον έχουν δηλώσει ως 12χρονο, ωστόσο δημοσίευμα της Marca αναφέρει ότι ήταν εγγεγραμμένος στην ομοσπονδία του Τόγκο ως 16χρονος

mohamed

Είναι μόλις 12 χρονών (;), έχει ύψος 2,10 και δείχνει ότι από τώρα... δεν έχει αντίπαλο! Ο λόγος για τον Μοχάμεντ Νταμπόνε, ο οποίος αυτή την στιγμή αγωνίζεται στην U16 της Μπαρτσελόνα και θα σίγουρα θα μας απασχολήσει πολύ το ονομά του στο μέλλον καθώς θεωρείται το «next big thing» του ισπανικού μπάσκετ.

Κλείσιμο

Ο 12χρονος γίγαντας της Μπαρτσελόνα, έγραψε ιστορία στο διεθνές τουρνουά «U16 Villa de La Orotava», οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με μια καταπληκτική εμφάνιση, στον τελικό του τουρνουά. Λίγες ημέρες πριν τα 13α γενέθλιά του, ο Νταμπόνε πέτυχε 31 από τους συνολικά 66 πόντους της Μπαρτσελόνα, προσθέτοντας 19 ριμπάουντ και 4 κοψίματα.

View this post on Instagram

A post shared by VISUALBALLER (@visualballer)


Ο νεαρός αστέρας, που μετακόμισε το καλοκαίρι από την πατρίδα του, Μπουρκίνα Φάσο, έχει ήδη καταγράψει εξαιρετικές επιδόσεις. Στο παρελθόν αναδείχθηκε MVP της «Minicopa» (το πρωτάθλημα για τα αναπτυξιακά τμήματα που διοργανώνουν οι Ισπανοί), ενώ κλήθηκε να συμμετάσχει στο Adidas Next Generation Tournament του Βερολίνου, όπου αγωνίστηκε απέναντι σε πολύ μεγαλύτεροτυς ηλικιακά αντιπάλους (τέσσερα και πέντε χρόνια), έχοντας μέσο όρο 11,3 πόντους.

Στον τελικό με τη Ρεάλ ο Νταμπόνε ήταν ασταμάτητος. Σημείωσε το μοναδικό του τρίποντο σε κρίσιμη στιγμή και ήταν ψύχραιμος στις ελεύθερες βολές, οδηγώντας τη Μπαρτσελόνα στη νίκη και κατακτώντας τον τίτλο του MVP.

Το αιώνιο ερώτημα με την πραγματική ηλικία ενός Αφρικανού αθλητή

Κι εδώ κάπου τελειώνουν τα ωραία και ξεκινούν τα... ερωτήματα. Κι όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το βασικότερο αφορά την πραγματική του ηλικία (εξ ου και το ερωτηματικό στην πρώτη πρόταση του κειμένου όπου τον αναφέρουμε ως 12χρονο).
 
Ενώ ο Νταμπόνε έχει γεννηθεί στη Μπουρκίνα Φάσο, ταξίδεψε στην Ισπανία με διαβατήριο από το Τόγκο. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό, αλλά και με τα έγγραφα της ισπανικής ομοσπονδίας ο νεαρός αθλητής είναι γεννημένος στις 21 Οκτωβρίου του 2011, γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες θα γίνει 13 ετών.

Ωστόσο σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής MARCA αναφέρει πως ο Νταμπόνε είναι εγγεγραμμένος στην ομοσπονδία μπάσκετ του Τόγκο (έχοντας αγωνιοστεί με την Εθνική ομάδα 3χ3) ως 16χρονος. Το δελτίο του Νταμπόνε στην αφρικανική χώρα αναφέρει το πλήρες όνομά του (αλλά με μικρές διαφορές από αυτό που αναγράφεται στο διαβατήριο) και μέχρι πρότινος είχε και φωτογραφία του, η οποία όμως πλέον έχει αφαιρεθεί.

mohamed_1


Μένει να φανεί ποιες θα είναι οι επόμενες εξελίξεις στο ζήτημα και πώς αυτές θα επηράσουν την καριέρα του πολλά υποσχόμενου, Μοχάμεντ Νταμπόνε, ο οποίος θεωρείται ήδη το μέλλον της Μπαρτσελόνα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Το Ισραήλ έχει το momentum για να πολεμήσει με όλους τους εχθρούς του - Ο ρόλος Τουρκίας και Ρωσίας

Η Οδύσσεια δύο παιδιών ανάμεσα στη μάνα Playmate και τον πατέρα κροίσο

Κοινό Πάσχα κάθε χρόνο για Ορθόδοξους και Καθολικούς, κοντά σε συμφωνία οι δύο Εκκλησίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης