Σάλος στη Γερμανία με ομοφοβικό ξέσπασμα παίκτη της Βόλφσμπουργκ: «Δεν υπογράφω αυτή τη γκέι μα...ία»

Σάλος στη Γερμανία με ομοφοβικό ξέσπασμα παίκτη της Βόλφσμπουργκ: «Δεν υπογράφω αυτή τη γκέι μα...ία»

Ο σέντερ φορ της Βόλφσμπουργκ, Κέβιν Μπέρενς, προκάλεσε αντιδράσεις με την άρνησή του να υπογράψει φανέλα της ομάδας του στα χρώματα του ουράνιου τόξου και με τον χυδαίο τρόπο που εκφράστηκε

berenes
Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία με το ομοφοβικό ξέσπασμα του φορ της Βόλφσμπουργκ και πρώην διεθνή, Κέβιν Μπέρενς.

Ο 32χρονος Γερμανός, όπως αποκάλυψε η «Bild», προέβη σε χυδαίους χαρακτηρισμούς όταν κλήθηκε να υπογράψει μια φανέλα της ομάδας στα χρώματα του ουράνιου τόξου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπογράφω αυτή τη γκέι μα...ία».

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας καθιερωμένης εκδήλωσης του κλαμπ στην οποία οι παίκτες υπογράφουν φανέλες κι άλλα αντικείμενα των φιλάθλων τα οποία έπειτα διατίθενται σε δημοπρασίες ή άλλους διαγωνισμούς. Η δημόσια αυτή δήλωση του Μπέρενς προκάλεσε «τρόμο» μεταξύ των παρευρισκόμενων και της διοίκησης του κλαμπ, η οποία κάλεσε σε απολογία τον έμπειρο επιθετικό της.

Σε ερώτηση που του απηύθυνε η «Bild» για το περιστατικό, ο Μπέρενς απολογήθηκε δημόσια για τη συμπεριφορά του λέγοντας: «Τα αυθόρμητα σχόλιά μου ήταν εντελώς απαράδεκτα. Απολογούμαι γι' αυτό. Το ζήτημα από δω και στο εξής το χειρίζεται εσωτερικά η ομάδα και ζητώ την κατανόησή σας πως δεν πρόκειται να σχολιάσω περισσότερα».

Κλείσιμο
Πλέον, αναμένεται να φανεί αν θα υπάρξει κάποια τιμωρία από πλευράς Bundesliga. Το ζήτημα πάντως έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις εντός των τειχών της Βόλφσμπουργκ και συνολικά της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Volkswagen, η οποία προωθεί συστηματικά καμπάνιες και ενημερώσεις για το θέμα της διαφορετικότητας.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης