Wimbledon: Μετά από 147 χρόνια καταργούνται οι επόπτες γραμμών

Ένα από τα πιο... παραδοσιακά κάστρα του παγκόσμιου αθλητισμού γκρεμίστηκε με το All England Club, που έχει την ευθύνη για το τουρνουά του Λονδίνου, να λέει «ναι» στην τεχνολογία

Το Australian και το US Open ήταν αυτά που άνοιξαν τον δρόμο, εισάγοντας το 2021 και 2022 αντίστοιχα, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των γραμμών στα τουρνουά τους, αφήνοντας το Wimbledon και το Rolland Garros ως τα μοναδικά Grand Slam που διατηρούσαν τους επόπτες γραμμών.

Αν κάποιος στοιχημάτιζε ποιο από τα δύο τουρνουά θα λύγιζε τελευταίο στις... επιταγές της τεχνολογίας, είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι θα πόνταραν στους Βρετανούς, αλλά όπως αποδείχθηκε θα πήγαιναν κουβά.

Κι αυτό γιατί σήμερα έγινε γνωστό ότι μετά από 147 χρόνια οι επόπτες γραμμών (Line Judges) καταργούνται και πλέον θα χρησιμοπιοείται η τεχνολογία και το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής για να διαπιστωθεί αν το χτύπημα ήταν μέσα ή έξω.

Το electronic line calling θα εφαρμοστεί από τους αγώνες των προκριματικών και φυσικά στο κυρίως ταμπλό, αντικαθιστώντας τους επόπτες, όπως ήταν και η επιθυμία της ATP (που έχει την ευθύνη για τα επαγγελματικά τουρνουά των ανδρών), ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η WTA (που έχει την ευθύνη για τις διοργανώσεις των γυναικών).

«Η απόφαση να εισαχθεί το Live Electronic Line Calling στο Wimbledon ελήφθη μετά από εκτεταμένη εξέταση όλων των παραμέτρων», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του All England Club, Σαλι Μπόλτον.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει αρκετές αλλαγές στο αγγλικό Open (η κατάρηση του ρεπό την πρώτη Κυριακή, η άδεια στις γυναίκες να χρησιμοποιούν συγκεκριμένου χρώματος κολάν κάτι από τις φούστες τους), ενώ μία ακόμη έγινε γνωστή σήμερα καθώς οι τελικοί αντί για τις 16:00 ώρα Ελλάδας θα ξεκινούν στις 18:00 (όπως και στα άλλα Grand Slam).

Ειδήσεις σήμερα:

Φλόριντα: «Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο για να σας ταυτοποιήσουμε» - Ανατριχιαστική προειδοποίηση των Αρχών στους κατοίκους

Ντέμης Χασάμπης: Το παιδί θαύμα στο σκάκι που κατέκτησε AI και Google και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ

Λας Βέγκας: Τέλος εποχής για το ιστορικό καζίνο Tropicana - Κατεδαφίστηκε μέσα σε μόλις 22 δευτερόλεπτα - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr