Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο νέος Παγκόσμιος Επικεφαλής Ποδοσφαίρου στην Red Bull

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο νέος Παγκόσμιος Επικεφαλής Ποδοσφαίρου στην Red Bull

Ο Κλοπ αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση του παγκόσμιου στρατηγικού οράματος της Red Bull για τους ποδοσφαιρικούς της συλλόγους

arthrou-klopp
Ο Γιούργκεν Κλοπ, στα 57 του χρόνια, θα αναλάβει τον ρόλο του Παγκόσμιου Επικεφαλή Ποδοσφαίρου στην Red Bull από την 1η Ιανουαρίου 2025. Σε αυτή τη θέση, θα επιβλέπει το διεθνές δίκτυο ποδοσφαιρικών συλλόγων της εταιρείας.

Red-Bull---Soccer--_3_


Ο Κλοπ, ένα από τα πιο περιζήτητα πρόσωπα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ολοκλήρωσε την αξέχαστη εννιαετή θητεία του ως προπονητής της Λίβερπουλ μετά τη σεζόν 2023-24. Υπό την ηγεσία του, η Λίβερπουλ κατέκτησε όλους τους μεγάλους ποδοσφαιρικούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένων του Champions League (2018-19), της Premier League (2019-20), του FA Cup (2021-22), δύο EFL Cups, του FIFA Club World Cup και του UEFA Super Cup. Επίσης, τερμάτισε δύο φορές ως φιναλίστ στο Champions League και μία φορά στο Europa League.

Κλείσιμο
Red-Bull---Soccer--_2_


Στον νέο στρατηγικό του ρόλο, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα εμπλέκεται στις καθημερινές λειτουργίες των συλλόγων, αλλά θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη των αθλητικών διευθυντών για την προώθηση της φιλοσοφίας της Red Bull. Θα αξιοποιήσει επίσης το εκτεταμένο του δίκτυο για να βοηθήσει στην ανίχνευση κορυφαίων ταλέντων και θα συμβάλει στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των προπονητών.

Η δήλωση του Γιούργκεν Κλοπ:

«Μετά από σχεδόν 25 χρόνια στην άκρη του γηπέδου, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος για ένα τέτοιο πρότζεκτ. Ο ρόλος μου μπορεί να έχει αλλάξει, αλλά το πάθος μου για το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους του, δεν έχει. Με την έλευσή μου στην Red Bull σε παγκόσμιο επίπεδο, θέλω να αναπτύξω, να βελτιώσω και να υποστηρίξω το απίστευτο ποδοσφαιρικό ταλέντο που έχουμε στη διάθεσή μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να το κάνουμε αυτό, από τη χρήση της ελίτ γνώσης και εμπειρίας που διαθέτει η Red Bull, μέχρι τη μάθηση από άλλα αθλήματα και άλλες βιομηχανίες. Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε τι είναι δυνατόν. Βλέπω τον ρόλο μου πρωτίστως ως μέντορα για τους προπονητές και τη διοίκηση των συλλόγων της Red Bull, αλλά τελικά είμαι ένα μέρος μιας οργάνωσης που είναι μοναδική, καινοτόμα και προσανατολισμένη στο μέλλον. Όπως είπα, αυτό δεν θα μπορούσε να με ενθουσιάσει περισσότερο.»

Red-Bull---Soccer--_1_


Η δήλωση του Όλιβερ Μιντζλαφ, Διευθύνοντος Συμβούλου Εταιρικών Έργων και Επενδύσεων στην Red Bull:

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την εξαιρετική και - σίγουρα - τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Red Bull. Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά πρόσωπα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με εξαιρετικές δεξιότητες και χάρισμα. Στον ρόλο του ως Επικεφαλής Ποδοσφαίρου, θα είναι καταλύτης για τη συμμετοχή μας στο διεθνές ποδόσφαιρο και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Ελπίζουμε σε ουσιαστικές και καθοριστικές επιδράσεις σε κρίσιμους τομείς, για να βελτιώσουμε τους συλλόγους μας, τόσο ως σύνολο όσο και σε ατομικό επίπεδο.»

Red-Bull---Soccer--_4_


Η επίσημη ανακοίνωση της νέας θέσης του Κλοπ θα λάβει χώρα σε συνέντευξη Τύπου στα μέσα Ιανουαρίου 2025, μετά την ανάληψη του ρόλου του την 1η Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης