Ισπανία: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον πρώην παίκτη της Ρεάλ, Μάρκους Σλότερ, για πλαστό διαβατήριο

Οι Μαδριλένοι κινδυνεύουν να χάσουν του τίτλους της σεζόν 2014-2015 - Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη ως πολιτική αγωγή

Σαν άλλη Μάντσεστερ Σίτι, η Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή την φορά η ομάδα του μπάσκετ, κινδυνεύει να της αφαιρεθούν οι τίτλοι του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου της σεζόν 2014/15. Ο λόγος; Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος ενός πρωήν παίκτη της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της MARCA, η ισπανική δικαιοσύνη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Μάρκους Σλότερ, για την εμπλοκή του σε υπόθεση πλαστογράφησης διαβατηρίων, σύμφωνα με πληροφορίες του RAC1. Η υπόθεση χρονολογείται από το 2015, όταν ο Αμερικανός αθλητής φέρεται να αγωνίστηκε με πλαστό διαβατήριο της Ισημερινής Γουινέας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του σε σοβαρές κυρώσεις.



Το σκάνδαλο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015, όταν οι κανονισμοί της ACB επέτρεπαν στις ομάδες να χρησιμοποιούν μόνο δύο μη κοινοτικούς παίκτες. Ο Σλότερ, ωστόσο, αγωνίστηκε με διαβατήριο της Ισημερινής Γουινέας, το οποίο του εξασφάλιζε το κοινοτικό καθεστώς βάσει της «Συμφωνίας του Κοτονού», που ισχύει από το 2000 μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κρατών της Αφρικής και της Καραϊβικής.

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς και ο Άντι Πάνκο, τότε παίκτης της Φουενλαμπράδα, χρησιμοποίησε διαβατήριο της ίδιας χώρας. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι και οι δύο παίκτες είχαν τον ίδιο αριθμό διαβατηρίου, ενώ υπήρχαν και άλλες ομοιότητες, όπως ο κοινός ατζέντης τους και το ίδιο προξενείο από όπου εκδόθηκαν τα διαβατήρια.



Αν και ο Σλότερ αποσύρθηκε το 2021, έχοντας περάσει από ομάδες σε Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία, το ζήτημα εξακολουθεί να επηρεάζει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος. Ο αιώνιος αντίπαλός της, η Μπαρτσελόνα, έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη ως πολιτική αγωγή, επιδιώκοντας την αναγνώριση των αγώνων ως άκυρων λόγω παράτυπης συμμετοχής παικτών.

Το κλειδί στην υπόθεση είναι αν η Ρεάλ γνώριζε ή όχι την κατάσταση του διαβατηρίου του Σλότερ. Αν αποδειχθεί ότι η ομάδα ήταν ενήμερη, ενδέχεται να χάσει τους τίτλους της και η Μπαρτσελόνα να ανακηρυχθεί νικήτρια των αγώνων.

Ο Σλότερ έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ από το 2019 μέχρι το 2021, ενώ ο Άντι Πάνκο αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ (2006) και Παναθηναϊκό (2012).

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Με απόλυτη διαφάνεια η αγορά του διαμερίσματος

Καίτη Γκρέυ: Στο νοσοκομείο η λαϊκή τραγουδίστρια - Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Bitcoin: Έλυσε το HBO το μυστήριο με τον ιδρυτή του; - Ποιος είναι πίσω από τον «Satoshi Nakamoto»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr