Ατλέτικο Μαδρίτης: Το «Civitas» δίνει τη θέση του στο «Riyadh Air Metropolitano» σε μια συμφωνία 300 εκατ. ευρώ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Το «Civitas» δίνει τη θέση του στο «Riyadh Air Metropolitano» σε μια συμφωνία 300 εκατ. ευρώ

Οι ροχιμπλάνκος προχώρησε στην υπογραφή μιας ιστορικής χορηγικής συμφωνίας με τη σαουδαραβική αεροπορική εταιρεία Riyadh Air, που θα φέρει την αλλαγή ονόματος του γηπέδου της σε Riyadh Air Metropolitano μέχρι το 2033

atleti

Το μεγαλύτερο χορηγικό συμβόλαιο στην ιστορία του συλλόγου, εξασφάλισε η Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς αλλάζει η ονομασία του γηπέδου Metropolitano σε μια συμφωνία που αναμένεται να φέρει περίπου 300 εκατ. ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.


Η συνεργασία της Cívitas με το γήπεδο Metropolitano φτάνει στο τέλος της, και η σαουδαραβική αεροπορική εταιρεία Riyadh Air θα είναι η νέα «naming sponsor» της έδρας της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Ατλέτικο Μαδρίτης και ο κύριος χορηγός της υπέγραψαν συμφωνία για να μετονομαστεί το γήπεδο σε Riyadh Air Metropolitano τουλάχιστον μέχρι το 2033.

Κλείσιμο

Με αυτή τη νέα συμφωνία, η Ατλέτικο Μαδρίτης εξασφάλισε ένα ιδιαίτερα προσοδοφόρο συμβόλαιο φέρνοντάς την στην πρώτη γραμμή των ομάδων που συνεργάζονται με αεροπορικές εταιρείες. Αυτή η νέα εποχή, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις επόμενες εννέα σεζόν, θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου με τον αγώνα της Ατλέτικο εναντίον της Λεγανές.

Η συμφωνία με τη σαουδαραβική εταιρεία, η οποία είναι ιδιοκτησία του Δημόσιου Ταμείου Επενδύσεων (PIF), σηματοδοτεί μια νέα φάση για τον ήδη βασικό χορηγό του συλλόγου, του οποίου το λογότυπο κοσμεί τη φανέλα της ομάδας από το 2022, βάσει μιας συμφωνίας ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2027. Τώρα, αυτό το συμβόλαιο εντάσσεται στη νέα συμφωνία, διάρκειας εννέα ετών με την αξία της να φτάνει στα 300 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την αλλαγή του ονόματος σε Riyadh Air Metropolitano, μία από τις βασικές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στη σύμβαση είναι η δημιουργία του Riyadh Air Club στον χώρο φιλοξενίας του σταδίου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει εφημερίδα η Expansión, "σε καμία περίπτωση" δεν συζητήθηκε η πιθανότητα εξαγοράς του συλλόγου από την αεροπορική εταιρεία.

Με τη μετονομασία σε Riyadh Air Metropolitano, το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης θα αλλάξει όνομα για πρώτη φορά από την έναρξή του το 2017. Αρχικά, η ομάδα είχε συνεργαστεί με τη Wanda, μια συμφωνία που έληξε το 2022, αποφέροντας περίπου 9,5 εκατ. ευρώ ετησίως και την είσοδο του κινεζικού ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο του συλλόγου. Μετά τη λήξη αυτής της σχέσης, εμφανίστηκε η Cívitas, η οποία θα συνεχίσει να χορηγεί τον σύλλογο για τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια, αλλά τερματίζει το συμβόλαιο του γηπέδου, αν και είχε υπογράψει δεκαετή συμφωνία.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε μια ισχυρή οικονομική ώθηση μετά την πρόσληψη του Όσκαρ Μάγιο ως διευθύνοντα συμβούλου εσόδων και επιχειρήσεων, με τον σύλλογο να καταγράφει έσοδα 403 εκατομμυρίων την τελευταία σεζόν, 3% λιγότερα από την προηγούμενη χρονιά, λόγω της μείωσης κατά 19% των τηλεοπτικών εσόδων, εξαιτίας του πρόωρου αποκλεισμού από το Champions League. Παράλληλα, τα έσοδα από το γήπεδο αυξήθηκαν κατά 9% και τα εμπορικά έσοδα ανέβηκαν κατά 23%, φτάνοντας το ρεκόρ των 144 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Τόνι Ντάγκλας, διευθύνοντα σύμβουλο της Riyadh Air, η συνεργασία με την Ατλέτικο έχει επεκτείνει σημαντικά την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της εταιρείας, βασισμένη σε αξίες όπως η "βιωσιμότητα, η προστασία του πλανήτη και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής". Αυτή είναι η πρώτη εμπορική συνεργασία σαουδαραβικής εταιρείας με σύλλογο μιας μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Riyadh Air δεν σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις στο ισπανικό ποδόσφαιρο, όπως αναφέρει η Expansión, αλλά έχει ήδη επεκταθεί εκτός Ευρώπης με μια συμφωνία με την CONCACAF, ενώ εξετάζει και άλλους αθλητικούς τομείς, όπως το γκολφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Φλόριντα: «Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο για να σας ταυτοποιήσουμε» - Ανατριχιαστική προειδοποίηση των Αρχών στους κατοίκους

Ντέμης Χασάμπης: Το παιδί θαύμα στο σκάκι που κατέκτησε AI και Google και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ

Λας Βέγκας: Τέλος εποχής για το ιστορικό καζίνο Tropicana - Κατεδαφίστηκε μέσα σε μόλις 22 δευτερόλεπτα - Βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης