Euro Cup: Φοβερός Τολιόπουλος με 26 πόντους σε 22 λεπτά και διπλό του Άρη στη Λιθουανία, 92-74 την Λιετκαμπέλις

Την πρώτη του νίκη για την 3η αγωνιστική του Euro Cup πανηγύρισε ο Άρης

Με κορυφαίο τον Βασίλη Τολιόπουλο ο Άρης πέρασε με 92-74 από την έδρα της Λιετκαμπέλις στη Λιθουανία. 

Ο Έλληνας γκαρντ έκανε δύο ρεκόρ καθώς τα έξι εύστοχα τρίποντα αποτελούν την κορυφαία επίδοσή του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ομοίως και οι 26 πόντοι που σημείωσε σε 22 λεπτά συμμετοχής. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πραγματοποίησε την πιο πειστική φετινή εμφάνισή της με κορυφαίους τους Έλληνες καθώς αυτοί έκαναν τη διαφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές

Ο αγώνας
Ο Άρης αναζήτησε ισορροπία στις δύο πλευρές του παρκέ έχοντας ένταση στην άμυνα και περνώντας την μπάλα στον Μπανκς στην επίθεση. Ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα από τη στιγμή που διαχειρίστηκε σωστά την transition επίθεση της λιθουανικής ομάδας αλλά κι έχοντας καλύτερη κυκλοφορία στην επίθεση καθώς αυτή «γέννησε» τα ελεύθερα μακρινά σουτ τα οποία οδήγησαν στο +3 (16-19) στο τέλος της περιόδου με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Ο Άρης συνέχισε με τον ίδιο τρόπο καθώς παρέμεινε αποτελεσματικός από μακρινή απόσταση φτάνοντας στο +11 (20-31, 14’), διατηρώντας επίσης την καλή άμυνά του. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν το κεντρικό πρόσωπο για τους «κίτρινους» οι οποίοι απορρόφησαν και την αντίδραση της λιθουανικής ομάδας (28-33, 17’) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +10 (32-42) καθώς είχε 6/11 προσπάθειες τριών πόντων έναντι 0/8 των γηπεδούχων.

Ο Μάρκο Πετσάρσκι παρέμεινε ένα από τα βασικά αγωνιστικά ζητήματα για τον Άρη καθώς έκανε… ζημιά στη ρακέτα (38-44), μεγαλύτερο ήταν όμως η ευκολία με την οποία οι Λιθουανοί πήγαιναν στη γραμμή των βολών ειδικά από τη στιγμή που είχαν απόλυτη ευστοχία. Η ελληνική ομάδα δεν επέτρεψε στον εαυτό της να επηρεαστεί από τις συνθήκες, ίσα-ίσα που είχε υποδειγματική αγωνιστική συμπεριφορά με σωστή κυκλοφορία μπάλας στην επίθεση και ταχύτητα στο transition παιχνίδι και από το 43-49 έκανε επιμέρους σκορ 3-12 πηγαίνοντας στο +15 (46-61, 27’). Η διαφορά έφτασε έως στο +19 με τα τρίποντα του Τολιόπουλου και η περίοδος έκλεισε με σκορ 55-70.
Το πέμπτο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Βασίλη Τολιόπουλου έστειλε τη διαφορά στο +20 (55-75) για τον Άρη. Η αλήθεια είναι ότι εκεί έδειξε σημάδια χαλάρωσης, βλέποντας όμως τις προθέσεις της Λιετκαμπέλις φρόντισε να της... κόψει τη φόρα επαναφέροντας τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (70-87) και τελειώνοντας το παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Άρης έπαιξε καταπληκτική άμυνα «κλειδώνοντας» τη Λιετκαμπέλις βάζοντας τα μακρινά σουτ κι έχοντας υψηλό επίπεδο συνεργασιών. Όλα κρίθηκαν όταν το 43-49 έγινε 48-67
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Βασίλης Τολιόπουλος θύμισε τον παίκτη της περασμένης σεζόν καθώς ήταν εκεί σε όλα τα κρίσιμα σημεία του αγώνα, με απόλυτη ευστοχία στα σουτ «τελείωσε» το παιχνίδι κι έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων και εύστοχων τριπόντων σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.
ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Η αλήθεια είναι ότι… πριν πάρει φωτιά ο Τολιόπουλος, ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο MVP του Άρη. Ο Μανόλης Χατζηδάκης τελείωσε όλες τις φάσεις που πήρε κοντά στο καλάθι, ενώ «παράγοντας» στη λειτουργία της άμυνας του Άρη ήταν και οι Γούντμπερι, ΝτεΤζούλιους.
ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Πετσάρσκι, Ρουμπσταβίτσιους και Καλαϊτζάκης ήταν απελπιστικά μόνοι για τη Λιετκαμπέλις.
ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λίγα πράγματα από τον Λιπκεβίτσιους για τη Λιετκαμπέλις η οποία βέβαια αγωνίστηκε με πολλές απουσίες. Το ίδιο ισχύει και για τον Λάντερς Νόλεϊ ο οποίος ήταν η… παραφωνία του Άρη σε άμυνα και επίθεση.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Λιετκαμπέλις τελείωσε το παιχνίδι με 0/15 τρίποντα και διασώθηκε χάρη στις βολές (30/37) που απλόχερα της έδωσαν. Ο Άρης σούταρε με 50% (11/20) από μακρινή απόσταση κι έτσι ισορρόπησε τη διαφορά από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά τον Ολυμπιακό, ο Άρης θα φιλοξενήσει τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ και η Λιετκαμπέλις θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τσεντεβίτα Ολίμπια.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-19, 32-42, 55-70, 74-92

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Το Ισραήλ έχει το momentum για να πολεμήσει με όλους τους εχθρούς του - Ο ρόλος Τουρκίας και Ρωσίας

Η Οδύσσεια δύο παιδιών ανάμεσα στη μάνα Playmate και τον πατέρα κροίσο

Κοινό Πάσχα κάθε χρόνο για Ορθόδοξους και Καθολικούς, κοντά σε συμφωνία οι δύο Εκκλησίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr